oktober 11, 2012

Ormen Ove

Onsdag kväll

Tiden går alldeles för fort men vi njuter så mycket vi bara kan. Här sitter vi på uteplatsen och tittar rakt upp på träden ovanför. Vad är det för konstiga små frukter i träden? En del är gula och andra gröna.

IMG_0761

Det var lite magiskt sken över Djungestigen igår kväll när vi gick ut på trappen för att åka iväg och äta middag.

IMG_0762

Vi åt på Black Pearl i Saladan. Det är en av de där restauangerna på piren. Man svänger vänster i T-korsningen nere vid vattnet.

Vi Åsor svängde sen förbi Fat Monkey här på Klong Dao för att hänga lite i baren. Väldigt mysigt ställe med en trevlig ägare. Vi tror i alla fall att engelsmannen som står i baren även äger stället. Där ska vi prova hamburgarna nästa gång. De ska tydligen vara gudomliga.

Torsdag

Sen i tisdags har Åsa haft en liten irritation i höger öga. Känns skönt att få kolla upp det och vi bestämde oss för att åka till Dr Salarin på Long Beach. Vi har ju varit hos henne förut för några år sen för att ta stelkrampssprutor.

När vi gick ut för att hoppa på mopparna skrek Lill-Åsa till. Hon höll på att köra över ormen Ove. Nu är vi ju inte vi några ormologer :) men den var svart med kanske lite rött på ryggen. Kanske, Lill-Åsa var lite skärrad. Ormen drog fort som sjutton i alla fall och nu vet Ove att han inte är välkommen tillbaka. Ha ett bra liv i djungeln Ove!

Väl framme hos doktorn fick vi vänta i några minuter utanför innan kliniken öppnade för dagen. Vi bytte då några ord med en svensk kille med öroninflammation och hans son. De ska vara här i sex månader. Vi är inte ett dugg avundsjuka :)

IMG_0782

När doktorn hade vänt på Åsas ögonlock kunde hon konstatera att det fanns en liten vit plupp på insidan.

Åsa fick därför ögondroppar och ögontvätt så ska nog det där vara bra om ett par dagar.

IMG_0769

Vår solbränna var fortfarande inte riktigt redo för en promenad på Long Beach så det fick bli en liten light-promenad på Klong Dao.

En bit fick vi sällskap av en glad hund.

IMG_0773

Lill-Åsa provade något nytt idag. Hon hoppade aldrig ur pyjamasen. Hur skönt som helst.

IMG_0774

Vilken trängsel.

IMG_0776

Sen hämtade vi upp Poppe och drog på en moppetur. Det blev lunch på utkiksrestaurangen.

Det blev en thaisallad som skulle innehålla kyckling men det fanns lite allt möjligt i den. Men mest bläckfisk måste vi nog säga.
Vi åt även en hel firre som var täckt av säkert 10 vitlökar. Skitgod.

IMG_0777

Vi brukar normalt sett tanka på mackar men ibland är det kul att stödja de som säljer bensin i flaskor längs vägen. Det är lite kul att få sin bensin hälld ur en colaflaska också.

IMG_0778

Medan vi väntade smög vi in i skuggan.

IMG_0779

Pontus ville ta en längre åktur och vi var sugna på massage så vi sa hasta la vista och drog vidare mot Klong Dao.

IMG_0780

Vi tog en varsin fotmassage som avslutas med lite nacktryckande. Väldigt bra ställe och hit kommer vi gå igen. Kanske redan imorgon.

IMG_0783

Här är utsikten från massagebänken.

IMG_0784

Medan vi hade blivit knådade hade Pontus åkt till sin gamla skola och pratat med rektorn. Han hade även frågat efter sin lärare Peo och det visade sig att han lämnat skolan och startat eget. Han hyr numera ut kanoter och håller till vid Slow Down. Poppe åkte därför dit och även det blev ett kärt återseende.

3 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Att Åsa klev ur pyamasen gör kanske inte så mycket där ni är men när hon drog overallen över pyamasen och gick till skolan skämdes mamma en smula:-)
Jag får väl erkänna att jag kan gå i en klänning/nattdräkt på stan om jag skulle få för mig det(det ser mest ut som en klänning)Tack åsa för du motade Ove i porten, han kan hålla sig borta tycker jag.
Det ser inte ut som det skulle vara någon trängsel ännu på beachen. Fortsätt njuta
Kramar

Marie KJ sa...

Magnus och jag hade ett stammishak under våra veckor där vi drack en öl, tog massage och kollade på solnedgången. En långhårig reagge thailändare som ägde stället, nästan tvärs över gatan från er fast lite till vänster.

Är det en vagel du fått?

anna sa...

Har ni sett några apor i de träden? De brukar springa förbi på mornarna.
Vad skönt att du fått hjälp med ögat, inte roligt när man har ont i dem.
Vi har nu alla kollat noga på hunden. Det där är Dumb tror vi. Han är en riktig fiskeexpert och om ni viskar Tildas namn i örat kommer han nog ihåg henne. De brukade ligga i vågorna tillsammans i timmar och mysa. Tilda fick nästan tårar i ögonen då hon fick se honom.
Massagestället som ni är på där är det som vi gick till för att fixa våra naglar och jag tog även en massage där. Åtminstone ser det ut som de då man tittar på vilka småstolar och vad som skymtar bakom. Tilda tror också det.
Vilken nostalgi för Pontus och även för läraren!
Åh så härligt ni har det och ni glädjer oss också. Underbara minnen poppar upp. Det kan behövas då det forsar ner regn och är svinkallt ute.
Puss