oktober 27, 2012

Magbakterier och utemöbler

Tidigare i veckan

I måndags kväll började det hända saker i Åsas mage. Som knivar i magen, feber och en bussresa till jobbet skulle vara helt omöjligt då hon behövde hålla sig nära en toalett hela tiden. Det var någonting i den thailändska maten som ställde till det. Bakterier närmare bestämt. Fabror doktorn skrev ut antibiotika under tisdagen och på fredagen kunde Åsa gå till jobbet igen.

På tal om jobb, Lill-Åsa fick ju ett enveckasjobb med start på tisdagen. Den ursprungliga beskrivningen av vad jobbet skulle innebära stämde inte alls överens med verkligheten. Beskrivningen var att hon skulle ringa några få samtal men mest registrera. Sanningen var att det var ett telemarketingjobb och hon fick en lista med 1000 namn som skulle ringas. 4 sidor manus där en sida beskrev hur man skulle bete sig när folk blev otrevliga. Detta jobb skulle göras från hennes egen mobil. Men lugn i stormen, man fick $10 i mobilersättning. Det skulle troligtvis innebära att hon inte skulle få många dollar över när hon betalt mobilräkningen för den perioden.

Lill-Åsa tyckte inte alls att det här kändes bra så hon ringde till företaget och sa att hon fått en magbakterie i Thailand. Historien låg så nära till hands :) Kan de ljuga så kan hon.

När vi var i Thailand fick vi ju en bokning till på huset. De flyttar in i dag och stannar till den 7 december.
En del av dessa pengar står nu på vår stora altan. På torsdagskvällen beställde vi de utemöbler som vi spanade in för flera månader sen.

Fredag

Vid lunchtid på fredagen fick Lill-Åsa ett samtal där en trevlig kvinna undrade om vi ville ha möblerna levererade redan samma dag.
Klart vi ville!

Klockan 14.00 kom en leveranskille med dessa fyra enorma lådor.
I Australien finns det många urinvånare från Nya Zeeland, maorier. Nu ska vi ju inte generalisera men det är ett väldigt trevligt folkslag. Hårt arbetande, coola, korta och stora. Kvinnorna också. Det tycker vi om :)

Leveranskillen var en klassiskt exempel på en trevlig och hårt arbetande maorier. Den trevliga maoriern gick, sen skulle innehållet upp på ovanvåningen också…

IMG_1002

Så här såg altanen ut på förmiddagen.

IMG_1001

Såg här såg den ut innan Åsa kom hem.

IMG_1003

Åsa kom hem med en plastmatta köpt på affären precis under oss. Även den hade vi spanat in under en längre tid.

photo (1)

Åsa njuter och kollar mobilen. Det blev en sen middag igår då vi ville sitta ute och njuta så länge som möjligt.

photo

Lördag

Det gick även alldeles utmärkt att äta frukost på altanen.

IMG_1004

Det finns fortfarande väldigt mycket altan kvar trots de nya möblerna. Vettefan vad vi ska fylla den ytan med. Det får nog hamna på 2014 års budget.

IMG_1005

När vi satt där och filosoferade fick vi syn på den där metallgrunkan bredvid vattenslangen. Vi har ju en likadan i vardagsrummet och Micke har sagt att det är ett gasuttag.

IMG_1006

Nu undrar vi om vi har släpat på gasflaskor till grillen i onödan. Kan det vara så enkelt så att man bara stoppar in gasslangen i den där grunkan? Men vart är i så fall på-knappen?

IMG_1007

Våra balkongmöbler har vi fått flytta upp till altanen för tillfället. I hantverkarnas jakt på vattenläckan i vårt sovrum har de slitit upp kakelplattorna och lagt om golvet. Vår AC flyger nu i luften.

IMG_1009

Förmiddagen spenderas i Bondi Junction med diverse shopping och ärenden. Lite sushi blev det också.
Vi tyckte sen att vi var värda lite altanmys med en podcast och lite vin.

image (1)

4 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Ser underbart utmed tanke på att vi har -1,2 och nordlig vind i Sverige. Väldigt fina möbler och matta. Det där med gasuttag var väl för bra om det hade funkat, då blir det väl flytt av grill också
Kram

Anna sa...

Grattis till mera uthyrning. Möblerna blev så otroligt fina där, vilken drömuteplats!

Hoppas att magen känner sig bättre nu. Har magsjuka så färskt i minnet att jag verkligen lidit med dig.

Vi ser fram emot att sitta där nästa helg.
Puss

Marie KJ sa...

Snygg frukostbricka! Från Afrika va?
Altanen ser underbar ut, morgon eller kvällssol?

Gun sa...

Åh vad härligt det ser ut när ni ligger å lyssnar å blir bruna :)
Kram