augusti 14, 2011

Barnvakterna på Broome Street

Lördag

3/4 av familjen Holmström skulle springa City to Surf-loppet tidigt söndag morgon. Tävlingen är världens största löpartävling med 80 000 deltagare. Jämför det med New York Marathon som förra året hade 45 000 löpare.
City to Surf är 14 km men beskrivs som en halvmara för att det är en väldigt utmanande sträcka med jobbiga uppförsbackar.

Vi fick äran att umgås med familjen Holmströms yngsta medlem igår kväll. Hon kom med sitt liggunderlag och nallar vid 16.30.

Vi fick även en present! Åsa skrek rakt ut när hon öppnade paketet då detta är något hon saknar i köket. Tyvärr är vår kran inte gjord för att fästa denna mekapär på. Vi inser nu att vi får leta nytt boende där denna uppfinning går att fästa på kranen.
Det får stå överst på kravlistan!

IMG_5117
Åsa satte henne direkt i arbete med att packa upp Cola-burkar och stoppa i kylen. Nog är det skillnad på tjejer och killar :)
En riktig lite pysslerska är hon vår Tilda.

IMG_5101

Vi körde tjejmiddag under förrätten då Pontus gärna hoppar räckor och avokado. Tilda bjöd därför in både Blueberry och Buddy att sitta på Poppes plats.
 IMG_5102

Sen levererades thaimaten till dörren. Åsa tänkte hel fel när hon beställde maten på internet och glömde att beställa ris. Tokigt, tyckte Tilda. 
Efter den goda thaimaten fick vi efterrätt som Tilda bakat. Hon hade med sig en gudomligt god kladdkaka och Lill-Åsa hade som hastigast sprungit till Coles och köpt både vanlig vanilj och laktosfri sådan.
Sedan blev vi sittandes i soffan med matkoma tittandes på Charlie and the chocolate factory.
Igår var det värsta partynatten i vårt kvarter. Vi bor på en gård som är byggt lite modernt oregelbundet vilket gör att Pontus har sitt sovrumsfönster väldigt nära föreståndaren på vår vinaffär som tycker om att bjuda hem stora sällskap och sitta på sin uteplats fram till morgontimmarna. Vi inser att detta nog kommer att eskalera när det blir varmare ute. Det här med ett hus känns mer och mer lockande.
 IMG_5103

Vi bytte sen alla om till pyjamas. Gunilla vägrade. Hon älskar att vara nakenfis. Gunilla fick äran att sova på Blueberrys axel hela natten och njöt som aldrig förr.
 
IMG_5104

Strax före 21.30 ville sötfia gå och lägga sig. Vi var inte långt efter. 
Strax efter 07.00 vaknade vi till smattret av regn på rutorna och tyckte genast synd om våra löpare.
Vi klev upp och slog värmen på ACn och sjönk ner i soffan och tittade på livesändning från tävlingen.
 IMG_5105

Det här tyckte vi kändes som ett bättre alternativ. Men nästa år är faktiskt Åsa lite sugen att springa hon också. Känns ju tryggt nu när det är 364 dagar kvar…
 IMG_5106

När tävlingen var slut kom Holmisarna och hämtade sin Tilda. De hade alla tre sprungit på fantastiska tider och Eric som ju faktiskt bara är 11 år sprang dessa 14 km på 83 minuter! Fantastiskt jobbat.

Vi två veckohandlade och gick till och med en sväng till fingrönsaksaffären på Danks Street för att handla vitkål som faktiskt inte alltid är så lätt att få tag på.
Nu har vi en pizzasallad som väntar på oss i kylskåpet. Yummi.

Pontus hade planer för dagen och drog iväg på eget håll redan vid 10.30. Vad Pontus har gjort idag vill han inte att vi skriver om på bloggen men han har väldigt trevligt i alla fall, har vi fått höra.

När Lill-Åsa var på arbetsintervju i Glebe i maj såg hon en pub som såg så mysig ut. Idag bestämde vi oss för att ta den 45 minuter långa promenaden dit för att utforska både puben och området.

Här går vi igenom Redfern Park.
 IMG_5107

Den här graffitimålningen är väl som att se sig själv i spegeln en måndagsmorgon?
 IMG_5108

Det är inte lika vackert överallt i Sydney…
 IMG_5109

Ser inte Åsa Gillard väldigt lycklig ut på den här bilden?
 IMG_5110

Den här puben var till och med mysigare än vi vågat hoppas och ligger nu etta på vår Sydney-pub-lista och även på topp-tre i världen. Dessutom hade den en restaurangdel som såg galet mysig ut.
Hit kommer vi att ta gäster från Sverige som kommer och hälsar på oss.
 IMG_5112

Om vi skulle bo i Glebe skulle Lill-Åsa få jättenära till jobbet, Åsa skulle få närmare men Poppe skulle få något längre. Men vi klickade inte riktigt med området förutom just denna magiska pub förstås.

Vi gick sen en sväng genom själva Glebes citykärna.
 IMG_5113

Här är vi på väg tillbaka hemåt på Broadway.
 IMG_5114

Blöt kväll igår på den här puben.
 IMG_5115

7 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Ja, den puben får vi besöka. Mycket annat också. Så roligt att få umgås med Tilda her self.
Det låter som ni håller på att förbereda er för en ev flytt. Och det finns väl en hel del förorter där som här. Bor ni på söder nu?
Jag hoppas att jag i slutet på denna vecka ska kunna beställa flygbiljetterna. det fattas bara några pusselbitar för att få ihop det hela.
Kramar

Marie KJ sa...

Ja jösses så lyxigt när man väl kommer ner. Terrängen redan sonderad, vi behöver inte gå på några minor.
Kram från mig som sonderar Luleå

Anonym sa...

Men vad lustigt, jag saknar ocksa denna grej pa var kran. Vet ni vart man kan kopa den? Mysigt att fa ra om Tilda gumman och herregud vad bra sprunget av Eric.
Kram Eva

Anna sa...

Tusen tack för all hjälp i helgen. Det var bara inte super för oss som kunde koppla av och inte behöva tänka på Tilda utan det var också underbart för Tilda som fick känna sig som en prinsessa!
Hon berättade med skräck i rösten att Gunilla brukade sova under era kuddar, mamma under deras kuddar. Det är ju inte snällt.

Jag tycker absolut att du ska springa om du känner suget, det ger ett helt annat mål med träningen som jag tror man behöver om man ska hålla ångan uppe med träningen.

Vad kul att Pontus dag blev lyckad!!

Vilken härlig promenad för er. VIsst finns det områden som gud glömde även i Sydney. Ska bli spännande att se vart kranmunstycket passar;-)

Hoppas att ni båda får en bättre vecka än förra.

kramar

Anna sa...

Förresten, Barnvakterna på Broome street skulle vara en kanontitel på en barnbok!

mammaxtre sa...

Som jag önskar att jag också skulle få längtan att springa ett lopp :-)

Jag vet vilken hög hyra ni betalar för lägenheten, köp eller hyr ett hus för bövelen. Speciellt nu, när ni har denna mycket braiga makapärr till kranen :-)

Kram på er

Anonym sa...

Tänk så bra det blev med att ni fick ha Tilda för er själva och att Holmströmarna fick springa utan oro.
Birgitta