juli 26, 2009

Mopedkungen

Pontus var lite småsugen på att komma iväg in till stan igår kväll eftersom vi hade lovat att han skulle få prova på att köra lite solomoppe.
Vi åkte till Villa Kellys välbekanta kvarter där han fick köra helt själv på gården.
Vi kan konstatera att han är naturbegåvning men vi vuxna var rejält nervösa och vågade inte andas under de fyra minuter han körde runt.

IMG_6091

Efter denna totala syrebrist åkte vi vidare för att äta middag. Det blev mexikansk på Picasso.

IMG_6104

Som vi skrivit om tidigare har Picasso världens godaste Frozen Margaritas. 
Det var en väldigt varm kväll och inte en vindpust. Då är det bra med drinkar med is i.

IMG_6096

Vi hade lovat svenskan som vi mötte på färjan att vi skulle komma förbi på Tha Katso och självklart höll vi det löftet. Kostas som vi lärde känna för två år sen jobbade inte kvar men vi pratade en lång stund med ägaren, Dimitri som förklarade att Kostas numera jobbar som servitör på en taverna i Agia Anna. Vi hade en lång och intressant pratstund med Dimitri och fick bland annat veta att ovanpå Tha Katso ligger Naxos tingsrätt. Gulligt! Vi har tidigare reflekterat över att det kommit ut poliser från den dörren och nu förstår vi varför.

IMG_6106

På vägen hem svängde vi förbi Agia Anna och sökte upp tavernan där Kostas nu jobbar. Vi lovade ju trots allt honom för två år sen att vi skulle söka upp honom när vi kom tillbaka till Naxos. Han blev att jätteglad över att se oss och kindpussarna haglade. Han såg sliten ut men tydligen jobbar han 17 timmar om dagen under sommarsäsongen.

Idag stod bad på Plaka på programmet. På vägen dit stannade vi på en tom parkeringsplats där Pontus fortsatte sin övningskörning. Passar utmärkt att göra med hyrmoppar…

På stranden hittade vi en guldplats i skuggan under ett stort träd.

IMG_6109

Gunilla som visade sig vara värsta badkrukan kröp upp i ett träd och njöt av livet. Hon hade så bråttom att hon inte ens hann få av sig hjälmen.

IMG_6111

Lite tid för strandtennis blev det också innan det började lunchkurra i magarna.

IMG_6112

Första lunchstället vi valde var inte så harmoniskt. Skrikiga barn och högljudda gubbar. Dessutom hade de ingen meny och dagens rätt var kanin.

Vi lämnade därför bordet och en snopen servitör. Pinsamt, men vad ska man göra. Semestern är för kort för att äta kanin.

Vi åkte en bit till längs Plaka och hittade ett mer harmoniskt ställe.

IMG_6113

En helt kaninfri lunch blev det som smakade fint.

IMG_6115
Vi körde sen mot Prokopios och Poppe tog en poolstund medan vi slappade under ett träd på stranden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Anar att Pontus nu kommer börja spara för att köpa moppe nu. Vad duktig han är!!

Ni ser så otroligt bruna och fräscha ut! Sverige verkar inte bjuda på det bästa sommarvädret så ni har verkligen prickat in en bra tid att åka.

stor puss
Anna

Anonym sa...

Kanske var det bra att Gunilla hade hjälmen på. Jag vet ju att ibland trillar hon ner från både hyllor och träd.
Kram mamma Karin