februari 24, 2008

En spontan lördag

Tok-Åsa skriver

Efter en frukost för fyra tog vi tag i de vanliga lördagssysslorna. Vi städade, pysslade och planerade den kommande veckans mat. Jag satt och printade recept och uppdaterade vår inköpslista som numera skrivs i word sorterad efter hur maten finns placerad på ICA Kvantum. Töntigt, men grymt effektivt när man är på plats i affären. Mitt i detta lilla projekt ringde telefonen och det var Peter! Peter, vår kompis som sen ganska många år nu, bor på Orust utanför Göteborg. Han och deras dotter, tillika vår guddotter, Wilma var i Stockholm på en jobbresa. Vi kom snabbt fram till att vi ju måste ses. Wilma var lite sugen på en lekpark så vi bestämde att vi skulle träffas i Lugnet efter vår tripp till affären.

Lugnet bjöd på sol och snudd på lite värme. Wilma roade sig med alla olika leksaker som finns.

Hon körde bland annat lite bil.

P2230002

Vi hade lite olika teorier om varför rumpan var så röd. Råkat sätta sig i målarfärg? Suttit för länge på en varm spisplatta eller är det helt enkelt bara lite kallt att stå där med rumpan bar i kylan.

P2230003

Bredvid pulkpacken har de nu byggt en ganska stor inhägnad fotbollsplan med konstgräs.

P2230007

Peter och jag i min Safemind-mössa.

P2230005

Vi hade lite fika med oss så vi njöt av varmt kaffe i den lite kalla luften. Wilma var mer inne på den sunda linjen och åt physalis som godis.

P2230008

Det blev lite kallt att sitta still så vi roade oss lite i lekparken. Jag kan meddela att detta är enormt bra benträning eftersom man måste hålla emot lite. Man vill ju inte riskera att det söta barnet ska slungas iväg mot pulkpacken :-)

P2230012

Vi sa hej då till Peter och Wilma som skulle åka tillbaka hem till farmor. Lite frusna var vi när vi kom hem och Lill-Åsa kröp därför ner i ett varmt skumbad.

P2230015

När hon ligger där och plaskar ringer det på dörren. Det är våra grannar som vill att vi kommer in och dricker lite bubbligt och inviger deras alldeles sprillans nya soffa. Sånt tackar man ju självklart inte nej till. En kvart senare ringde vi på deras dörr.

De har verkligen köpt en snygg soffa och skön var den också. Kolla in nackkuddarna. Ingen av oss tre blev väl sådär jättebra på fotot men nu var det ju faktiskt soffan ni skulle kolla på :-)

P2230002-1

Deras yngste son Linus hade fått nya hockeyhandskar och hjälm tidigare på dagen som han stolt visade upp.

P2230001-1

Linus är inte bara hockeyspelare utan en fullfjädrad massör. Han fördelade rättvist sina välgörande insatser på oss alla. Här var det Lill-Åsas tur.

P2230003-1

Vi gick sen hem och fixade middag. Pontus kompis Peter hade ätit hemma hos honom men väntade när Pontus åt och sen hängde de inne på Pontus rum. Vi vuxna såg Parkinson och övergick sen till Melodifestivalen.

Lill-Åsa som jobbar idag och därför skulle stiga upp tidigt, stängde sina violblå ganska tidigt och Pontus och jag var nog inte så långt efter.

1 kommentar:

Eric sa...

Åh vilken härlig helg ni har haft! Fast er är ju förstås inte slut ännu som vår är. Skönt att Andre är hemma igen, måste kännas skönt för alla.

Vilken lyx med sportlov redan, vågar inte säga det till Tilda som redan börjar surra om hur länge går man egentligen i skolan? För evigt eller? Tur att det kommer ett två veckors lov i april och att det innan dess är en lång påsk. Lugnet ser bekant ut, väldigt bekant till och med. Tänk så många timmar man spenderat där.
Det klart man skriver inköpslistan enligt hur man går i affären, något annat vore ju knäppt. Både Micke och jag gör likadant. Så kul är det ju inte att handla direkt.

Nej, nu kallar tvn, har ju varit avskuren från det i två kvällar, måste komma ikapp. Kram och trevlig söndag på er!