juni 20, 2008

Ojdå!

Imorse var det smoothie-dags igen. Vi körde en repris på mango-jordgubb. Lill-Åsa är lite manisk på mangos och här suger hon på resterna runt kärnan. Inget får gå till slumpen.

Vecka 25 017

Efter frukosten bokade vi en resa till Grekland... Oooops! Vi har gått igenom budgeten igen och insett att om vi inte äter något förrän i november så ska det här nog gå :-)

Vi åker den 21 juli och målet Skiathos!!! Där har vi aldrig varit så det känns kul. Karim åker dit nu på söndag och vi ville ju naturligtvis att hon skulle ha någon att ventilera Skiathos med. Karin är dock borta i två veckor och hon ska även bo på grannön Skopelos en utav veckorna. Vi kände också att vi trots allt har ett ansvar mot er läsare och vi vill inte att ni ska bli helt utan Grekland i år. Nu känner vi oss lite småhöga och går omkring som på små rosa moln. We love Greece!!!

Så här kommer vi bo.

Från Greklandsdrömmar tillbaka till Midsommarafton och verkligheten.
Vi kör ett litet alternativt midsommarfirande i år och blir kvar i stan. Vad passar då bättre än att ta en extra sväng förbi Midsommarkransen på själva Midsommarafton?

DSC00038

Här kommer mer Midsommarkransen. Vill ni lära er något idag kan vi informera om att Midsommarkransen fick sitt namn efter en krog som hörde till Hägerstens gård. Huset byggdes redan 1775. År 2004 fanns det 8 078 invånare i Midsommarkransen. Tack Wikipedia :-)

DSC00039

Vi konstaterar att det inte händer några stora saker i världen. Hur många löpsedlar kan man göra om bästa lådvinet?

DSC00034

På eftermiddagen körde vi en liten minipicnic. Det blev mycket årstider här, Midsommar i Vinterviken. På picnicen åt vi varken vårrullar eller höstgryta...

Vecka 25 028

Fina båtar.

Vecka 25 021

Brutal skylt.

Vecka 25 024

När vi dessutom såg den här skylten bestämde vi oss raskt för att hålla oss borta från vattnet helt och hållet.

Vecka 25 025

Mr. Duck.

Vecka 25 026

Det är väldigt fint vid Vinterviken och den här bryggstigen går längs hela klippkanten. För att ta sig uppför klipporna underlättar det om man har utbildning i bergsklättring.

Vecka 25 029

Utsikten från vår filt.

Vecka 25 035

Utsikten från vår filt liggandes.

Vecka 25 040

2 kommentarer:

Anonym sa...

skiathosbloggen.webblogg.se

har jag ibland varit inne & kikat på, vet inte hur aktuell den är idag men där skriver många Skiathos fan som man blir efter varit på denna UNDERBARA Ö !!!

Kram Lollo

Anonym sa...

Hej!

Åh tänk Lill-Åsa att du kommer hit mitt i mangosäsongen. Vi har kompisar som pallat mango norrut längs med kusten. Det vore väl något?

Vi är så glada att ni bokade er resa.
Vad är mat när man kan resa?
Kul att Karim ska dit innan. Ni måste vara så sugna nu...

Ni ser ut att ha haft jättefint väder på midsommarafton? Tyckte jag läste att det skulle bli skitväder men det kanske inte var i Stockholm. Kul för er!!

Nej, nu ska jag läsa vidare!