september 02, 2011

Öroninflammation

Freeedag

Pontus har känt sig lite halvkrasslig hela veckan men har ändå gått till skolan. Igår fick Åsa ett sms om att han hade jätteont i örat. Efter ytterligare en stund hörde han av sig igen och hade då ännu ondare. Senare ringde de från skolans reception och frågade om de fick släppa hem honom. Åsa guidade sen honom via google maps till en läkarmottagning inte långt ifrån skolan i Maroubra. Han blev där undersökt och fick ett recept på penicillin. Pontus första öroninflammation. Åsa åkte sen tidigare hem från jobbet för att möta upp honom vid apoteket för att hämta ut medicinen. 14 dollar (knappa 100 kronor) för en penicillinkur. Helt OK då man inte har en aning om vad medicin kostar utanför Sverige. Att sen läkarbesöket är gratis och utan väntetid (från att han gick in till att han kom ut tog det max 5 minuter) gör ju inte det hela sämre.
Idag gick han till skolan igen och det enda som återstår är att hör lite sämre på det örat men det släpper nog snart.

Efter en mycket hektisk inledning på veckan för oss båda lugnade det faktiskt ner sig för oss båda under torsdag och fredag. Är inte det konstigt att detta hände oss båda samtidigt? Det måste ha varit månen som har stått på något gynnsamt sätt under den senare delen av veckan.
Det stora som hände den här veckan på Åsas jobb var att alla blev kallade till krismöte med kort varsel. Vi fick då veta att 14 personer blivit uppsagda på företaget i Australien och flertalet av dessa jobbar på Sydney-kontoret. Många känslor hos många och jobbigt när flera av dessa är människor som man känner och vet mycket om.

Som ni säkert har förstått vid det här laget pågår här alltid någon insamling för något välgörande ändamål. Denna vecka är det änkor och barn till bortgångna soldater som uppmärksammas. Män klädda i dessa uniformer gick idag omkring på stan och sålde nålar att sätta på ens kläder.

photo

Att våren är på väg syns även inne i stan. Den där skira grönskan som är så vacker.
 photo (1) 
Även Lill-Åsa tog en vårbild på väg hem från jobbet. Hon blev bjuden på lunchbuffé idag. Sen i måndags har vissa utav samordnarna fått nya områden så det har varit totalt kaos i tre dagar. Torsdag och fredag när de värsta kaoset var över insåg Lill-Åsa att hon har fått ett betydligt lugnare område. Som tur var blir det uppskattat när hon hjälper de som har lite mer att göra.

photo (3)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skönt att det ordnade sig för Pontus. Ha en skön helg.

Anonym sa...

Den som var anonym tidigare är, Birgitta

Marie KJ sa...

Antibiotika finns i 9 grupper. Just penicillin (som är en av dessa 9 grupper)som man oftast får vi otiter (öroninflammationer) är nog billigt i hela världen för det har funnits så länge. Men visst är det kul när det är billigt på apoteket. Hur kan det vara gratis att gå till doktorn, vem betalar? Är sjukvården bra? Tillgängligheten? Kan man få en liten rapport ;o) ?
Vad skönt att det förhoppningsvis lugnat sig för lillasyster Åsa på hennes nya distrikt, må det hålla i sig. Trevlig helg på er!
Varm kram från en lycklig människa