februari 03, 2008

Ndolen

Igår när Lill-Åsa hade jobbat klart träffades vi vid Slussen och gick i regnet mot Gondolen. Här står Lill-Åsa och väntar på hissen som ska ta oss de 11 våningarna upp.

Väl uppe var det svåra beslut som skulle fattas. Vi vill särskilt varna veliga läsare för denna drinklista. Lill-Åsa ser grymt arg ut på bilden men det var hon inte, bara väldigt koncentlelad, som Tilda skulle ha sagt. Valet blev i alla fall en Silvia till Tok-Åsa och ett glas champagne till Lill-Åsa. Klockan var inte mycket men baren var ändå knökfull. Gondolen är verkligen ett mysigt ställe.

Ni ser ju på klockan på Katarinahissen vilka partypinglor vi är. När vi började bege oss hemåt hade regnet övergått till lätt snöfall. Lampbytarkillen är nog höjdrädd men det var helt ok att vara på Ndolen också...

När vi steg av bussen på Hägerstensåsen hade det lätta snöfallet överfått till regelrätt snöstorm.

Vi slängde oss in på Korfu där vi hade beställt take away.

Kycklingsouvlaki med ris och tzatziki och en grekisk sallad stoppades i en påse och sen ut i snöstormen igen.

Klockan 05.30 i morse vaknade vi av att grannarna ovanför var väldigt osams. Oberoende av varandra hade vi fantiserat ihop en anledning till bråket. Fantastiskt nog hade vi samma historia. De hade varit ute på krogen, lite runda under fötterna, han hade dansat en dans för mycket med en annan tjej och det fick han nu fan för. Herregud vad arg hon var. Han var lite coolare men till slut tröttnade och röt i ett par gånger. Sen blev det tyst och vi kunde somna om.

Idag var det dags att handla för veckan men vi behövde inte köpa så mycket så vi nöjde oss med att handla på ICA på Åsen.

Tok-Åsa vägrade bära matkassar i snövädret så vi tog faktiskt bilen dit. Vår bil Ivar som faktiskt fyllde ett år förra veckan.

2 kommentarer:

Eric sa...

Hej!!
Kul med snöbilder! Undrade just om ni inte borde fått snö på marken nu.

Så vad är en Silvia?
Det är fascinerande att man glömmer så fort, trodde först att det var fel på klockan för det kan väl inte vara mörkt kvart över fem på kvällen...

Är det samma par som hade barnet som bangade så i golvet på mornarna? Jag ogillar skarpt att höra folk bråka sådär, då är det bättre om folk spelar musik och har skojsigt. Jag skulle nog oxå ligga sådär och fundera på orsaken.

Ett försenat grattis till Ivar, nu ska jag sätta igång frukosten här.
Kram på er!!

Anonym sa...

Silvia är en drink med hallon och blåbär och annat gott. Jättemumsig faktiskt.

Jodå så mörkt kan det vara så tidigt, ni har bara glömt hur det var :-)

Nej paret som bråkade är ett nya grannar har inga barn. De flyttade in under tiden vi var i Grekland. Det är nog egentligen bara killen som bor där men tjejen är där på helger och så.

Vi ska tänka på Tilda på första skoldagen. Hon är ju så laddad och förväntansfull så det kommer att gå galant!
Kramar från en syster som sitter på jobbet och mår ganska bra.