januari 31, 2008

Lill-Åsas lediga torsdag

(Lill-Åsa skriver)
Idag har jag varit ledig från jobbet och solen har skinit. Först gick jag förbi Nespresso och köpte lite kaffe. Här kom jag upphoppandes ur tunnelbanan tidigare idag.

Denna gång var det inte någon hjärnblödningskö på affären. Jag var faktiskt helt ensam där. Torsdag förmiddagen är tydligen ingen populär kaffeköpardag på Östermalm. Efter kaffeinköp gick jag Kungsgatan upp mot Sveavägen.

Efter att jag hade hittat rätt adress gick jag alla de fem trapporna upp till Åsas jobb. Min puls har fortfarande fem timmar senare inte riktigt blivit det normala. Lunchen intogs på Sawadee och sedan var Åsa tvungen att gå tillbaka till jobbet. Jag gick förbi Hötorget och sprang in i några affärer på väg mot min frisör på Kungsholmen.

Det är inte bara på Åsen som det byggs för fullt. Även inne i stan står det byggkranar lite överallt.

Ibland måste man ju även riva gamla hus. Jag fick lite känsla av krigsdrabbat område här, men det var nog inte så farligt som det ser ut.

Tre kronor...

Sedan passerade jag Pipersgatan 33 där jag bodde i mina unga partyår. Blev nästan bakfull bara av att passera lägenheten. Lägenheten har stått tom jättelänge men nu bor det tydligen någon där. I min lägenhet.

Sedan var det bara att springa på Fleminggatan upp till min frisör. På vägen passerar man en favoritpub som serverar Kilkenny på fat.

På Eleganz tar de 700 för klippning och folieslingor. Inte illa!

När jag var färdig såg jag ut som Linda Evans i Dynastin, så jag tyckte det var dags att åka hem och fixa till det som jag vill ha det själv. Nu ser jag ut som mig själv igen, puh....

1 kommentar:

Anonym sa...

Men du lill Åsa varför var det inget ego kort?
Tur att du gick fort förbi pipersgatan....