augusti 19, 2011

I’m kind of a big deal

Onsdag kväll

Förra onsdagen tittade vi på programmet World’s strictest parents eller som man skulle säga på svenska, Världens strängaste föräldrar. Den gången handlade det om två ouppfostrade australiensiska ungdomar som blev skickade en vecka till Sydafrika. Tanken är att få dem att bryta sitt dåliga mönster och få andra intryck och upplevelser i en familj med föräldrar som kan sätta gränser. Idén är egentligen lite smålöjlig eftersom det bara handlar om en vecka. Tänk om de kunde få stanna i den nya familjen i ett år, vilka riktiga förändringar man skulle kunna se.

Nu får man tänka att det här TV och de vill ju självklart visa att de åker dit som fullständigt omöjliga och kriminella och efter en vecka i ett annat land och familj är de magiskt omvandlade till mönsterbarn.
Trots detta tycker vi faktiskt att det är ett bra program. Speciellt denna onsdag då programmet gick ut på att två småalkoholiserade, kedjerökande ungdomar blev skickade till en familj i Vallentuna. Familjen bestod av pappa militär och mamma präktig och deras fem militäriskt uppfostrade söner. Positivt var att de två förvirrade australiensiska ungdomarna i slutet av denna vecka inte ville åka hem till Brisbane och Perth och att tjejen (och som i början hade det svårast att anpassa sig) i programmet nu försöker spara ihop pengar för att åka tillbaka till Vallentuna. Kul tycker vi.

IMG_5118

För några veckor sen kom Pontus och berättade att han ville ha hjälp (av oss med kreditkort) att beställa en tröja på internet. Tröjan fanns i Chicago och halva månadspengen gick åt men det var det värt tyckte Poppe. Idag kom paketet. Äntligen.
 
IMG_5120

Vi tycker att texten är väldigt passande på vår lilltjomp ;)

Pontus trivs fortfarande förbaskat bra i skolan och det är ett rent nöje att lyssna på honom när han berättar om vad som händer i skolan. Någonting som förvånar oss är att han har ett ämne som heter PE vilket står för Physical Education. Det handlar om allt från sexualkunskap till idrott. Allt om kroppen med andra ord. Ett mycket bra ämne för ungdomar i denna ålder. Vi är lite förvånade över att de pratar så öppet om sex i skolan. Vi trodde att Sverige var ett föregångsland när det gäller att prata öppet om känsliga saker men å andra sidan har vi inte haft en elev i gymnasiet i Sverige. Vi är i alla fall nöjda.

Ha en trevlig helg på er!

5 kommentarer:

Lollo sa...

Hejsan allihopa !
Kul med programmet, jag har länge hävdat just detta att alla borde byta land både barn & vuxna men kanske mäst ungdomarna mitt i mellan.
Att få se hur bra man faktista har det igentligen & tar vara på sina vänner & liv mera.
Att som jag liksom ni byta land en tid eller ett liv har gjort att jag fått så mycket erfarenhet & vännerna än närmare fast vi var på varsida om jorden, så tappade man dem inte helt fantastisiskt.
så önskar att alla barn kunde byta land någon gång i livet.

Kram & trevlig helg !!!
Lollo

Anonym sa...

Vilken snygging han är! Kul att han trivs i skolan.
Visste inte att Vallentuna är bra på att uppfostra barn. (Förutom här i huset förstås)/Birgitta

Marie KJ sa...

Vad roligt att lilla Sverige (Vallentuna) visas i Austreliensisk TV! Hoppas ni får en bra helg och hitter ett fint hus. Söt han är Pontus!

Lotta sa...

Vallentuna som i Vallentuna hemma hos här i Sverige? Vad roligt isåfall.

Bra att Pontus trivs. Han blir kung på engelska er tjomp :-)

Kram

anna sa...

Godmorgon!

Otroligt fint kort på Pontus och riktigt snygg tröja!
Det är så fantastiskt att han trivs så bra i skolan!!

Jag bytte kanal först i onsdags då jag blev lite nervös över deras engelska först men sen blev vi för nyfikna och tittade på hela programmet. Jag tror som Lollo att det är superviktigt för alla att byta miljö/land ibland för att få perspektiv på sitt liv. Sen kanske jag inte skulle spara pengar själv för att lämna QLD för snöstorm dock;-)

Lycka till idag!
Kram