oktober 05, 2008

Jobb, gudmor och tjejerna i Rönninge

Vi som alltid gör allting tillsammans i vanliga fall hade idag olika agendor. Alla tre faktiskt. Lill-Åsa jobbade. Pontus åkte buss och pendeltåg till Rönninge och träffade Amanda och Johanna och Tok-Åsa åkte till Danderyd för att bli gudmor till Josephine som är Marilene och Petters tredje barn.

Här åker Lill-Åsa bussen över Västerbron på väg till jobbet. Lill-Åsa som alltid tidigare har hatat att jobba helg tycker nu att det är kanoners. Sova tills man vaknar och jobba 10.00-15.00. Helt ok. Som kompensation för detta blir man ledig tre vardagar när man jobbar var tredje helg.

DSC00156

I en annan del av stan. Vi tog tunnelbanan tillsammans imorse och Lill-Åsa hoppade av i Hornstull medan Tok-Åsa åkte vidare till slutstationen Mörby Centrum.

Där hämtade Petter både Tok-Åsa och prällen.

IMG_2067

Solen sken och det var nästan varmt när vi gick upp mot kyrkan.

IMG_2068

Josephine med sin mamma och sina syskon.

IMG_2071

Danderyds kyrka i all sin prakt.

IMG_2072

Tok-Åsa och morbror Marcus. Gudmor och gudfar.

IMG_2078

Prästen Kristina är nog världens bästa präst. Hon har både vigt Petter och Marilene och nu döpt alla deras barn. Hon är full av charm och har en busighet som man inte förknippar med kyrkan.

IMG_2080

Hon lyckades engagera barnen under ceremonin och fick oss alla att skratta åtskilliga gånger.

IMG_2081

Ja, här är ett av alla skratt.

IMG_2099

Här är vi igen i solen den här gången.

IMG_2107

Vi åkte sen över på andra sidan motorvägen till församlingsgården för att äta en god lunch. På väggen hängde ett antal konstverk och där, mitt bland alla tavlor hänger den här tavlan på Tok-Åsas konfirmationspräst, Bror-Axel Lindörn.

IMG_2112

Moster Malou och Josephine.

IMG_2113

Pappa Petter håller tal som ingen annan. Han kan verkligen konsten att hålla både roliga och rörande tal. Tok-Åsa noterade att mormor Barbro hade en tår i ögat under talet.

IMG_2116

Josephine lyckades kräka ner sig lite efter lunchen och då gick morbror Marcus och hämtade en nyinköpt body från London, där han just nu bor och jobbar.

IMG_2120

Dopet och lunchen var verkligen fyllda av kärlek och värme. Tack Marilene och Petter för en fin dag!

Tok-Åsa lyckades dessutom få skjuts in till stan med ööhhh, Enrico, Ernesto eller öhhh. I alla fall ett namn som var helt omöjligt att komma ihåg. Något spansktklingande namn i alla fall. Han var i alla fall en väldigt trevlig man i sina bästa år som skjutsade in Tok-Åsa och Marcus hela vägen till stan.

Där mötte Tok-Åsa upp med Lill-Åsa (som jobbat klart) och Cathrine. Vi delade på en flaska rött i Hotell Amarantens lounge. Då varken Lill-Åsa eller Cathrine jobbar kvar på Kronobergshäktet måste man ju hitta andra sätt att träffas. Vi glömde ta fram kameran men trevligt hade vi.

När vi kom hem fick vi ett mms från Karin som tillbringar helgen i Härjedalen. I morse hade fått 5 cm nysnö men nu på kvällen hade det blivit en hel decimeter. Ja, vad ska man säga. 70 dagar till Australien… Jihaaa! Men Karin verkar nöjd med snö och sin helg och vi glädjer oss med henne. Här ser ni hur fint hon har det.

Bild052

Pontus kom hem nästan sjukligt punktligt, 18.30 som vi hade sagt. Johannas pappa Magnus (som i Magnus och Marie) var så himla gullig och skjutsade hem Poppe till dörren så han slapp ta pendeltåget.

Vi åt sen en god middag och pratade om dagens alla olika händelser. Lill-Åsa hade minst att bidra med.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er,

men vilka bra jobbtider för helgerna du fått Lill-Åsa. Inte toppen att jobba helg men skönt när det inte påverkar kvällarna. När jag jobbade varannan helg så skulle jag stiga upp före fem. Då myser man varken fredag eller lördagkväll och har bara sömnstress. Inte kul för någon i familjen.

Mörby centrum är verkligen inget vackert centrum.
Men dopet verkar ha varit både mysigt, trevligt och stämningsfullt!

Vilken mysig dag det verkar ha varit. Kul att Poppe åkte och hälsade på tjejerna. Jag såg att Marie och Magnus är hemma igen. Har det haft det bra?

Jag kan tycka snön är vacker på bild. Så långt sträcker jag mig.
Vi har chockerande kallt här på morgonen. 15 grader. Hua så himla kallt. Kroppen hinner inte med i svängarna då vi hade 26 grader samma tid i fredags. Dessutom regnar det idag.

Så om jag fattar det hela rätt så ska Lill-Löken åka över Västerbron idag oxå?

Puss och kram
Anna

Anonym sa...

Vi här i Prth hr så kallt att det är bara snön som fattas...
+4 inatt brrrrr !
full storm på dagen & vi med dop med pick nick efter utomhus ;O)

sista bilden ljuvligt vackert, & jo jag saknar det så !
Kramar Lollo