augusti 28, 2011

The Rocks

Lördagskväll

Pontus var multikulturell och körde turbanafton.

IMG_5160

Grannarna mittöver hade nog inte turbanafton men väl fest med både discolampor och partymusik. I gymmet bredvid var det dock tomt.
 IMG_5163

Söndag

Efter lite morgonpyssel med tvätt och veckohandling tog vi en powerwalk i Centennial Park medan Pontus åkte för att träffa Samantha i Eastgardens. Hon behövde köpa en klänning och han fick vara smakråd.
Det är verkligen vår i Sydney nu. Det blommar ju året runt men nu är det extra mycket. Det märks inte bara i träd och på marken utan även i Lill-Åsas allerginäsa som rinner. Eller så är hon bara förkyld.
 IMG_5164

Kolla in den gula mattan. Kan det här vara motsvarigheten till svenska maskrosor?
 IMG_5168 
Det här trädet var vårt höstträd och ni såg foton på det för några månader sen i gulröda färger.
Nu är det fullt av nyutslagna små löv och är alldeles ljusgrönt.
 IMG_5172

Efter dusch, lunch och färgning av Lill-Åsas hår (nu är hon en aning blondare) tog vi bussen till Circular Quay.
Därifrån blev det en promenad till The Rocks som är Sydneys motsvarighet till Gamla stan.
 
IMG_5174

Solen sken och vi njöt av värmen.
 
IMG_5176

Framme i The Rocks gick vi förbi ett galleri med tavlor som verkligen var i vår smak. Inte helt överdrivet dyra heller. Här kommer vi nog köpa ett par tavlor när ekonomin tillåter.
  IMG_5178

Konstnären heter Ken Done och han målar med många glada färger.
 ken done photograph by nathan david kelly 1

Vi gick förbi en liten marknad med många fina saker.
  IMG_5180

Vi råkade gå en liten omväg när vi letade efter en pub som Lill-Åsa redan i Sverige drömde om att få besöka. Hon hade skrivit ut menyn på kängurupizzor och den finaste ölen och hade menyn i skrivbordslådan på sitt jobb det sista halvåret.
 IMG_5181

Vi kom upp på en liten kulle och då såg vi Harbour Bridge. 

IMG_5183

Vi gick som sagt lite fel så Lill-Åsa blev nästan lite kinkig på slutet. Vi kom inte över stora vägen. Men till slut hittade vi en tunnel och på andra sidan stod den här söta lilla glassbilen. 
 IMG_5184

Om man tittade lite till höger när man kom ut ur tunneln så låg Lill-Åsas drömpub där som ett litet smycke.
 IMG_5185

När Pontus ikväll fick se det här fotot var hans spontana kommentar att den påminner om Lill-Åsa favoritpub i London. Det vill säga Hog in the Pound. Vi förstår vad han menar. Kan det vara så att Lill-Åsa är svag för trekantiga pubar?

IMG_5187 
Efter en öl på deras uteservering gick vi till Sydneys äldsta pub, Fortune of war.

Oj vad mysigt. Hans och Birgitta, ni som gillar jazz, ni skulle ha älskat det här stället. Gubbarna drog av solon på både trumpet och saxofon.

Lill-Åsa som kommer tillbaka från toaletten medan Åsa spelar in denna film undrar i slutet av denna film vart i helsike hennes kalla dryck är…:)

Det var bra drag därinne fast klockan bara var 16.00. Vi föredrar nog att gå på pubar på dagtid. Det kanske är ett ålderstecken.

IMG_5193

Vi måste förtydliga lite angående lägenheten vi tittade på igår.
Killen som bor där nu har blivit vräkt två gånger men vägrar att flytta ut. I fredags ringde de polisen och nu börjar han visst förstå. Trots detta var han ändå hemma när vi kom dit för visningen. Detta fick 50% av spekulanterna att snabbt dra sig mot utgången. Det som känns skönt att veta är att om vi nu skulle få lägenheten så kommer den att bli mer storsanerad än vad som normalt sett görs mellan två hyresgäster.
Som svar på Evas frågor så fanns det inga möbler alls i lägenheten. Det fanns några täcken och kuddar som låg direkt på helteckningsmattan i vissa rum. Ett litet besök i verkligheten.
Trots den totala misären i just denna lägenheten så är Randwick annars ett bra område och huset är i övrigt fräscht och välskött.
En knarkare kan nog slinka in var som helst egentligen.

Ingen av visningarna vi har varit på har varit direkt stylade eftersom det handlar om uthyrning. De som ska flytta ut vinner ju inget på att få lägenheten att se fin ut inför visningen. Lägenheterna ägs antingen av själva mäklarbolaget eller av en fastighetsägare. På fotona i annonserna kan både kläder, disk och annat ligga framme.

Imorgon ska Åsa ringa mäklaren igen och förhoppningsvis så är det inte allt för många som vill ha vår knarkarkvart :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

När jag såg bilden på gubbarna som spelade, så tänkte jag; det vore kul att lyssna på dem.

Sedan skriver ni att det vore något för Hans och mig. Så passande.

Kommer ni att ta"knarklägenheten" om ni får den? / Birgitta

Marie KJ sa...

Snyggare "maskrosor" än i Sverige och coolare (om än lite skruttigare) glassbil än vi har. Pizza med känguru måste provas, hur smakar känguru föresten?
Låt oss veta hur det går med knarkarkvarten!

Marie KJ sa...

PS Hur stor är knarkarkvarten? Och när är det i så fall inflyttning? DS

Anna sa...

Vad skönt att se att Pontus är piggare.

Men vilken helt underbar pub. Sån stämning!!

Jag håller tummarna att ni får tag på mäklaren och han har något bra att säga.
På ett av husen vi ville ha på oxford st så var det också en hyresgäst som slutat att betala och hade svårt att förstå att han inte var välkommen längre. Där hade de bytt lås lagomt till visningen men det satt skyltar på alla dörrar att han inte var välkommen dit längre. Det finns många konstiga typer.
Jag tror att Randwick är den perfekta orten för er. Sån härlig stämning men också så perfekt med gångavstånd både till stan, stranden, Centennial och oss såklart!!

Ha en fin vecka!
Puss

Helene sa...

Hrmmm, tänk efter! Kan det inte bli så otrevligt att denne knarkare kanske kommer att vilja ha lägenheten tillbaka??? Hmmmmmm

Lotta sa...

Vilken underbar gräsmatta och så härligt med vår....

Hoppas hoppas att ni skall få knarkarkvarten :-)

Kram

Lollo sa...

JAG ÄLSKAR ERAN BLOG !!!!!!