november 02, 2012

Bränd

Veckan som gått av Lill-Åsa.

Söndags

Vi var verkligen inte på "laga-mat-humör" i söndags. Det blev en stor skål med pommes och en varsin öl till lunch. Vi provade en ny pub, i närheten av Bunnings, men nu kommer jag inte ihåg vad den hette. Goda pommes hade de i alla fall. På Bunnings kollade vi på blommor till altanerna och ballisen. Vi hittade hur mycket fint som helst, men vi köpte inget. Det är ju lite klurigt att få hem allt. Palmer är lite skrymmande och blomjord väldigt tungt.

Middagen intogs på vårt favoritställe Li'l Darlin i närheten av bion. Bilden är snodd från internet och sådär tomt har det nog aldrig varit där. De har en liten underbart god Mexicana pizza som jag alltid tar. Eller vi har ju faktiskt bara ätit där två gånger, men då har jag ätit den. Annars brukar vi bara ta ett glas vin där när vi ska gå på bio.

lil-darlin-randwick

Den här bra filmen såg vi.

The-Intouchables-French Movie Poster

Måndag – Fredag

Det här måste ha varit snabbaste veckan någonsin. Varken jag eller Åsa kan riktigt fatta att det är helg igen.

Måndag och Tisdag blev det morgonpromenad i parken.

photo (2)

Det har ju varit Halloween i veckan. Det är inte alls så stort som i USA  men kanske lite större än vad det är i Sverige. Vi hade inga ungar som ringde på vår dörr i alla fall. Pumpor är ju fint.

photo (4)

Sedan kan ju alla de här läskiga plastdjuren vara lite roligt. I alla fall i Sverige där de inte finns överhuvudtaget i slutet av oktober. Här i Australien finns ju alla de läskigast djuren lite överallt i levande tillstånd. Den här ormen var dock av plast.

photo (3)

Mycket näckrosor och ett par ibisar.

photo

I tisdags bakade jag bullar. Det är bara andra gången någonsin jag gör det. Åsa ville ta med sig lite svenska kanelbullar till jobbet och alla hemmafruar bakar kanelbullar har jag fått för mig så jag vill ju inte vara sämre. Jag har på smör så att jag blir rädd ändå tycker jag att de blir lite torra.

Det finns många sockersorter men inget pärlsocker. Jag trodde White Sugar var strösocker, men det är lite grövre. Till bullarna skulle det vara Caster Sugar och det såg faktiskt mer ut som strösocker. Man lär sig nya saker hela tiden.

IMG_1010

Självklart fick de blågula papper. Den här veckan har jag börjat lyssna på svenska radioprogram på mobilen. Mycket underhållande.

IMG_1011

I onsdags var det soligt och varmt. Då bestämde jag mig för att rensa rabbaterna. Det är ju med lite skräckblandad förtjusning då en utav de farligare spindlarna som finns här tycker om att gräva ner sig i just rabatter. Jag träffade inte på några spindlar alls som tur var. Det tog nog ett par timmar och jag drack ungefär 7 liter vatten. Jag lyckades också bränna mig i nacken.

IMG_1020

Sedan skulle jag laga lill-lördagsmat. När man ska hälla ut kokandes vatten ur en kastrull som stått på en gasspis får man tänka på att kastrullen blir glödhet. Det gjorde inte jag utan jag brännde mig rakt över hela handleden. Det gjorde jätteont. Då kan man kyla ner handleden med en påse räkor från IKEA. Bränd två gånger på samma dag. Om jag hade badat hade jag garanterat bränt mig på någon manet.

IMG_1014

Sedan hade vi mysmiddag på storaltanen. Vi är jättenöjda och det blåser mycket mindre på den här altanen har vi märkt. Det kunde vi ju inte veta innan för vi använde den ju aldrig.

photo (5)

Jag har börjat måla en tavla. Det är sjukt roligt och det är första gången jag har målat med akrylfärger. En bit på väg ser det ut så här.

IMG_1015

På bilden ser de nästan rosa ut, men det är brunt, rött, blått och snart ska jag måla med vitt också.

IMG_1019

Pontus kom just hem från jobbet och vände. Han ska ut med några longboardskompisar i kväll och de stod och väntade på honom utanför Coach and Horses. Jag tänkte springa ner dit nu och träffa min fru på en liten "efter-jobbet-öl". Hon har ju trots allt ett jobb ;). Det är Happy hour mellan 17.00-19.00 varje dag och då kostar en öl bara $3.80.

photo (7)

Trevlig helg på er!

1 kommentar:

mammaxtre sa...

Vilken lycka att ha en altan av detta slag. Jag smäller av en smula. Och jag hade brutit hem palmer och blomjord, hade inte kunnat vänta :-)

Kram