oktober 18, 2008

Two fat ladies

Efter en natt i sköna sängar vaknade vi upp pigga och redo att utforska stan. Först lite dusch, kaffe och sminkning för vissa av oss.

IMG_2173

Vi bor en liten bit utanför själva citykärnan märkte vi. Det blev en promenad genom lördagsöde bostadsområden.

IMG_2174

Vi längtar till Australien men är väldigt nöjda med att vara på Perth Street i Glasgow.

IMG_2177

Vi har under dagen uppmärksammat att BMI på kvinnorna är betydligt högre här i Glasgow. Riktigt trivsamt :-) Det finns alltså betydligt fler än två feta kvinnor i den här stan.

IMG_2178

Efter ca 15 minuters promenad började vi närma oss Centralstationen och innersmeten.

IMG_2182

Vi var lite frukostsugna så vi högg första bästa frulleställe. Här hade de en skylt utanför som lockade med en Breakfast special för 2 pund.

IMG_2184

Vi hade egentligen ingen aning om vad vi beställde men han som jobbade på stället var väldigt trevlig och kallade oss för ladies.

IMG_2186

Tok-Åsa fick en typ av baconmacka och Lill-Åsa fick den här läckerheten. Det var dock godare än det ser ut. Garanterat fiberfritt. Vi tror att det var typ korv. Eller köttfärslimpa.

IMG_2187

11.10 och frukostmackan är precis svald. Vi var ju lite sena i starten eftersom vi kom hit så sent igår.

IMG_2190

Största delen av dagen har vi spenderat på Sauchiehall Street. Se så lyckat med Boots och Marks & Spencer bredvid varandra.

IMG_2194

Två charmiga killar som dansade och spelade.

Den här killen sjöng opera så att tårarna nästan kom och nackhåren reste sig. Det var så vackert så att vi kom av oss och glömde filma.

IMG_2198

Man blir hungrig av att springa i affärer. Vi hittade en jättemysig pub som serverade bra lunchmat. Dock väldigt stora portioner så man skäms när man lämnar mer än hälften.

IMG_2203

Guinnessen var god. Något som är lite annorlunda mot att resa till London är att det är svårare att förstå den skotska accenten. Och satan vad de pratar fort också men det blir bara lite mer spännande när man inte riktigt vet vad man har sagt ja till. Man får bara le lite extra mycket så har det gått bra. Tycker vi i alla fall.

IMG_2206

Godsaker.

IMG_2216

När vi skulle tillbaka till hotellet var vi lite trötta i benen och vi lyxade till det med en bulle. Här demonstrerar Lill-Åsa hur man kan sträcka på benen i de skotska taxibilarna som för övrigt ser ut som taxibilarna i London.

IMG_2218

På Marks & Spenser köpte vi bland annat en flaska rödvin som vi under bloggning njuter av. Drinken före drinken.

IMG_2220

På Boots gjorde Tok-Åsa riktiga fynd. Karin, du skulle ha varit med. De hade utökat sortimentet helt enormt!

IMG_2225

Lill-Åsa som också ville köpa något kom hem med ett trepack med T-shirts från M&S. Igen. Lill-Åsa har nu ca ett tjugotal vita T-shirtar hemma men hon lever efter mottot "Man kan aldrig få för många vita T-shirts".

IMG_2226

Tok-Åsa hade bättre shoppingflyt och köpte ett par UGG-kopior för 10 £. Galet billigt, riktigt sköna och framför allt varma.

IMG_2227

Utsikten från vårt hotellrum i dagsljus.

IMG_2230

Nu har Lill-Åsa ätit för många chokladtäckta jordnötter och Tok-Åsa har ätit några chips för mycket så nu vet vi inte hur vi ska kunna bli hungriga till middagen. Usch, vilka i-landsproblem vi har.

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj oj vilken tur för mig att jag "slapp vara med" sa en jätteavundsjuk mamma och sväris.
Ha det så mysigt. Själv har jag städat ute på gården