februari 17, 2008

Grekland möter Italien

Tok-Åsa fick en sminklektion i julklapp av Lill-Åsa i julklapp. Igår åkte hon därför in till Make Up Store på Norrlandsgatan för sin grupplektion

Makeupstore

Hon var lite rädd för att det skulle bli hon och ett gäng fjortisar, men oj så fel hon hade. De var åtta stycken i gruppen och fem av dem var betydligt äldre. De var ett glatt tantgäng som skulle gå ut på stan efteråt. Lektionen började med att en i gruppen blev sminkad av sminkösen. Halva ansiktet med en dagmakeup och den andra halvan med en kvällsmakeup. 

P2160002

Efter denna genomgång skulle alla i gruppen sminka sig själva med råd och stöd från sminkösen. Lite kul att prova färger och annat som man aldrig bruka använda.

P2160003

På hemmplan stod pizzadegen på jäsning och Lill-Åsa hade även hunnit göra en rejäl rensning på Poppes rum. Han läser ju faktiskt inte böckerna om Mamma Mu längre så de får ärvas av lillasyster.

P2160004

Lill-Åsa stod även för drinkblandandet i vanlig ordning. Dagens drink blev en vårdrink with a touch of apple.

P2160002-1

Till förrätten var vi inspirerade av Grekland. På bilden saknas dock rödlöken som slängdes i efteråt.

P2160007

Till det dracks det (inte många klunkar) Retsina. Denna dryck måste drickas i sol och värme och gärna utomhus. Vi drack den iskall direkt från frysen men vi gav snart upp.

P2160009

Eftersom drycken till förrätten var från Grekland såg vi sen fram emot att äta passande mat till vårt italienska vin. Pizza med lufttorkad skinka, champinjoner, mozzarella och en egengjord tomatsås. Sen toppad med ruccola. Molto bene!

P2160015

Till det drack vi vinet vi drack på vårt bröllop. Tyvärr har inte vinet varit riktigt lika gott de senaste gångerna. Vi var duktiga i alla fall och fick ändå ner innehållet.

P2160021

Efter middagen tittade vi på Parkinson som verkligen är ett jättemysigt program. Synd att han snart ska pensionera sig. Vi hann även se slutet av melodifestivalen. Det var ju lite förvånande att inte Carola och Andreas gick direkt till final. Var de verkligen bra de röda bröderna?

Nu fick vi just höra att Lill-Åsas systerson, André, ligger på Astrid Lindgren och väntar på besked om han behöver opereras för blindtarmsinflammation. Lilla bubben. Vi håller tummarna för dig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det blir operation på Andrè säger mormor som kommer därifrån nu. Men det kö (??) till operation så under kvällens lopp ska dom försöka med titthålskirurgi. År det för smutsigt så öppnar dom som vanligt. En tapper man var det som stod(låg) i kö