augusti 27, 2011

Vi vill bo i en knarkarkvart

Lördag

Vi vaknade tidigt men låg kvar ett tag och drog oss. Ute var det dimmigt och våra fönster var helt dyngsura på insidan av all kondens.

Vi hade siktat in oss på två visningar som vi ville gå på. Poppe är piggare idag men valde att stanna hemma för att bland annat städa sitt rum. Just själva städningen var väl inget han frivilligt valde….

Vi tog bussen nästan ända fram till Coogee Beach och gick sen en promenad till ett hus i South Coogee. Det var längre än vi trodde och vi kom därför inglidande när visningen nästan var slut. Här är visningarna bara 15 minuter långa så man har inte så mycket tid att spela på.

Huset var fint och vi kunde verkligen se hur fint det kunde bli efter lite ny målarfärg men tyvärr var trägolven jätteförstörda.

IMG_5151

Huset låg i ett väldigt lugn och mysigt område men vi tror att man nästan skulle vara tvungen att ha bil för att bo där. Och det vill vi ju inte.
 IMG_5152

Nästa visning var i Randwick som vi kom fram till att man kan jämföra med Sumpan om man vill ha Stockholms motsvarighet. Randwick är en som en liten stad med gott om affärer och restauranger och ligger inte alls speciellt långt ifrån där vi bor nu.

IMG_5153

Himlen var lite mulen men vi såg solen ibland och det var inget fel på temperaturen.
 IMG_5154

Det vi nu skulle se var faktiskt inget hus utan en lägenhet. Anledningen till att vi ändå ville kolla på den var att den har två altaner och en balkong. Det var inte så lätt att hitta dit då gatans nummer ökade åt ett håll på ena sidan vägen och minskade på den andra. Om ni förstår hur vi menar. Vi hade nästan gett upp om att hitta huset och var på väg tillbaka åt det håll vi kommit ifrån och vips så stod huset där. 
Det här kortet är alltså taget när vi är på väg åt fel håll.
 IMG_5155

Som sagt, att sitta här och äta frukost, lunch och middag skulle ju inte göra en ledsen. Detta foto är taget från mäklarens hemsida vill vi påpeka…

När mäklaren kom berättade han för oss alla att personen som bor där är mycket speciell och att vi måste försöka tänka bort all smuts och hur stökigt det är och att de ska göra en storrengöring innan nästa hyresgäst kan flytta in.

20101006083955

Herregud!!! Vi har aldrig sett något liknande. Så här såg det ut i hela lägenheten. Inte en enda möbel, ingen kyl eller tvättmaskin och alla ytor var fyllda med pizzakartonger, mynt, kläder och ja ni ser ju själva. Det var bara knarksprutorna som saknades.
  IMG_5156

Enligt mäklaren har det förekommit mycket fester i den här lägenheten. Efter att ha sett askkoppen, läs askhinken, tror vi honom. 
 IMG_5157

Trots att den såg så förskräcklig ut kan vi se att det finns en väldigt fräsch lägenhet under all skiten. Vi ska därför lämna in en ansökan och lägga in ett förslag på vad vi är beredda att betala i hyra.
Går det så går det!

Man blir hungrig av allt gående och av att besöka knarkarkvartar så en pizza och lite pommes kändes sjukt bra. Två Carlton till det. Even better.
 IMG_5159

5 kommentarer:

Eva Sandahl sa...

Herre javlar rent ut sagt, vilken lagenhet!! Luktade det inte rok dar eller roktes det bara utomhus??? Fanns det ingen sang? Madrass?? Spannande att se om ni far den och om ni vill ha den? Vad skulle dom ha i hyra?
Kram

Mamma/sväris sa...

Huva igen. Så hemskt! Men får man bort skiten kan det nog bli riktigt bra. Om allt det övriga var passande så är det nog ingen stor grej. Ni får det väl städat innan inflyttningen. När skulle den kunna bli då? Jag har fått biljetterna idag.nu kan man börja känna att man ska komma iväg.
Kram

Maribella sa...

Man blir ju lite fundersam över varför mäklaren inte plockat iordning lite innan.... Kanske skulle "homestyling" vara ett snart karriärsdrag i ert nya land?
Kram

anna sa...

Oj, man riktigt lider med grannarna när man ser bilderna. Jag antar att de inte är jätteledsna över att han flyttar...för jag antar att det är en kille som bott därinne.

Bilderna på mäklarsidan var ju superfina, vilken lägenhet. Det finns ju så fantastiskt många fördelar med Randwick, vi älskade hela atmosfären med Randwick. The Spot är ju helt galet mysigt med alla restauranger och bio.
Vi håller varenda tumme för att ni ska få den. Såg att det inte fanns parkering till den heller och det skrämmer nog bort en del potientiella hyresgäster, så det är ju till er fördel som inte behöver någon.

Pussar från en svettig Anna som har varit ute på en tidig löparrunda. Ha en fin dag. Puss

Lotta sa...

Såklart kan man bo en en knarkarkvart. Allt kan ju bara bli till det bättre :-)

Men så märkligt att mäklaren visar objektet i detta skick.

Här hemma är det minsann annorlunda. Jag blev tillsagd att köpa en förglad blomma och en färgglad matta. Mitt grå-vit-svarta dög inte.....

Kram på er och ett stort lycka till med att få som ni vill med knarkarkvarten :-)