januari 19, 2008

Träbröllop

Så var det fredag igen!
Veckan har rusat fram och Tok-Åsa kan inte fatta att hon redan har jobbat två veckor på sitt nya jobb. Hon trivs otroligt bra och njuter av att ha så bra roliga arbetskamrater och det faktum att Hötorget ligger 100 meter från skrivbordet. Och Lill-Åsa har det också bra.
Pontus har nu gått över till Björn och Mia efter en vecka hos oss. Hans favoritdag var torsdagen då de hade mysdag. Mysdag var inte något som fanns på vår tid. Äta chips och godis och kolla film hela dagen. Låter det inte mysigt så säg? Enda gången man själv fick kolla på rörliga bilder i skolan var antingen på biologin om levande organismer eller möjligen några åk under Ingemar Stenmarks era.

I onsdags bokade vi en ny resa!
Vi firar nämligen träbröllop den 17 mars men det är en måndag så vi tjuvstartar och firar vår dag helgen innan. Vi flyger till Valencia på eftermiddagen fredagen den 14 mars och kommer hem sent söndag den 16 mars. Länge leve lågprisflyget! Vi betalade 1 800 kronor för oss båda.

Vi vet inte mycket om Valenica men det är Spaniens tredje största stad och visst ser det trevligt ut? I förrgår hade de 17 grader så vi bokade resan på en gång :-)
Hotell har vi inte bokat än men något måste vi ju göra i helgen också.



Det visade sig att precis den helgen vi ska vara där är det en stor festival i Valencia som heter Fallas. Så här står det på Wikipedia om festivalen.
Las Fallas (Falles på valencianska) är den enskilt största fiestan i Valencia som kulminerar då gigantiska papier maché-figurer förs i procession genom staden, varefter samtliga utom vinnaren i paraden bränns upp natten mellan 19-20 mars. Festligheterna varar från 15 till 19 mars och hålls till regionens skyddshelgon Sankt Josefs ära; 19 mars är Sankt Josefsdagen. Men redan den 1:e mars börjar man hetta upp stämningen med aktiviteter och arrangemang som masclétas och petardos; knallfyrverkeri och tunga smatterband.

Nu ska vi snart se på På spåret i vanlig fredagsanda. Helgen är lugn och obokad. Det blir en del tid vid datortid då vi ska försöka få lite form på hemsidan för Solrosens förskola.
Lill-Åsa ska försöka sova en hel del också. Hon insåg igår när hon passerade en spegel att hon mer och mer blir lik det klientel som ökar mest på gemensamhetsavdelningen på häktet, nämligen de från öst. En blåvit färg i ansiktet, mörka ringar under ögonen och med hår som inte går att kontrollera. Vi vill inte ens sätta in en bild idag.

Inga kommentarer: