augusti 20, 2011

House hunting

Lördag

Skulle bli dåligt väder idag. De ljög. Solen har skinit hela dagen men oj vad det blåsigt.
Efter frukost drog vi söderut medan Poppe började göra sig i ordning för att fira Eric genom att skjuta laserstrålar på honom och Erics kompisar :) Jättekul hade de haft, fick vi senare en rapport om.

Första visningen vi gick på var det här huset på 59 Combles Parade.
Nja, säger vi och ger det endast en tvåa av fem.
Tre våningar var det, rummen var små och slitna. Uteplatsen var mindre än vår nuvarande balkong typ.

IMG_5123

På plussidan låg denna innergård. Lugnt och mysigt.
 IMG_5124

Sen skulle vi på en annan visning på samma gata men mäklaren uteblev lite käckt.
Då gick vi några kilometer i riktning mot Pontus skola och stranden. Där fanns det två lediga hus precis bredvid varandra.
Vi gick först och tittade på den som var lite dyrare. Skitsunkig, luktade jätteäckligt och hade nog inte blivit ommålad sen 70-talet. Vi ger den en etta i betyg.

Sen vi kom hit. Den var lite billigare och MYCKET fräschare. Ologiskt.
Här skulle vi kunna bo men det var ingen tokkärlek. Sovrummen låg lite för nära varandra på övervåningen och bara ett av sovrummen var större än en klädkammare.

20110725141419

Vi har siktet inställt på ett hus på 4/101 Yorktown Parade som det är visning på på måndag. Vi gick förbi idag för att titta på området och se huset utifrån. Nu är vi väldigt sugna. 5 minuters promenadväg till stranden, 100 meter till busshållplatsen och den ligger på en lugn gata.
Vad sägs om detta kök med dörren ut till uteplatsen?
  20110816122555

Vi passade på att gå ner till stranden eftersom vi ändå var så nära. Vi höll nästan på att blåsa bort.
  IMG_5127

Ordentligt blåsigt. Inte ens en surfare i sikte.
 IMG_5130

Vi har länge sagt att vi vill äta lunch på ett ställe i Coogee Beach. Coogee är stranden norr om Maroubra. Vi gick därför de dryga 4 km till Coogee och var alldeles svettiga på ryggen när vi kom fram.

 sydney-southern-beaches-map

Det var lite svårt att klä sig idag. Det var ju soligt och ganska varmt men vinden gjorde att man ibland behövde en jacka, men oftast inte. Av och på, av och på. 

IMG_5131

Ungefär här började vi inse att vi hade gått fel och att man inte kan gå längs vattnet hela vägen. Upp igen på vägen för att gå runt och sen ner till vattnet igen vid Coogee.
 IMG_5132

Om man går vid vägen finns det affärer som säljer glass vilket var bra då Lill-Åsas blodsocker gick i botten och hon var bara tvungen att ladda med en cookies och cream-glass. Tvungen.

IMG_5133

Tack och lov fanns det plats även för en kycklingpanini med pommes som vi sköljde ner med en varsin Carlton. Vi menar, vi hade ju gått ganska många kilometer. Stället var mysigt men det får ett minus för det konstanta skrapet av folk som drar tunga stålstolar över stengolvet. Men det kan vi leva med.
 IMG_5134

Sen tog vi bussen hem, gick förbi Coles och handlade och sen satte vi lite extra guldkant på lördagen genom att ta en tupplur på nästan en timme. Åh underbara lördag!

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Mycket att tänka på när man ska bli med hus. Gissar att det hus ni hittar vill ni bo i ett tag utan att flytta. Nåja, ni sitter ju inte i sjön. Det som ni ska titta på på måndag ser tokfint ut!
Trevlig lördag säger en som har typ hela kvar :o)

Gun sa...

Åh måndags huset verkar ju toppen. Tänk att hyra hus, slippa alla dyra måsten....
Härlig promenad ni fick, klart man kan unna sig en glass <3
puss å kram

Lotta sa...

Blåsigt vid stranden men oj så vackert!

Hoppas att ni finner det ni söker, ett fint hem till er tre.

Vilken lördag ni haft tjejer, så mysig.

Ha det fint

anna sa...

Vilken härlig lördag!

Ja, inte var det skitväder igår. Det som stod heavy showers. När vi drog ut och sprang kl 8 på morgonen var det redan 17 grader, inte illa.

Håller tummarna för måndagens visning, jag har tittat på det huset på realestate och det ser galet fräscht ut! Perfekt läge också!

Ha nu en riktigt fin söndag! Puss