juli 20, 2009

Villa Kelly och Mikri Vigla


Igår kväll var det dags att åka in till Naxos stad. Eller, Hora som man säger här. Vi tycker att Hora låter lite grovt så vi fortsätter nog med Naxos stad. Eftersom vi då var helt mopedlösa och inte hade någon lust att vänta på bussen, fick det bli en taxi. Ingen större skillnad i pris jämfört med bussen och så mycket smidigare.

IMG_5814

Foto taget genom det öppna bilfönstret.

IMG_5815

Vi hoppade av vid St George och gick de få metrarna upp till Mikes Bikes. Mike blev glad att se oss. Kanske trodde han att han skulle få hyra ut två moppar i tre månader den här gången också :)

IMG_5817

Det fick bli middag på torget. De har trots allt den godaste moussakan där på hörnet. Efter middagen gick vi en repa på stan och konstaterade att allt var sig likt och underbart.

IMG_5821

Imorse var det dags för en vespatur. Vi har hyrt en gul och en svart-grå. Den gula vill oftast inte starta för den har taskigt batteri. Men om man bara är lite aggressiv med kickstarten går den igång.

IMG_5825

Vi var ju tvungna att åka förbi Villa Kelly och spionera lite. Titta vad de har gjort! Målat turkost på våra röda pinnar! Var det så fint? Det är ju till och med fel greklands-blå.

IMG_5826

Familjen grek har nu byggt färdigt det tredje huset.

IMG_5828

Vår dörr hade de inte hunnit måla om än. Mmm minnen.

IMG_5829

Sedan drog vi vidare söderut. Pontus har länge velat prova att köra och när han kom med den fina idén om att prova just vid Villa Kelly (där han ju tidigare kört fyrhjuling) fick han köra med Lill-Åsa bakpå. Det gick hur bra som helst och han var väldigt nöjd med sin insats. Nu vill han köra mer.
Lill-Åsa tog över styret när vi körde in på lite mer trafikerade vägar. Nästan framme vid målet, Mikri Vigla var vi tvungna att stanna för en vätskepaus.
Det vi inte visste när det här fotot togs var att det sen nästan blev lite dramatiskt för att mopedjäveln inte ville starta. Efter ett mindre workoutpass med kickstarten startade den till slut. Puh.

IMG_5833

Framme i Mikri Vigla var vi badsugna.

IMG_5836

Och hungriga.

IMG_5838

Vi tog en annan väg hemåt då vi även ville svänga förbi vår gamla vanliga affär.

IMG_5841

Den var lika mysig som vanligt och vi köpte på oss lite av varje som inte finns i de små supermarkets som vi har här på Agios Prokopios. Bland annat påsarna som man gör isté av.

IMG_5842

Vi kröp ner i poolen och njöt en stund. Poppe spexar och hoppar från trampolinen.

IMG_5843

När man hoppar och spexar måste man fylla på lite energi. Tyvärr kan inte vi Åsor fylla på i samma utsträckning.

IMG_5845

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga minnen!
Kram mamma

Anonym sa...

Ah underbart!!
Hur vågar de bara byta färg sådär på Villa Kelly? Fult var det oxå.
Är själv mest orolig för kossan som väl gick på ängen mellan husen?

Kram
Anna

Anonym sa...

Jo ni kan nog äta som Poppe om ni badar som Poppe
hihi
Håller med om färgvalet på ert gamla hus, fast det måste vara coolt att träffa gamla vänner och bekanta (grekfamiljen)
mys på
Kram
Gun