juni 14, 2008

Greklands-abstinens

Söndag, måndag, tisdag, onsdag och torsdag... en väldigt vanlig vecka.

Solen gick i moln och temperaturen sjönk vilket innebar att vardagsrutinerna också gick tillbaka i sin vanliga lunk. Vakna, jobba, jobba, jobba, åka hem, äta middag, gå promenad, dricka té, kolla TV och sova och sen gå till jobbet igen...

I onsdags spelade Tok-Åsa och Pontus badminton och så här svettig i håret blir man då.

DSC00122

Fredag

Äntligen fredag! Pontus har ju sommarlov men eftersom han är stor så klarar han sig själv på dagarna. Idag ringde han sin mamma Åsa på jobbet och berättade att han nu packat klart för sin resa till Skåne. De åker imorgon bitti och då ska han först spendera några dagar i Bjuv, i utkanten av Helsingborg, där hans bästis Ricardo bor. Ricardo fyller år imorgon så han kommer ner till en stor fest. Gissa om han ser fram emot det här.

När vi kom hem från jobbet satt denna lapp uppsatt på dörren. Där står allt han ska komma ihåg att packa ner imorgn. Ipod, laddare och efter en påminnelse från oss skrev han även upp "tandborste" på denna lapp.

Vecka 24 001

Här är hans packade väska som innehåller allt han tycker att han behöver under de tre dagar han ska bo hemma hos Ricardo, inklusive födelsedagspresenten Pontus och Björn var iväg och köpte idag. Vi frågade om han fick paketet inslaget av affären, men inte. Det hade han fixat själv när han kom hem. Skönt med självgående ungar. Ibland funkar det :-)

Vecka 24 004

Inspirationen till fredagsmiddagen hämtade vi från vår vanliga hemsida. Idag gick det i grekiska tecken då vi känner en längtan dit som gränsar till nervkollaps. För ett år sen planerade vi vår långresa för fullt och i år har vi abstinens...

I ugnen värms souvlakispetten.

Vecka 24 006

Och på bordet står tzatzikin och en grekisk sallad.

Vecka 24 008

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Väldigt charmig och busig bild på Poppe!!
Kul att det fungerar för Poppe trots sommarlov! Härligt när man inte behöver vara med varje steg.

Tänkte faktiskt på er Greklandsvistelse häromdagen. Förstår att det suger att ni inte kan göra något liknande i sommar. Men förhoppningsvis blir det en toppenfin sommar vädermässigt i Sverige så kvällarna och helgerna blir mindre vardag och mera fest.

Häftigt att ni fortfarande tar kvällsprommisar! Mycket imponerande. Måste ju vara rätt lockande med soffan efter en lång arbetsdag.

Nu ska vi ta och duscha och göra oss vackra innan Melanie och co kommer på middag. Har en grym värk i ryggen och känner mig en aningens gnällig men jag tror allt löser sig med ett glas skumpa när de anländer.

Ha en härlig lördag!

Puss