juni 14, 2008

Och alla var så trevliga!

Idag fyller Tok-Åsas mormor Alice 84 år! Hipp hipp hurra för henne. Vi ska gratulera henne när vi kommer upp till Umeå om drygt tre veckor.
 P7040019

Igår kväll hade Pontus svårt att somna. Tok-Åsa mötte honom strax efter midnatt då hon var uppe för ett toabesök och då hade han inte somnat än. Trots detta var det en väldigt sprudlande unge som mötte oss vid frukostbordet klockan 09.00. Idag var det dags att inviga vår blender och Pontus gjorde sin egen smoothie med hallon och jordgubbar. Det blev skitgott!
 Vecka 24 012

Tok-Åsa ringde Mia på morgonen och hon berättade en sån söt Emma-historia som vi måste dela med oss av. Emma hade suttit själv i köket och ätit gröt. Mia hör hon konsverserar med sig själv "En shed för mamma" "En shed för pappa" "En shed för Pontusch" "En sked för Åscha"..."Och en TILL Åscha". Hon har full koll, hon, Gull-Emma.

Vid 10-tiden gick Pontus iväg till Asplundarna för vidare färd mot Skåneland. Han ringde just och meddelade att han kommit fram till Ricardo i Bjuv.

För en månad sen fick vi en inbjudan från Holiday Club om att komma till deras kontor för en genomgång av deras upplägg om andelslägenheter. Han som hade genomgången med oss var en väldigt trevlig man. Vi var egentligen inte så intresserade av deras lägenheter utan mer av presentkortet på 500 kronor på IKEA som man fick som tack för visat intresse. Imorgon ska det shoppas! Vi köpte en lägenhet också. Närå ;-)

 logo-header

Efter en varsin espresso på Holiday Club och presentkortet i väskan knatade vi ner mot Kungsträdgården där EM festen precis drog igång.
Många blågula tröjor var det.
 Vecka 24 017

Uppträdande på scenen var det också. På skånska.
 Vecka 24 020

Folket strömmade till medan vi gick därifrån mot Gallerian.

Vecka 24 018

Vi var in i några affärer samt Apoteket och gjorde några ärenden. Det som slog oss var att alla var så himla trevliga mot oss. Blir folket trevligare av EM fotboll? Eller är det någonting i luften?

Vår utomhustermometer gjorde ett självmordsdyk för en vecka sen och siktet var därför inställt på Clas Ohlsson för att köpa en ny digital sådan. 
 Vecka 24 025

Efter det hade vi tänkt ta en drink inne i stan och var lite nyfikna på baren högst upp i Skrapan (fd Skatteskrapan). Där fanns det också en trevlig kille som berättade om hur man skulle ta sig upp.
 Vecka 24 026

Tyvärr öppnade inte skybaren förrän 17.00 och det kurrade i våra magar så vi bestämde oss för att ta drinken hemma istället.
 Vecka 24 027

Termometern på plats.
 Vecka 24 030

På Vivo vid Slussen sålde de tre mangos för 10 kronor. Gissa vilken smak det blir på morgondagens smoothie?

Vecka 24 032

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Men vad hade ni i smoothien?
Så stor Emma börjar bli. Jag älskar den där åldern när språket kommer mera och mera. Finns inget sötare!

Vad ska inhandlas på IKEA då? Eller det kanske inte är så svårt att bränna 500 kronor;-)

Vad har ni för gardiner nu? Bruna? Nya??

Så mangosarna är äntligen billiga nu? Vi kan köpa men då är de svindyra. Allt går verkligen i säsong här. Man importerar lite frukt så då blir det vad Australien har att erbjuda.

Nej, nu ska vi pyssla lite och sedan ska vi gosa hundvalp hela dagen.

kram

Anonym sa...

God Morgon Åsorna !

Jag var för ett tag sedan &så på ett Holliday Club & samma här inte intresserad av lägenheterna utan
I-pod man fick för att man kom ;O)

Härliga bilder från STH !

Kram & ha det så gott // Lollo

Pingvinfamiljen sa...

Vi hade också hallon och jordgubbar i med betoning på hallon.

Emma är verkligen i en skön ålder och man riktigt ser hur kärleken strömmar mellan henne och Pontus. Han ville följa med Björn och hämta henne på dagis i veckan bara för att få träffa henne lite extra.

Vi har faktiskt inga planer på vad som ska köpas men det brukar ju sällan vara några problem att hitta något på IKEA som man vill ha.

Kram från oss