september 21, 2011

Sista lill-lördagen i Waterloo

Onsdag i Waterloo

Vår sista lill-lördag boendes i Waterloo faktiskt.

Vi började packa lite försiktigt i måndags. Vi har en garderob i hallen som fungerat som vårt pappers/verktyg/syskrin/städskåp.
Igår packade vi ner vårt skafferi och mycket av kökssakerna. Från och med imorgon blir det hämtmat.
Ikväll njuter vi av lill-lördag och undrar om vi är lite för coola men vi påminner oss då om att vi ju faktiskt inte har så mycket att packa ner. Imorgon blir det den stora packarkvällen samt att vi måste montera ner sängarna och soffan så att de går att få ut genom dörren. Just nu skulle vi verkligen vilja ha tillbaka Lill-Åsas hemmafrudagar då packa inte är det man känner för när man kommer hem efter en heldag på jobbet.

I ett brev från våra hyresvärd, Meriton Apartments stod det tydligt och klart att vi måste ordna med mattvätt innan vi flyttar ut. Vi stämde av med Anna om det verkligen stämde och det gjorde det.
Vi mailade då Meriton och fick numret till en städfirma. Igår morse kom killen hit för att titta och för att kunna ge oss ett pris. När han ändå var här passade Åsa på att fråga vad han skulle ha för hela kalaset. Mattvätt, fönsterputsning (som också måste göras innan man flyttar ut) och flyttstädning (som dock inte går att jämföra med en svensk motsvarighet) av lägenheten. Hans första överraskade kommentar när han kom in i lägenheten var "It’s so clean, so clean". Vi tolkar det som att vi kanske är ganska renliga jämfört med genomsnittet. Vi fick därför ett jättebra pris och allt som allt blir det $200 vilket idag är 1,363.84 SEK. Taget! Han var då väldigt noga med att poängtera att vi inte får göra något annat än att ta våra saker och dra så ska han ta hand om allt annat.

Nu börjar de träd som i juni tappade löven vara så där löjligt ljusgröna. Nu är det även ljust när man vi kommer hem från jobbet.

photo (33.1)

Så här långt har vi kommit i vår packning. Vi är lite fascinerade över kartongerna vi köpte. De saknar nämligen handtag och de är mycket högre än vad man är van vid. Men vad bryr vi oss när vi slipper bära dem?

photo (34.1)

Om vi hinner så bloggar vi på fredag. Vi kommer nog inte ha internetuppkoppling i början i nya lägenheten men vi kommer kunna läsa mail och Facebook från våra mobiler. Kanske kommer vi även blogga lite från mobilerna.

6 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Vad skönt för er att ha den ljusa årstiden framför er.
Lycka till med flytten.
Kramar

Helene van Rooy sa...

Lycka till!

Gun sa...

Hoppas allt går bra med flytten,. Tänk så skönt att slippa flyttstäda OCH att slippa bära allt. Lyx flytt <3
Kram kram till er alla

anna sa...

Vad skönt att ni känner att ni har packningen under kontroll. Det är ju om man har mycket småkrafs som det ta r lång tid att flytta och sånt har ni ju inte hunnit samla på er.

Flyttgubbarna kör ju allt på pirror så de har ju ingen användning av handtag men det är ju rätt underligt att man kör utan sådana. Å andra sidan har jag aldrig hört talas om någon som flyttat själv här utan flyttfirma.

Tänk, på lördagkväll står ni på er terass och tar lördagsdrinken! Lycka.

Lycka till på lördag. Se till att ni står och stirrar på dem när de jobbar så de inte jobbar långsamt. Vi gjorde misstaget en gång att lämna dem för att åka till nya adressen. Big mistake. Vi hittade dem sittandes i flyttbilen rökandes, knappt påbörjat packningen. De får ju betalt per timme...

Puss

Lotta sa...

Varför städa och kånka själv när man för en billig pneg kan få ngn annan att göra det. Helt rätt.

Hoppas att knarkarkvarten är ren och fin vid inflytt.

Kram på er

Hans sa...

Jag kom ihåg en flytt från Umeå till Salem, det var-72. Vi hade ner och uppackning och det fungerade verkligt fint i Umeå. Riktiga proffs som skötte det hela.
I Salem fanns bara en flyttare från Umeå med! Som hjälp hade han brusiga Berra och hans kompisar. Uppackningen bestod i att de ställde upp bord och vräkte upp det mesta på dem. Dessutom blev mycket kantstött.
Jag är säker på att det kommer att fungera mycket bättre för er! Lycka till!