juni 29, 2008

En vanlig svensk helg på Hägerstensåsen

På en vanlig svensk helg på Hägerstensåsen har man fredagsmys med allt vad det innebär. På lördagen åker man naturligtvis till Kungens Kurva. Denna helg var faktiskt lite ovanlig för vi tog även en sväng förbi Skärholmen. Jo en sak till. Pontus var med! Den här helgen kanske inte var så vanlig ändå.

I Skärholmen handlade vi lite presenter som vi ska ha med oss på diverse middagar och födelsedagsuppvaktningar framöver.

Vår tvättkorg fick också en kompis. En för vittvätt och en för kulör. Skönt, nu behöver vi inte tvätta lika ofta. Om ett par veckor är hela badrummet fyllt av tvättkorgar :-)

Vecka 26 012

På en vanlig svensk sommarlördag visas Sommarkrysset. De gula orden blev "tidning" och "elefant". Alldeles för enkelt kryss men lite småmysigt ändå.

Vecka 26 006

Så här sliten och trött blir man av Sommarkrysset.

Vecka 26 004

Under lördagskvällen fick vårt kylskåp värsta spelet. Det började knäppa och klicka och belysningen blinkade som värsta discot. Vi tog ur lampan men den fortsatte att knäppa, vi satte på vår Quick Chill-funktion och då, hör och häpna, tystnade den... Tills i natt... Upp och stängde av Quick Chillen och, peppar peppar, så är den fortfarande tyst. Nu håller vi tummarna och tassar på tå förbi kylskåpet.

Vecka 26 009

När Lill-Åsa för länge sen hade somnat gick Pontus lös med kameran. Så här ser Pontus ut en vanlig lördagkväll i juni.

Vecka 26 019

Igår fick vi tillfälligt avbrott och glömde att gå ut på vår annars så traditionsenliga promenad. Vet inte vad som hände. Men idag är ordningen återställd.

DSC00054

Bakom alla de fina blommorna ser ni Restaurang Landet. Ganska hippt ställe tydligen och som får bra betyg. Vi har inte hunnit äta där än. De har ju trots allt bara funnits i tre år... Men ärligt så känns deras meny lite för pretentiös och dyr för att vara en förortsrestaurang, eller vad sägs om "Abborre, pickles, hasselnöt, pommes fondant" för 225 kronor?

DSC00053

Telefonplan, gammalt och nytt.

DSC00056

Bzzzzzzzz

DSC00055

Nere vid badet låg vi och molnspanade. Alla moln blev till slut grekiska öar. Här har vi Paros.

DSC00058

Man blir trött av att molnspana.

DSC00059

Fem arbetsdagar kvar...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men snart blir det inga vanliga helger på ett tag!!

5 arbetsdagar kvar. Otroligt vad fort det går!!
Vi har oxå en tvättkorg för varje färg. Barnen sorterar in sin tvätt och det går betydligt smidigare när man väl ska tvätta tycker jag. Våra boxar är så perfekta så när den är full går allt in i en maskin. Toppenbra system!
Fast era är ju betydligt sötare.

Sommarkrysset låter mysigt tycker jag. Lite pensiovarning men mysigt;-)

Det gröna är så himla snyggt!! Vill verkligen hitta några fina nya överdrag till vår soffa. Vår tygtavla ovanför innehåller gröna blommor så det är som den ropar på lite gröna vänner i rummet.

Bilden på Pontus är så olik honom. Ansiktet ser ut att ha smalnat av på ett tonårsvis. Men han närmar ju sig tonåren med stormsteg. USch så fort det går...


225 kronor för en huvudrätt i förorten? Lät mycket eller?

Gillar molnet skarpt. Egentligen borde man blåsa upp ett snyggt molnfoto som ni gjort med era aussiebilder och ha i sovrummet. Vad mysigt det skulle vara att titta på. Som ett extra fönster.

Nej, nu kommer Annika.
Ha en härlig sista arbetsvecka!

stor kram Anna

Anonym sa...

Ja snart blir det omväxling i tillvaron! Det ser vi verkligen fram emot.

Just nu är det väldigt segt på jobbet och dagarna släpar sig fram. Finns inte så mycket att göra när kunder och kandidater är på semester eller snart ska gå på ledighet. De flesta har annan fokus än rekrytering just nu.
Men om 4½ dag så ska jag inte heller ha fokus på rekrytering....

Ja man kan se Pontus ansikte på lite äldre foton och slås av att det händer lite där. Men han är så ändå väldigt lik och har varit det hela sin uppväxt tycker jag.

Visst är man inte sugen på att betala 225 kronor för något som låter lite halvskumt? I Telefonplan! Nej, då lägger man ju hellre pengarna på något schysst ställe inne i stan och dessutom tycker vi nog båda att 225 kronor är dyrt över huvudet taget. Så dyrt äter jag bara när jobbet bjuder :-)

Bra idé det där med en molntavla. Det ska vi helt klart ha i åtanke när vi får ett eget sovrum framöver.

Kram kram

Anonym sa...

MEn visst är Poppe sig lik. Ett foto flashade förbi häromdagen där han höll Eric när Eric bara var tre månader. Verkligen sig lik. Men det syns att han blir så stor.
Åh ångest att vi missar så mycket.

JAg funderar på att skita i hemsidan när vi bor hos Malin. Ni kommer ju vara på Tarv och resten av Sverige är på semester. Kanske gör en el två dagar per vecka istället.

Men vi ser verkligen fram emot när det börjar ramla in semesterbilder på er blog!

Nytränad och soffliggande är status hos oss. Jätteskönt.

Nu är det snart bara 4 arbetsdagar kvar!

Kram

Anonym sa...

Det låter klokt att dra ner ambitionsnivån under semestertiden. Vi ska försöka uppdatera vår blogg någon gång från Umeå. Kanske man tar en sväng in till stan med ett USB-minne. Vet ni om det finns något internetcafé i Umeå?

Men först har vi ju lite semester i Stockholm och då ska vi självklart uppdatera varje dag.

Kram och sov gott

Anonym sa...

men annars kan ni väl lägga upp bilderna från Umeå när ni kommer tillbaka till Stockholm. Njut av de dagar ni har där och prioritera semestern så väntar vi så snällt på bilderna. Tarv-tiden brukar ju bara rusa förbi och man har ju knappt tid att kissa tycker jag.

Kram