augusti 21, 2011

Gratislunch

Söndag

Efter två körda tvättmaskiner och en hårbehandling för Åsa som ska minimera frizzy hår åkte vi söderut igen strax efter att Pontus åkt in till stan för att träffa kärleken. (Vi har hans tillstånd att skriva detta nu…:)

Vi tog bussen till Botany för att kolla läget. Det är så vansinnigt roligt att vara ny i en storstad och att ha så mycket att utforska.
Botany centrum var mycket mindre än vi trott (om vi inte missade någon del förstås)

IMG_5135

Allt var lite tvärtom den här helgen. Igår skulle det ju vara dåligt väder och idag bra och det blev precis tvärtom.

Här är en karta där ni kan se hur vi gick idag. Vi började i Botany sen vidare till Mascot och tog bussen hemåt från Rosebery.
Vi är dock helt övertygade om att de satt ut Rosebery fel på den här kartan då det ligger precis vid Eastlakes.

Kartbild


Här är vi kvar i Botany på väg norrut. Som ni ser är himlen lite busig.
 IMG_5136

Det kom lite blött uppifrån under en kort stund. 

IMG_5138

Paraplyet åkte fram en kort stund.

IMG_5139

Och sen tittade solen fram igen. Typiskt vårväder alltså.
 IMG_5140

Här har vi kommit fram till Mascot som är ett betydligt större samhälle.
 IMG_5141

Dessa klassiska tak över trottoaren som skyddar både mot sol och regn.
 IMG_5142

Vi såg en kö och insåg snabbt att detta är det berömda stället som säljer olika brödrullar med innehåll. Familjen Holmström har tidigare pratat om detta ställe och tydligen har de mat to die for.
 IMG_5143

På vår väg vidare gick vi förbi ett sant svenskt företag.
 IMG_5144

Vi kände att det var dags för lunch men vi insåg snabbt att det var glest med mysiga ställen. Vi hittade till slut en pub som såg OK ut och de hade en utegård som kändes full av potential men just nu väldigt ödslig.
Vi beställde en nachostallrik och en varsin öl.
Nachostallriken var helt klart den sämsta vi ätit (och vi har ätit några stycken). Osten var inte helt smält och nachosarna var soggiga och guacamolen var från en burk där avokado inte fanns i innehållsdeklarationen.
Vi lämnade nästan hela (och det händer aldrig då vi inte är kräsna) och när servitrisen kom för att hämta tallriken som vi lagt en servett över satt Lill-Åsa och höll andan. Servitrisen frågade om vi var nöjda med maten och då var Lill-Åsa tvungen att tillåta Åsa att prata fritt :) Hon sa som det var och då envisades servitrisen med att vi måste få någon ersättning i form av ny mat eller pengarna tillbaka. Det slutade med att vi gick därifrån med de 14 dollar som rätten kostade. Bra reklam för stället och nu kanske man återvänder. Dock inte för nachostallriken. 
 IMG_5145

Med 14 dollar brännande i fickan gick vi vidare mot Rosebery. Liten omväg om vi skulle gå direkt hem men vi hade ju som sagt 14 dollar att spendera. Först gick vi förbi en djuraffär men de sötaste hundvalparna ni kan tänka er. Tyvärr räckte inte våra nachospengar till något utav djuren i affären.
 IMG_5146

Sen kom vi till Rosebery och DÄR hittade vi puben vi skulle ha ätit lunch på. Våra 14 dollar räckte långt och här kostade kostade en öl bara 29 kronor (AUD 4.50)

Dining_Panorama1

Med 5 dollar tillgodo gick vi sen till busshållplatsen och tog buss 301 hem till oss.
  IMG_5147

6 kommentarer:

Anna sa...

Trist med äcklig mat men ett bra slut. Schysst av henne att ta tag i problemet. Det är rätt svårt att missa vårat favvo hak i Mascot;-) Kul att vandra runt i nya områden, särskilt nu när ni ska flytta!
Vi har mutat barnen med en matbricka i Erics rum så vi får lite egentid. De gråter ju inte direkt ;-)
Trevlig söndagkväll på er! Puss

Anna sa...

Trist med äcklig mat men ett bra slut. Schysst av henne att ta tag i problemet. Det är rätt svårt att missa vårat favvo hak i Mascot;-) Kul att vandra runt i nya områden, särskilt nu när ni ska flytta!
Vi har mutat barnen med en matbricka i Erics rum så vi får lite egentid. De gråter ju inte direkt ;-)
Trevlig söndagkväll på er! Puss

Mamma/sväris sa...

Botany fick mig att tänka Irland av någon anledning.
Ja, ni har verkligen en hel del kvar att upptäcka och får motion till på köpet.Områden som ser ut lite som svenska småstäder. Ser inte riktigt ut som svenska förorter direkt.
Jättekramar från mig som har bekräftat biljetterna till er.

Anonym sa...

Hade vi bott kvar i Botany nu och ni inte hade hort av er hade jag blivit besviken pa er, men nu var det ok. Botany "centrum" ar inte ett roligt stalle tycker jag, men puben Waterworks har helt ok mat. Nar ni gick till Mascot passerade ni Botany publicschool, dar tranar Adam tae kwon doo. Undrar om ni var pa puben som lag vid en bowlingclub? I sa fall hade ni otur for dar har dom helt ok mat.
Kram Eva

Lotta sa...

Vad bra att Åsa sa som det var. det brukar man ju inte göra, du som man är....

Vad roligt att Pontus skaffat sig en kärlek :-)

Ha det fint

Mamma/sväris sa...

Nu är jag så nyfiken så jag smäller av snart. Hur gick det med husvisningen i måndags?
Kram