oktober 08, 2012

Vixen, Loppan och Lisen

Medan vi bloggade igår kväll var ju Poppe tvungen att prova ett av de Playstationspel som vi hade med oss hemifrån.

IMG_0674

Vi satt och njöt på uteplatsen innan vi åkte in till Saladan för att äta middag.

IMG_0676

Åsa och Pontus ville kolla läget på marknaden och kunde konstatera att det faktiskt var en hel del öppet. Poppe blev med ett par nya T-shirts och Åsa en kjol. Då Lill-Åsa hade fått elefantvader av flygningen var hon mer sugen på en fotmassage än shopping. Hon valde att bara ta en 30-minutersmassage då hela familjen var hungrig.

Vi åt gott på stället vid vägen nästan framme i Saladan och nytt för den här resan är att Poppe inte blir mätt på en huvudrätt utan beställde in en till när han betat av den första. Han dricker ju inte öl som mättar heller.

photo (8)

Vi åkte sen hem och för att känna att vi verkligen var hemma på Koh Lanta satte vi oss för att titta på Ice Age 3. Eller i alla fall början. Vi Åsor fick vika ner oss vid 22.00 då ju faktiskt klockan var 02.00 i Sydney.

Måndag

När man somnar tidigt vaknar man även tidigt. Mycket skönt. Vi svarade på lite mail, åt frukost med plastost och tog sen mopparna till 7Eleven på Long Beach. Vi behövde köpa vatten inför vår klassiska strandpromenad. När vi kom ut med hjälmar och solglasögon på mötte vi tjejen från resebyrån/internetstället där vi var mycket under vår thaimout. Hon kände igen oss och såg uppriktigt glad ut över att se oss! Det finns verkligen en tjusning med att återvända till ett resmål. Vi känner oss verkligen hemma här.

Strandpromenaden var fantastisk och solen sken. Vi iakttog alla projekt som sker för att förbereda alla ställen inför kommande högsäsong. Febril aktivitet. Vi ropade åt killarna på Country Bar och frågade när de öppnar för säsongen och har vi tur öppnar de nästa vecka. Men vi tror inte det. De var nog bara trevliga.

Sen kom det faktiskt en regnskur precis när vi skulle iväg på en massage. Vi valde en varsin oljemassage så att vi fick ta av oss våra dyngsura kläder. Vi har konstaterat att massagen är billigare än vad vi är vana vid men det är nog lågsäsongspriser. Idag kostade en timmes oljemassage i salong 300 THB. Det kunde man inte ens få på stranden till det priset under högsäsong.

Vi åkte sen hem för att hämta Poppe för en moppetur söderut. Vi behövde först fylla på med cash. Pontus tyckte att det såg riktigt säkert och bra ut att Lill-Åsa behöll hjälmen på under uttaget.

IMG_0677

Det finns två bankomater precis mitt över vägen. Här tittar vi i riktning mot Saladan.

IMG_0678

Här kommer utlovade moppebilder. Poppe på sin röda Vixen.

IMG_0679

Lill-Åsa sittandes på Loppan och hitom den med orange hjälmen ser ni Lisen.

IMG_0681

Vixen, Loppan och Lisen fortsatte sen söderut mot Old Town där vi åt lunch. Ingen trängsel på restaurangen men vi var inte ensamma.

IMG_0682

Precis när vi började fundera på att röra på oss öppnade sig himlen.

IMG_0683

Så vi väntade kvar i några minuter tills himlen sprack upp igen. När vi lämnade Old Town låg det som ånga över bergen.

IMG_0686

Efter regn kommer det sol och vi åkte ner till Terminal Point längst ner. Där var det stängt så vi vände och åkte tillbaka på dessa otroligt roliga vägar. Pontus kommentar var "Jag älskar de här vägarna och känner mig hög på livet just nu".

IMG_0687IMG_0688

Det blev sen en liten dryckespaus vid utkiktsstället.

IMG_0689

Det är så underbart att ha en varsin moppe. Alla njuter lika mycket.
Nä, kanske Pontus faktiskt njuter lite mer.

IMG_0690IMG_0691IMG_0692

5 kommentarer:

Marie KJ sa...

Åh, vad avundsjuk jag är! Huuuu, jag vill också ha solmärken efter flipflops på fötterna och jättebruna ben. Bada vill jag också. Och äta thaimat och dricka öl.
Men jobba är också kul :/

Anna sa...

Då förstod jag vart ni åt.
Visst är det perfekt med örn-banken mitt emot er.
Bakom banken om man går mot den stora parkeringsplatsen ligger ett underbart ställe som säljer goda mackor och greksallad. De har öppet året om. Gulligt par från Tyskland.

Åh så jag njuter av att läsa och se bilderna. Man ler av glädje då man känner hur bra ni mår!

Puss och fortsätt och njut.

Anna sa...

Så härligt. :)

Mamma/sväris/bonus sa...

Oj vad jag längtar. Kände igen vägen till utsiktsstället. Ska bli så mysigt och skönt att ha något att längta till
Kramar

mammaxtre sa...

Åh, jag vill också....

Kram