oktober 04, 2008

10 år av resande | Del 7

Bardolino, Gardasjön, Italien maj 2004

Vi lärde oss en sak under denna resa. Vid ankomst till Bergamo stod vi båda lugnt och väntade på väskorna vid bagagebandet och knatade sen mot biluthyrningsfirman. Big mistake. Nu har vi lärt oss; en av oss hämtar väskorna och en ställer sig i kön till biluthyrningen. Det slår aldrig fel. Klockrent upplägg. När väskorna är upphämtade är bilnycklarna hämtade. I Bergamo fick vi däremot vänta i 2½ timme på att få de efterlängtade bilnycklarna.

Italien 0405 004

Vår kalkylerade ankomstid till Bardolino blev därför 2½ timme försenad. Dessutom hade vi problem att hitta. Alla dessa jävla italienska byar ser likadana ut längs Gardasjön.

00.24 gled vi in med en bredsladd vid hotellets entré. Jo, det är sant, det blev faktiskt en bredsladd. Lill-Åsa som var kartläsare (och inte en särskild lyckad sådan) observerade inte hotellet förrän det nästan var försent, men Tok-Åsa hann göra en tvär högersväng in på hotellets parkering.

Hotellet var helt underbart och skickar förresten fortfarande julkort till oss. Om ni vill ha ett bra hotell i Bardolino så rekommenderar vi
Color Hotel. När vi hade slängt upp väskorna på det jättefina hotellrummet gick vi ner i baren och beställde en varsin minipizza och ett varsitt glas fint rött italienskt vin. Efter det äventyret somnade vi mycket gott. Då har vi inte ens berättat om vad vi upplevde längs vägen från Bergamo, det var allt från prostituerade i rondeller till konstiga vägskyltar. Det suger musten ur en. Men halleluja vilken upplevelse.

Italien 0405 005

När vi vaknade på morgonen var utsikten antingen detta…

Italien 0405 006

Eller detta.

Italien 0405 007

Vi beslöt oss för att gå och kolla in marknaden i Bardolino.

Italien 0405 010

Den låg precis vid sjön.

Italien 0405 013

Bardolino var en otroligt mysig stad. Full med vackra hus och Kodak-moments överallt.

Italien 0405 016

Vi hade precis skaffat en digitalkamera inför denna resa, så från och med nu blir fotona fler och finare.

Italien 0405 017

Gott om vin var det. Synd att man bara hinner prova en bråkdel.

Italien 0405 018

Här kommer vi faktiskt ihåg att vi beställde in en mozzarella- och tomatsallad och sen en tonfiskpizza. Mums.

Italien 0405 032

Vi strosade runt och hittade massor av vackra hus.

Italien 0405 033

Shoppade en del gjorde vi också.

Italien 0405 035

En dag la vi oss vid poolen och lapade sol och kaffe. Jösses, vad goda de var.

Italien 0405 037

Romantisk middag.

Italien 0405 044

En positiv sak med hotellet var att man fick låna cyklar gratis. Vi tog därför en varsin och cyklade upp bland vingårdar och vacker natur. Här är Lill- Åsa utanför en vingård.

Italien 0405 056

Tok-Åsa bland vallmo.

Italien 0405 059

Ja, vi hade det rätt bra.

Italien 0405 065

Gunilla också. Hon hade precis kört ett hårt gympapass med Susanne Lanefelt. Hon behövde verkligen en drink efter det.

Italien 0405 074

På vägen hem åkte vi förbi Sirmione. Jättemysigt ställe.

Italien 0405 080

Vi tog sedan vår hyrda Opel tillbaka till flygplatsen i Bergamo.

Italien 0405 089

Vacker vy när vi åkte hem.

Italien 0405 095

3 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon!!

Åh Italien!!
Södra Europa lockar mera och mera. Kanske Micke ska köra en "Alan" på jobbet och klaga för chefen att han längtar till Europa och har svårt att stanna kvar utan att få en hemresa gratis per år dit? Tänk att kunna göra Syd-Europa varje år när vi har vinter här? Er ljuvligt ut ialfall. Vinpriserna såg ju ok ut oxå? 3 euro per flaska?

Vi har haft en busy dag. Umgåts lite med Malin och Alan lite spontant, ätit lunch ute och sedan jagat möbler. På initiativ av Micke åkte vi till mäklaren och log extra rart och fick låna nycklarna till lägenheten för att spana igen. Tror ni vi kom ihåg kameran? Nope inte mycket. Vi handlade i princip ingenting men fick ideer på vad som ska inhandlas.Uteplatsen var till och med större än vi kom ihåg och det ska bli så kul att få inreda med utemöbler, pool och blommor. Nu väntar vi bara på att maten ska bli klar. Det blir bla chili/vitlöksfrästa räkor till middag.
Imorgon eftermiddag ska vi gå igenom mailet, det har bara varit lite mycket.
I och med det mailet spikar vi orter så vi kan börja boka boende.

Ha en underbar lördag. Vi har bara "fredag" då vi har ledigt måndag ihop. Vi har hyrt Flood till kvällens film som är tre timmar lång och vi hoppas att den är riktigt bra annars blir det ett rejält sömnpiller. Inatt ställer vi dessutom om klockan till sommartid men det gör väl inte ni eller?
Puss

Anonym sa...

Jaaaa!!! Det skulle väl vara himla trevligt att träffas i sydeuropa varje sommar. Vad sägs om den grekiska övärlden i sommar? Tycker absolut att ni ska köra en "Allan". Låter som en smart karl :)Vinpriserna är som sagt låga i hela sydeuropa. Men varierande kvalitet.

Vi är ju så sjukt nyfikna på er nya lägenhet, men den som väntar på något gott...Ska ni inreda uteplatsen med en pool???

Kram på er allihopa!

Anonym sa...

Ni är som en hel turist byrå ;O)
HIT ÄR ETT MÅSTE !!!
Himmel så vackert jusst som jag vill ha det !
kram Lollo