januari 12, 2008

Everybody needs good neighbours

Igår var Lill-Åsa ledig och därför kunde vi utan stress bjuda in våra grannar på middag en fredag. Vi började med en drink och tilltugg i vardagsrummet. I köket höll Lill-Åsa på och lagade kycklingcouscous sweet chili. Till det drack vi några flaskor av vårt gemensamma favoritvin Yellow tail. Även kallat Känguruvin.

Susanne med yngste sonen Linus.

Hur går nu uttrycket igen? Nys aldrig med en mus i handen...

Vi kan informera om att inga möss kom till skada under nysningen.
Linus, 6 år, har för länge sen passerat oss i ritandets konst och igår ritade han bland annat de kläder vi har på oss när vi jobbar respektive går i skolan.

Storebror Daniel och Pontus hängde (ej bokstavligt talat) i vår klädkammare hela kvällen och skrattade högt åt filmer på Youtube och åt sina kompisars sidor på Playahead.

Efter chokladcheesecake i glas ville Linus att vi skulle vara med och rita. Efter ett antal glas vin så är man ju lite av en Rembrandt faktiskt. En ritade huvudet, vek papperet, nästa ritade överkroppen, vek papperet. Ja, ni förstår fortsättningen. Så här blev resultatet.

Kvällen avslutades kring midnatt och det är alltid skönt att veta att de inte har så långt hem. Ca en meter. Tack igen för en trevlig kväll och de goda starka sakerna!
Idag, en klassisk lördag, med handling på Kvantum. Det enda som avvek från det normala ser ni på bilden nedan. Pontus i en livsmedelsbutik...

Efter lite lunch kom Lill-Åsas storasyster Gun på blixtvisit. Hon fick en slät kopp té och sen övergick vi till business. Hon och en kompis startade Solrosens förskola för 1½ år sen och nu ska de ha en hemsida. Hon lämnade över och gick igenom materialet som ska publiceras så nu har vi ett hobbyprojekt att ägna oss åt på kvällarna framöver. Vi lovar att ni ska få se det färdiga resultatet när hemsidan ligger ute på internet.

Efter att Gun åkt och vi pysslat lite framför datorn intog vi lördagsdrinken framför reprisen på gårdagens På spåret. Resmålen var Karlstad, Helsingfors och Nairobi. Vi kunde mest om Nairobi och minst om Karlstad.
Snart blir det middag och fortsatt mys.

2 kommentarer:

Eric sa...

Japp det är ett välkänt uttryck. Musen ser ut att spreta lite med benen, skönt att höra att det gick bra! Så var musen oxå bjuden på middag? Våra möss har aldrig fått en middagsinbjudan hittils.

Vilka konstnärer, jag ritar aldrig så bra som efter ett glas vin. Pontus är inte sig lik när man bara ser frillan bakifrån tycker jag.

Jag försöker lokalisera mig i Kvantum med hjälp av bilden men numera verkar inte nötterna vara bredvid frukten?

Vad kul med lite hemsidesnickeri. Vi har en sugen liten kille här som vill börja göra en egen hemsida så vi får se vad som händer där.

Ha en fortsatt trevlig helg, vi har nu redan 28 grader fast klockan inte ens slagit tio. Jag var ute och gjorde lite ärrenden och är redan genomsvettig.
PUSS OCH KRAM

Pingvinfamiljen sa...

Jo det stämmer att de har flyttat hälsogodiset från frukten till nära kassorna. Vi stod i kön för att betala när jag fotade dem med min nya mobil.

Ha en skön kväll och vecka och vi hörs.
Kram