september 17, 2011

Hajar och farliga maneter

Lördag

Varje fredag unnar vi oss fräscha blommor men inte igår. Man kan ju inte slänga förra veckans blommor om de fortfarande blommar och är fina. Dessutom kan vi ju inte köpa på oss nya blommor nu så att vi riskerar att vi ska behöva slänga dem när vi flyttar.

IMG_5269

Idag var Åsa pigg nog för att ta sig ut. Najs. Vi tror att det beror på att hon busade och drack vin igår. Det botar fan allt :)
Bästa medicinen är förstås ouzo som höll oss extremfriska under tre månader på Naxos 2007.

Då den här vårhelgen erbjöd sommartemperaturer kändes stranden som ett naturligt val.
Poppe åkte till Coogee för att träffa Samantha och ett gäng andra kompisar från skolan.
Coogee är den närmaste stranden men eftersom vi är så fantastiskt fina människor valde vi att åka till Bronte Beach istället för att låta ungdomarna vara ifred.
Eftersom vi inte har någon bil har vi ju sagt att vi ska ta taxi när det är krångligt att åka kommunalt. Så taxi fick det bli.
 IMG_5272

Bronte är enligt vår mening den mysigaste stranden. Fast Coogee är också fin förstås. Äh, de är nog mysigast båda två.
 IMG_5273

Vi började med att dingla med benen sittandes på muren ätandes en glass och cola. Sen la vi oss och solade i 20 minuter för mer behöver man faktiskt inte i det här landet för att få färg på sin vinterbleka kropp. Är man en sån som vill ligga och sola kan man ju förstås smörja in sig med hög SPF men det är ju inte riktigt vår melodi. Väjst åv tajm, liksom.

Vi satte oss sen och åt en mumsig lunch. Vi var dåliga på att fota idag, avslappnade som vi var.

 IMG_5274

Efter lunchen ville vi inte riktigt åka hem än och fortsatte därför att dingla våra liljevita ben från muren och blicka ut över havet. Oj vad roligt det är att bara sitta och titta på folk.

26 grader i luften och 19 i havet. Vi har fortfarande inte badat. Vi skyller på hajarna, maneterna och underströmmarna. Det kan man skylla på året runt om man är en badkruka.
 IMG_5275

Häromveckan hittade vi en svensk korsordstidning som Lill-Åsa tog med sig hem från Sverige sist. Det är idag exakt 3 månader sen hon och Poppe kom hit.
Vi får nog bo i Australien länge innan vi kan lösa korsord på engelska och Britt-Maries kändes tryggt och bekant idag.
 IMG_5276

En tupplur fick det bli och nu ska vi förbereda en "komponera-din-egen-rätt" utifrån ett antal ingredienser. Plockmat är aldrig fel.

3 kommentarer:

anna sa...

Vi undrade just vad det var för badtemperatur. Kul att veta. Det kändes som om alla badade utom oss men vi skyller såklart på förkylningen. Tilda och Eric badade med kläderna på då de hela tiden ramlade i vattnet.

Vilken skön dag det var. Ni ser ut att ha haft det lika mysigt som oss. Härligt att Åsa mådde bättre så ni kunde komma ut och mysa av det härliga vårvädret.

Ha en härlig lördagkväll.
Puss

Mamma/sväris sa...

Här har temperaturen vågat sig upp i +15 i skuggan. Men sitter man i solen är det riktigt skönt.
Fortsatt trevlig helg
Kramar

Lotta sa...

Tänk så bra ni bor nuförtiden. Jag skulle älska alla palmer och vackra stränder och värmen....

Sköt om er