juli 31, 2009

Lill-Åsa drar till havs

Vi hade tänkt prova på en mexikanare i Prokopios, Mojito, där vi tidigare tagit en drink. Men när vi kom dit möttes vi av dunkadunka och hippa människor. Det kändes inte som ett middagsställe och vi gick därför till stället bredvid, La Trattoria som var italiensk och mycket lugnt och mysigt.

IMG_6298

Åsa som mått dåligt hela dagen med konstig huvudvärk och illamående började känna sig bättre framåt kvällen.

IMG_6300

Lill-Åsa mådde bra men inser att hon måste göra något åt ölkaggen och dubbelhakorna när hon kommer hem. Hon hade även svårt att välja vilken av dessa två bilder som blev bäst…

IMG_6303

… så vi la därför in bägge.

IMG_6304

Vi avslutade kvällen i vanlig ordning med kortspel på terrassen. Vi hann med både sjuan, 500 och vändtia innan vi kröp i säng.

Åsa vaknade upp med huvudvärk även denna dag. Antingen är det för hård kudde eller också är det pure ångest över att semestern snart är slut och jobb väntar på måndag.

Den sista lunchen intogs hos tyskan på tavernan bakom Pontus. Åsa mådde så illa så att hon var osäker på om hon skulle få i sig någon lunch men efter lite kämpande gick det hyfsat. Vi sa hejdå till tyskan och hon önskade oss välkomna snart igen.

IMG_6306

Lill-Åsa hoppade på luftmadrassen som är genomskinlig och låg och flöt och spanade efter hajar, krokodiler, bläckfiskar och sköldpaddor men hittade bara grå fiskar. Inte ens den minsta lilla delfin hittade hon. Vinden var lite otäck då hon snabbt drogs ut till havs på några få minuter.

IMG_6308

Nu har vi precis packat ihop våra saker då bussen går tidigt som attan i morgon. Klockan 06.10 blir vi hämtade för att ta bussen till hamnen där vi ska hoppa på färjan till Santorini. Flyget lyfter därifrån klockan 14.30 och vi är hemma på Arlanda vid 17.30-tiden.

IMG_6311       
För att få ut så mycket som möjligt av sista kvällen och dämpa åka-hem-ångesten ska vi gå på bio ikväll. Vi ska se en film som vi aldrig trodde att vi skulle se på bio, The Hangover. Vi hade tänkt se Duplicate men då vi hörde av familjen Holmström att den var lite jobbig att hänga med i så väljer vi att se en film som nog inte kräver så hög IQ.

Vi bloggar nog igen först på söndag och då kanske vi även bjuder på några korta filmsnuttar från resan.

Tack till alla er som kommenterat!
Sååå roligt att få respons på det vi skriver.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Jag har full förståelse över eran ångest. Ibland vill man "bara" stanna tiden. Vilka fina inlägg ni bjudit på. Tack för att vi fick följa med via cyberrymden.

Anonym sa...

Jätteroligt har det varit att hänga på resan, som det alltid är!!
Förstår att syster har ångest och ont i huvudet, usch så trist att lämna vackra Naxos.
Om jag förstår folk rätt på facoebook så är det inget höjdarväder ni åker hem till tyvärr. Vi har fint väder här, så ni är alltid välkomna hit istället!

Kan man inte göra större dubbelhaka än vad Lill-Åsa gör på fotona då behöver man inte varken träna eller tänka på vad man äter. Herregud, sådär ser vi andra ut i normalt tillstånd...
Ser fram emot att kolla in er blogg på söndag då vi kommer hem.
stor puss och kram
Anna

Anonym sa...

Åh så skönt att du inte såg några krokodiler,jag har ju Anna kvar i Grekland.
Välkomna hem till ett klassiskt svenskt sommar väder. Hoppas att illamåendet inte var en bacill utan "vill-inte-åka-hem-sjukan". Krya på er i alla fall.
Kram från Gun som åker till Gotland i morgon fm