november 24, 2012

En hemmafrus projekt

Lill-Åsa blev igår uppringd av killen som höll i intervjun tidigare i veckan. Han sa att intervjun hade gått jättebra men att de hade valt någon med erfarenhet av kundservice. Lill-Åsa tror på ödet så det var nog bara meningen. Betalade dåligt, gjorde de också…

Vi brukar vara rätt duktiga på att ta kol på blommor som behöver mycket uppmärksamhet men Lill-Åsa är ju hemmafru nu så den här har faktiskt fått lite kärlek varje dag. Se så fin den fortfarande är efter en vecka hemma hos oss.

IMG_1063

Blomprojekt 2 är ett vårt lilla bambuskott :) Lill-Åsa köpte en bambupinne på IKEA för längesen och redan på vägen hem gick toppen av och den har sen dess stått i vatten. Igår hamnade den i blomjorden på altanen. Hoppas att den tar sig då jorden inte är så full av energi däruppe.

IMG_1064

Ett annat projekt för hemmafrun är "Tavlan Som Aldrig Blir Klar". Det tar en sjujävlatid att måla prickar och hon förstår nu varför dessa tavlar är så förbaskat dyra att köpa på gallerier.
Det ska bli blå prickar ända upp och röda prickar på den nedre delen. Om ni undrar vad den föreställer så har Lill-Åsa ingen aning men det är nog någonting djupt.

IMG_1065

När "Tavlan Som Aldrig Blir Klar" väl är klar ska den hänga på väggen rakt fram under fönstret.
Ni vet, "Fönstret Som Inte Går Att Tvätta För Att Det Är Så Högt Upp".

IMG_1066

En positiv sak som hände i fredags är att vi fick väggen i trappen målad. Bara så där. Det hade vi inte en aning om men det behövdes verkligen och vi hade aldrig orka bråka om det.

Nu så är allting klart i vår fd knarkarkvart. Nymålat, nya mattor, nytt golv på balkongen och förhoppningsvis inga läckor. Från och med förra veckan betalar vi full hyra och vi hade ju gärna fortsatt att betala den gamla låga hyran men det känns mest skönt att detta lilla h-vete äntligen är över. Tänk att vi hittade den första läckan för ganska precis ett år sen!

För att uppmärksamma vår stackars agent, Pilar som har hamnat mittemellan oss, ägaren och de extremt odugliga och opålitliga hantverkare, gick Åsa över till hennes kontor som bara ligger ett stenkast från Åsas jobb för att räcka över en blomkvast. Tyvärr var inte hon där just då men hennes chef ringde upp henne och räckte över luren till Åsa. Hon blev så otroligt glad och det lät nästan som att hon skulle börja gråta. Senare på kvällen kom det här mailet.

Hi Asa,

Thank you so much for the beautiful flowers, you didn’t have to, I’m just doing my job.

However, is so nice to be appreciated, love you both. Thank you

De blommorna var hon väl värd då hon har haft en ängels tålamod. Tänk om vi hade haft kvar den där struliga ryssen som vi hade de första månaderna, då hade vi nog suttit på mentalsjukhus vid det här laget.

På Åsas jobb är allting bra men lite oroligt för tillfället. VDn med begynnande alkoholproblem tycker att träning, pubbesök och matcher i alla former av sporter, är mycket roligare än att vara på kontoret. Detta leder till att vår vice VD, Alex (han som låg på biljardbordet på Melbourne Cup Day, om ni såg det fotot :) får ta hela bördan och börjar tycka att det är lite svårt att ta sig ur sängen på morgnarna.
Åsas mest seniora kollega håller därför nu på att se sig om efter ett nytt jobb vilket skulle vara en väldig förlust både för Åsa och för företaget. Bortsett från detta har Åsa så galet roligt på jobbet då hon den senaste tiden har fått det ena roliga projektet efter det andra. Det är så att hon på söndag eftermiddag nästan kan se fram emot att komma tillbaka och bita tag i utmaningarna. En lyx som inte är alla förunnnat.

Lördag

Vi har i stort sett inte haft en total hemmadag sen vi flyttade in, då det är så mycket skoj man vill hinna med på helgerna. Idag bestämde vi oss för att bara njuta av vår färdiga lägenhet. Den enda gången vi tagit oss utanför dörren var för att gå till Coles för att handla mat. Vårt Coles har förresten också totalrenoverats och blivit väldigt snyggt och fräscht. Vi tror att det är för att de vet att Marie och Magnus snart kommer. Väldigt vilket fjäskande det blev för deras skull då :)

Sedan gick vi hem och tränade, vinkade ajökens till Pontus som tog sin bräda och drog. Efter lite hemmapyssel satte vi oss på altanen och fullkomligt njöt av en sillunch medan vi lyssnade på Evert Taube.
Lite vuxenpoäng på det.

Sill

Sedan gick vi över till den andra altanen och satte oss men där blev vi inte långvariga då det faktiskt var för varmt. Det går nog inte att använda den så altanen mycket under dagtid på sommaren.
Vi gick därför ner och satte oss på vår skuggiga balkong istället.
Lite solmätta och mätta av sill och öl, tyckte vi att vi var värda en liten siesta. Oj vad vi somnade och sov i nästan 1.5 timme. Lyx, lyx, lyx.

Ikväll blir det grillning och köttet har legat i marinad sen i förmiddags. Mums.

3 kommentarer:

Gun sa...

Jag skulle säga att det är många vuxen poäng med sill och Taube
Härligt att kunna säga att det är FÖR varmt. Jag sitter just nu och fryser, är förkyld och inser att sist jag var tok varm och kunde känna att jag måste bada, ja det är ju hos er för snart ett år sen. Suck. Stackars alla som inte kan åka till sol och värme. Ny forskning visar att vi nordbor får i oss för lite D-vitamin. Alltså för lite sol/fet fisk.
Här är en liten reklam som går nu, söt, och tänker på lillÅsa
http://m.youtube.com/watch?v=j0sEBG8n_Rs
Puss, älskar er

Marie KJ sa...

Det vore väl typiskt att du skulle få ett jobb nu när vi kommer. Vi ser ju jättmycket fram att träffa er men du ska inte tacka nej bra för det (då kanske vi får skuldkänslor och känner att vi måste sätta in pengar till dig som kompensation för utebliven lön)
Hortensior är så vackra men behöver en slatt vatten varje dag.
Gulligt av damen men hon har ju rätt. Man blir så otroligt glad för positiv feedback från kunder/patienter eller vad det må vara fastän man bara gjort sitt jobb. Ska fasiken bli bättre på att ge beröm.
Sill och Taube låter underbart. Men mest längtar jag efter att ses och solen!

Kram på er, från en som är på väg på tjejfest

Anna sa...

Härligt att visa uppskattning till sin omgivning. Jag har haft det som mission de senaste veckorna att slänga komplimanger och beröm när det finns orsak, även till okända och jisses så glada människor blir.

Tavlan som aldrig blir klar är så fin, låt det ta tid.

Vad jobbigt att det är turbulent på jobbet men jag är så glad att du trivs!

Låter som en helt underbar lördag, sådana behövs verkligen också. Man kan inte alltid flänga.

Håller tummarna för dig Lill-Åsa nu.

Puss och kram