november 11, 2012

Tabata och Miss Elliot

Tidigare i veckan började Åsa noja över att hon borde träna mer. Hon kollade priser på gym i närheten och var inställd på att köpa träningskort någonstans. Kändes dock lite tråkigt då det på alla gym står att det är trångt under kvällstid då alla vill träna och att man får räkna med att köa till maskinerna.
Som av en slump lyssnade hon sen på podcasten C/O Hannah och Amanda där de pratade om träningsformen Tabata. Ciabatta är ju gott och låter ungefär likadant så hur fel kan det bli…

Det går ut på att högprestera under 20 sekunder, vila i 10 sekunder, högprestera i 20 och vila i 10... Ja ni fattar.
Vi provade en av övningarna och gjorde bara fem stycken och vi hade galen träningsvärk i nedre magen dagen efter. Den heter purpee och görs så här.

tabata-med-nmt

Det som är guld med den här träningen är att det bara tar 20 minuter och att man bränner lika mycket kalorier som av en timmes normal träning. Resten kan av kvällen kan man alltså tillbringa framför TVn tillsammans med chipsskålen :)

Om ni vill ha det program vi har satt ihop med tabata-övningar som man kan göra hemma utan redskap, är det bara att ni hör av er så mailar vi över det.

Fredag

Fredagmorgonen var väldigt varm och fuktig. Så där så att kläderna fastnar på kroppen, ni vet.
Sen kom det en rejäl regn- och hagelskur med åska och blixtar. Ett kort tag var det alldeles vitt på balkonggolvet. Lill-Åsa fick springa omkring och hålla för öronen då det vräkte ner på takfönstret i gästrummet.

På tal om balkonggolvet så är det klart nu. Nu ska de bara släppa ner vår svävande AC. Snart är faktiskt allting klart. Tro det eller ej.

IMG_1060

Efter regn kommer solsken. Det blev fredagsdrink på stora altanen och nachosmiddag, då även Poppe var hemma, på den lilla altanen. Fantastiskt mysigt att titta på fladdermössen som flyger förbi ovanför våra huvuden när solen går ner.
Det är inte ofta det är helt vindstilla däruppe men det här var en sån kväll.

photo (9)

Lördag

Lite smågrått när vi vaknade men vi kunde ändå köra tabata-träningen på altanen.

Det dumma med att träna däruppe visade sig vara att det är väldigt svårt att ta sig nerför trappan när man bara har mjölksyra i benen. Lill-Åsa valde att hasa sig ner på rumpan.

För att mjuka upp musklerna lite tog vi en långsam promenad till Bondi Junction.

Vi har länge velat byta ut vår sorgliga dammsugare som inte alls suger.

photo (8)

Vi gick till en affär som bara säljer dammsugare, Godfrey’s. Där blev vi proffsigt bemötta och fick provdammsuga lite olika varianter. Vi hade en tänkt budget när vi gick dit men den vi ville ha låg en bit över. Vi bet oss i kinden och sa att vi behövde ta oss en varsin öl och tänka över beslutet. Försäljaren sänkte då priset med $50 om vi kom tillbaka.

Vi har provat två pubar tidigare i Bondi Junction, Mill Hill och Tea Gardens. Den här gången ville vi prova något nytt och vi gick därför till den irländska Cock ‘n Bull. Mycket mysig! Det är nog vår nya favorit i Bondi Junction.

photo (6)

När vi satt där läste vi användaromdömen på dammsugaren vi ville köpa och såg att alla verkade nöjda med den.

photo (7)

Här är nu Miss Elliot, vårt nya rivjärn i familjen. Det är klös i henne. En riktig fröjd att dammsuga med och hon tar ingen plats i garderoben.

photo (11)

När vi hade provdammsugit var vi Åsor lite filmsugna. Pontus åkte till Bondi Beach och stan för ett 9 timmar långt longboardåkande med sina longboardskompisar.

Det här var filmen vi valde att se. Jättebra men inte i Ice Age-klass om ni frågar oss.

Brave

Vi var inte på handlings- och matlagningshumör så vi beställde hem gudomlig indisk mat. För $25 fick vi hem så mycket mat att vi tyvärr åt lite för mycket och tillbringade resten av kvällen till att stånka.

Vi satte vi oss framför TVn och kollade på Berg flyttar in, Solsidan och Skavlan på SVT Play och TV4 Play. Mysig lördagkväll. Marie säger att På spåret börjar nästa fredag. Det ser vi fram emot.

Söndag

Vi chattade lite med Marie lite på morgonen. Hon nattugglade vilket kanske inte hör till vanligheterna, men roligt för oss.

Frukost på sängen med ett avsnitt av Offspring som vi äääälskar är ett bra sätt att starta dagen.
Sen gick vi till Coles och handlade mat och vi kunde inte motstå denna bukett som de kallar Rainbow roses.

IMG_1062

Åsa körde ett nytt pass tabata och sen la vi oss och lyssnade på en podcast med Alex och Sigge i våra solsängar.
Åh vad det är mysigt med helg.

4 kommentarer:

Anna sa...

Burpees är kanon och något jag ofta gör på gymet. Man får snabbt upp hjärtfrekvensen utan att springa. Har faktiskt både spytt och svimmat efter sådana pass så det är effektivt:)

Vad kul med Ms Elliot. Tror hon skulle trivas hos oss. Skulle vara skönt att få en som tar mindre plats också. Dock väldigt tråkiga pengar:(

Kan inte fatta att helgen är snart slut.

Ha en fin kväll. Puss

Mamma/sväris sa...

Så skönt att hantverkarna börjar bli färdiga med reparationerna. Det är aldrig roligt att ha folk springande i lägenheten. Det verkar jobbigt med rräningen. Jag vill varken spy eller svimma!
Jag minns skymningen på er takterass när dom flygande rävarna kom farande. Oj vilken härlig tid ni har framför er nu och kan sitta ute och käka. Mysig
kram

Marie KJ sa...

Ja jösses vad vi längtar. Vi får inte bara en sommarsemester mitt i kalla vintern. Vi får bo i en nyrenoverad lägenhet (och nydammsugen!) Vi kommer få de bästa lokala guiderna som guidar oss på vårt modermål och som vet de bästa lokala pubarna!

Än lyxigare: Vi får träffa tre saknade ❤

Kram Marie och Magnus

mammaxtre sa...

Filmen modig, den tyckte jag mycket om. Melker tyckte att den stundtals var lite läskig dock :-)

Bra med hemmaträning och vad är 20 minuter av ens liv :-)

Kram