juli 21, 2009

Rosa bröst och löjligt små öl

Pontus fick bestämma var middagen skulle intas och han la sin röst på middag i hamnen. Så fick det bli. Naxos stad är full av enkelriktade gator så vi fick trixa lite för att hitta den perfekta parkeringsplatsen. Men då blev vi bortkörda av polisen. Tydligen får man inte ens på Naxos parkera på gulmarkerat område. Vi fick istället parkera bland alla andra dödliga. Vi ser rätt nöjda ut ändå.

IMG_5851

Vi är tyvärr inga bläckfiskefreakar, men en dag kanske.

IMG_5853

Vi gick till vårt vanliga ställe där man kan få två gyros och en öl för 5 EUR. Nu hade de höjt priset till hela 5,80 :)
Pontus utmanade sin mor i Arga leken. Han förlorar varje gång.

IMG_5858

Efter två gyros och en löjligt liten öl gick vi genom stan och sen tillbaka till mopparna. Hem till Agios Prokopios och en drink hos tyskan. Lill-Åsa kände sig lite lurad på ölfronten och kompenserar därför här med en rejälare. Vi har ju hittills bara ätit lunch hos tyskan och det var lite annorlunda på kvällen. Pontus diggade musiken och kunde inte sitta sitt utan dansade sittande i stolen.

IMG_5860

Ibland tar cashen slut och imorse fyllde Pontus och Åsa på med nya i Agia Anna.

IMG_5864

Igår kväll fick vi ge upp på den ena moppen. Den fick motorstopp hela tre gånger i samma backe vilket gjorde att vi fick rulla ner till Mike’s Bikes och få den utbytt. Den nya är pigg och hastighetsmätaren är kaputt. Härlig kombo :) Vi har insett att Mike inte alltid har de bästa mopparna. Kanske han inte heller är så billig, men han är ju så trevlig.

IMG_5866

Pontus fick bestämma dagens agenda och han valde Aqua Fun. Vi blev förvånade över priset så nu har vi jämfört med vår Pakakia-blogg. Förra gången fick vi vuxna betala 5 EUR var och Pontus 10 för att åka i rutschkanorna och bada i poolerna. Den här gången blev totalsumman bara 5 EUR för oss alla tre! I och för sig hade vi inte tillgång till poolerna men vi klarade oss bra ändå. Trevlig överraskning över att saker kan bli billigare. Det måste handla om att turismen har sjunkit i Grekland i år pga av euron är så stark i jämförelse med andra valutor.

IMG_5877

Två minuter efter att vi kom innanför grindarna var Pontus i rutschkanorna.

IMG_5879

Det blåste så pass mycket så att man till och med kunde ligga en liten stund i solen idag.

IMG_5882

Pontus som aldrig tidigare har behövt smörja framsidan då han endast visat ryggen mot solen, fick idag en lite rosa färg fram på bröstet.

IMG_5883

En behaglig randig lunchstund.

IMG_5884

Skugga, solstol, uppblåsbar solkudde och en god bok. Åsa läste ut "I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra" idag. Boken var en sommarpresent från jobbet. En intressant och tankvärd bok som alla Stockholmare borde läsa.

IMG_5886

När vi kom tillbaka till hotellet träffade Pontus upp Steven och Julia, tvillingparet från Canada, som han har umgåtts rätt mycket med sen vi kom. De gick till havet en sväng och vi bara njuter av att ha en så stor och självgående kille. Vi sitter nu och bloggar med en varsin ouzo och njuter av livet. Det blir fan inte mycket bättre än så här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, livet kan nog inte bli så mycket än vad ni har just nu!
Allt låter så underbart!!

Apropå cash. Så verkar Tilda helt klart fortfarande tro att pengarna är bara att hämta i bankomaten. När jag beklagade mig att det nog inte skulle gå och köpa nya brillor nu när jag tappat bort dem gamla så var hon helt oförstående. Det är väl bara att gå och hämta lite mera på banken?

Fortsätt och njut!
stor puss
Anna

Anonym sa...

Nej, så är det nog. Inte visste jag att det fanns en bankomat i Agia Anna?
Kram mamma