september 16, 2011

Mufti Day

Fredag

Åsa är fortfarande krasslig och har jobbat hemma även idag. Nu hoppas vi på ett snabbt tillfrisknande då vi kommer att få 28 grader varmt i helgen samt att vi ju faktiskt flyttar om en vecka och snart behöver börja packa ihop våra saker. Det är en ganska stor fördel att flytta när man bara hunnit samla på sig saker under ett halvår till skillnad från 14 år.
Den här bilden har vi faktiskt tagit från internet och så såg det ju inte riktigt ut hos oss i Hägersten men ni förstår vad vi menar.
Hur i helvete kan man bo så här?

hoard

Flytten nästa lördag ska nog bli ganska odramatisk. Det är inte ens säkert att vi börjar packa i helgen då det ju faktiskt inte är så kul att bo bland flyttkartonger.
Vi tror också att den här flytten kommer att gå ganska smidigt då vi för första gången i vårt liv kommer ha hjälp av en flyttfirma. Två gubbar och en lastbil har vi betalt för. Flyttfirmor verkar vara mycket vanligare här än i Sverige. Vi betalar per timme och eftersom vi bara flyttar 4 km blir det nog inte så blodigt. Vi kommer satsa på att det ska ta två timmar allt som allt och då skulle kalaset kosta 1500 kronor. Om vi hade bestämt oss för att flytta själva hade vi ändå behövt hyra en lastbil. Och köra på vänster sida.
Vi ska ha allting så förberett som vi kan så att de bara ska behöva bära ut och in skiten. Skulle det ta dubbla tiden så ska vi nog överleva det också. Större chans att överleva det än att köra en lastbil på vänster sida…

Idag var det en annorlunda fredag för Pontus då de hade Mufti Day i skolan idag.
Mufti Day är en dag då skolorna tillåter eleverna att komma till skolan i vanliga kläder istället för uniform. Som "straff" behöver eleverna betala en liten avgift (idag betalade Pontus 14 kronor) som går till välgörenhet.

Vissa hade till och med klätt ut sig och tydligen är det även lite mer avslappnat även på lektionerna en sån här dag. Något som uppskattades.

Ha en trevlig helg på er!

3 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Ja, hur kan folk bo så. Jag som inte kan gå till jobbet om sängen inte är bäddad. Usch, säger jag.
Flytten kommer säkert att gå lätt som en plätt. Jag är så nyfiken, men det är mer än 3 mån kvar innan jag får se den irl.
Trevlig helg
Kram kram

Eva Sandahl sa...

Men hallå, vart var det fotot taget ifrån?
Spännande med flytt och den kommer säkert gå snabbt med tanke på att ni inte hade något direkt med er hit utan bara det ni har skaffat här. Såååå spännande!
Kram

Anna sa...

Haha, jobba en vecka som mig så får ni se många sådana hem. Inte alls ovanligt.

Vill bara förbereda er på att två flyttgubbar inte betyder två flyttgubbar. Vi har tagit hjälp nu x antal gånger och oftast så står en gubbe vid bilen och "passar" den. Han är chefen och sen är det en som gör grovjobbet. Så på så sätt tar det längre tid än vad man tror. Nu tror jag ni har så lite att det kommer gå snabbt ändå.
Ett annat tips som ni säkert redan vet är att man oftast måste boka hissen så den är låst för er flytt plus att man då får hiss-skydd som sätts upp så man inte åker på böter för att ha skadat hissen.
Er flytt kommer gå som en dans, skönt att ni inte hann köpa utemöbler och grill. Sånt är så skrymmande!

Nu hoppas jag att syster vaknar och känner sig piggare så ni kan njuta av helgen och det fina vädret.
Stor puss o kram