oktober 05, 2012

Översvämning och axel ur led

Vi har sagt det förut och vi säger det igen. Det blir sällan tråkigt hemma hos oss.

Torsdag

Igår vid lunchtid kom Herr Rörmokare och knackade på vår dörr. Han undrade om vi hade skapat en översvämning då grannen snett under hade en dusch från taket.
Han fick se sig om hemma hos oss och kunde konstatera att vi inte var boven i dramat.
En kvart senare gick Lill-Åsa in i Poppes rum för att byta sängkläder (hon är ju trots allt hemmafru) och det fullkomligt sipprade mellan tårna på henne. Vi sprang då ner i porten och letade upp rörmokaren och rapporterade. De hade vid det laget också kommit på var läckan kom ifrån och de höll sen på att försöka få tillgång till den lägenheten. Som tur var jobbade Åsa hemma när allt detta hände.

IMG_0656

Sen tittade vi i gästrummet och såg att heltäckningsmattan nästan låg och flöt.
Vi börjar bli ganska vana vid läckor vid det här laget och oroar oss inte så mycket. Det börjar dock lukta blöt hund nu men vi ska ju ändå åka till Thailand imorgon…

IMG_0653

Till slut fick rörmokarna tillträde till lägenhet 307 och det visade sig att deras tvättmaskin hade gått sönder när inte de var hemma.
Så kan det gå.

Fredag

Då Åsa är ledig idag började vi dagen med en lång powerwalk i den väldiga hettan. Redan klockan 09.30 hade vi 28 grader och klockan 12.00 var det 35.

När vi gick där som mest ringde Pontus och lät nedstämd. Han var på väg till jobbet när han körde ner i ett hål i vägen med longboarden. Han flög och landade på armbågen och axeln. Till saken hör också att han redan ser ut som ett enda skrapsår sen han ramlade av den tidigare i veckan. Och veckan före det…
Det fick bli ett läkarbesök istället för jobb. Läkaren undersökte och tryckte helt plötsligt till axeln då någonting visst var ur led. Det gjorde tydligen jätteont. Men nu är det bra igen. Skönt!

På eftermiddagen hände någonting konstigt. På en timme sjönk temperaturen från 35 till 25 grader. Konstig känsla.
Nu klockan 17.00 är det 20 grader. Det här innebar att Lill-Åsas tvättplaner helt sattes ur spel. Tvätten torkar nämligen på ca en kvart när det är 35 grader men inte alls så snabbt nu. Vi ska nog ändå hinna få allting torrt till imorgon.

Något annat som hände i början av veckan var att Pontus fina kompis, Ricardo nu har bokat en flygbiljett för att komma hit den 21 december. Bara så där! Nu kommer vi få fira jul med två fina killar. Han stannar till den 15 januari vilket känns jättekul då det innebär att Poppe har sällskap när vi sugen musten ur Marie och Magnus.

Nu skulle egentligen pappa Kjell redan varit färdigopererade men så blev det inte. Den har blivit uppskjuten två gånger. Som det ser ut nu så blir han opererad på tisdag när vi är på Koh Lanta.
Vi fortsätter att hålla tummarna.

Imorgon åker vi som ni vet till vårt älskade Lanta. Nästa gång vi bloggar är vi huset. Hemma i huset. Känns nästan lite overkligt.

4 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Vatten på era golv är ni säkert van vid. Lika tråkigt för det:-(
Jag vet inte hur det är hos er men nog måste ni väl få mattorna utbytta kan man tycka. Oj så härligt med Lanta. Priser på resor är nu nere i strax över sju. När det sjunker till under sju så slår jag till. Vår doktor åker ju flera gånger om året, hon säger att nov- dec är den rätta månaden för köp av biljett i mars. Stackars Poppe han får ta det väldigt lugnt ett tag framöver. Men så roligt för Poppe att Ricardo kommer!
Flyg nu försiktigt och hälsa Lanta och skicka mycket bilder
Kramar

Helene van Rooy sa...

ÅH, Koh Lanta. NICE. Och som mamsen skrev - ni är ju vana vid lite vatten. Fast jag börjar undra lite över huskonstruktionerna där downunder. Inte lika rejäla som svenska hus misstänker jag :-)
Kram o ha det så skönt!

Anna sa...

Oj vilken dag. Man blir ju matt bara att läsa om den.
Känns ganska skönt att det inte blir något long board åkande på semestern, kanske kroppen kan få läka helt. Hua.

Nu får ni vara rädda om er, flaxa försiktigt och åk försiktigt på vägarna.
Stor puss och kram

❤❤

MAJA sa...

Ha en underbar semester önskar Natahlie och jag från morgonsoffan!
Kram kram