oktober 14, 2012

Pontus 17 år

Lördag kväll

Vi åkte till Rann på Long Beach för att äta middag. Vi var så hungriga så maten försvann på ett nafs. Nästan lite besvikna blev vi alla tre att maten tog slut så fort men oj så god mat de har där.
Då kvällen fortfarande var ung bestämde vi oss för att åka till Poppes nya favorithak, (och vi två trivs också alldeles utomordentligt där) Fat Monkey.

De har ett ju biljardbord längst in på stället där man kan spela utan publik och kostnad. Och de har även en biljardkatt. Vi har döpt henne till Ellinor. Hon är väldigt kelsjuk.

IMG_0814

Söndag och Poppes födelsedag

När man fyller år får man bestämma.

Dagen blev dock inte så annorlunda från någon annan dag vilket måste betyda att han trivs med livet här varje dag.

Medan Pontus fortfarande låg och sov började vi förbereda för att äta frukosten på uteplatsen. Då kom vår lilla försynta poolkille som är här tre gånger i veckan. Han säger ingenting och han städar poolen så fint men vi kan inte hjälpa att vi känner oss som två vita bitchiga kärringar som sitter och äter medan han jobbar. Vi log så att mungiporna nästan nådde öronen i ett försök att kompensera och visa honom att vi uppskattar jobbet han gör.

Sen fortsatte vi jakten på en torkställning till huset. Varför ska det vara så svårt? Vi vill ha en i plast då vår gamla i trä helt har tappat livslusten. Vi har hittat en som kanske skulle kunna funka men det ser inte ut att kunnas fällas ihop. Ja ja vi får kolla vidare.

Vi åkte sen till Lanta Mart för att handla lite smått och gott.
De är nog buddhister de som jobbar här.

IMG_0817

Pontus ville sen börja dagen med en moppetur runt halva ön och lunch på stället som ligger i den skarpa kurvan och börjar på K. Namnet vill inte fastna i våra hjärnor.

IMG_0818

Här åt vi alltså. Vi tror att alla gäster som besökte oss under vår thaimout faktiskt har varit här.

IMG_0819

De har allt man kan önska sig på menyn.

IMG_0820

Sedan gled vi vidare och förbi Long Beach.

IMG_0821

Födelsedagsbarnet och hans ömma moder.

IMG_0822

När vi kom hem höll de som bäst på att städa huset så vi drog iväg igen för att inte störa i arbetet. Vi två åkte till Easy Bar medan Poppe tog en repa med moppen. Vi bad honom sen komma förbi och hämta upp oss då vi hade nyckeln. Tiden gick och gick och det visade sig senare att Pontus inte visste vart Easy Bar ligger. Han hade frågat en svenska som felaktigt hade dirigerat honom till Long Beach. Till slut hade han stött på en tuktuk-förare som han känner sen tidigare som hade visat honom rätt.

Efter detta lilla äventyr var det dags för presentutdelning. I Asien är rosa manlighetens färg. Vi tog fasta på det och slog in alla hans paket i rosa omslagspapper. Gunilla älskar rosa!

IMG_0834

Ett litet tips till er alla som ska till Koh Lanta och handla på 7Eleven. När ni får de där frimärkena när man betalar, spar dem och ge dem till barnen. Varje frimärke är värd 1 baht. Passar utmärkt till godis och glass. Bara på lördagar förstås :)

IMG_0816

2 kommentarer:

Marie KJ sa...

Tänk vad åren går. Det var som i går när han spelade fotboll med Axel på baksidan av vårt hus på Åkerbärsvägen 3 😄

anna sa...

Jag känner igen namnet Fat Monkey men det dyker inte upp någon minnesbild därifrån. Ser mysigt ut iallafall!
Vad fräscht att han kommer så ofta poolkillen. Ibland kommer de där konstiga djuren och tar mass-självmord på kvällarna så det är väl härligt att han kommer så ofta och tömmer filter. Förstår känslan dock, alltid svårt att sitta ner när andra jobbar.
Vi fick aldrig de där frimärkena tror jag. Eller nej, vi fick inte dem. Kul grej!

Pontus ser ut att ha fått en härlig födelsedag! Kan ju inte bli så mycket bättre än att få fira på älskade Lanta. Jag har sånt Lanta-sug i magen att det svider. Hur sjutton planerade vi år 2013? Vi kommer ju aldrig ha varken tid eller råd att åka då.
Puss från ett underbart soligt och varmare Sydney.