januari 20, 2008

Lite Irlands-nostalgi

Det var längesen sist och idag sken solen och vi hade egentligen ingenting att skylla på så idag kom vi äntligen iväg på en långpromenad. Tempot var inte lika högt som vanligt eftersom lunginflammationen fortfarande håller Lill-Åsa i sitt grepp (i alla fall är den skön att skylla på när hon flåsar i uppförsbackarna).

För snart 10 månader sen satt vi i solskenet på framsidan på den stuga som syns på bilden nedan och kläckte idén om Papakia och långresan till Grekland . Snart kommer solen och värmen tillbaka och vi kan knappt bärga oss att få sätta oss där igen.


Runt omkring på Åsen med omnejd byggs det som aldrig förr. I höstas visade vi foto på bygget där pulkbacken låg precis bredvid Västertorpshallen. Så här ser det ut idag. Nu vill vi inte åka pulka där längre.

Fotbollsplanen vid Västertorps skola är nu ett minne blott
Här bygger de nu ortens nya slott
Familjebostäder här slår till med stora mått
Men tro inte att det blir så himla flott


Dikt skriven av Åsa och Åsa efter en Guinness respektive Kilkenny i kroppen


Ja var var vi....
Promenaden fortsatte vidare mot Västertorps centrum där det mesta var sig likt.

Vi hittade dock ett lite exotiskt inslag på väg bort mot Mälarhöjden som passar in i vårt tema för dagen.

Innan vi gick iväg på promenaden ställde Tok-Åsa frågan om Diana* skulle få följa med, men Lill-Åsa var lite smådominant och sa att vi alltid hittills har hittat hem från våra promenader runt Mälarhöjden. Även denna gång var det på håret. Japp, det är våra vackra skuggor ni ser vid staketet.

Hos Johan och Jenny (för visst är det deras hus?) verkade allt sig likt.


På vägen hem hoppade Tok-Åsa in på Solarieöarna (ja, det är sant, så heter Hägerstensåsens solarium) medan Lilla Å gick hem för att baka bananbröd. Det blev gott.

Sen satte vi oss ner framför datorn och bokade boende i Valencia. Det blev ett bra lägenhetshotell till ett schysst pris. Här kan ni läsa mer om Apartementos Plaza Picasso



Pontus och Tok-Åsa hade bokat badmintonbana till 14.00 så de sammanstrålade vid garaget och begav sig mot Enskede rackethall. Pontus vann tre av fyra matcher denna gång. Kul för honom.

Hemma igen var det snart dags för middag och pytt i panna stod på menyn. Till det kan ju inget passa bättre än öl från Irland. Guinness till Tok-Åsa och Kilkenny (Smithwick's) till hennes fru.

Ha en bra vecka!

* Diana är vår GPS

2 kommentarer:

Eric sa...

Man blir ju tårögd av det vackra rimmandet;-)
Vi kommer nog få svårt att känna igen vårat Västertorp när vi väl kommer tillbaka på semester.

Kul att se bild på Rosendahls hus. De ska ju bygga ut snart hela huset framåt om jag fattat rätt för att få ett större hus så då får ni smyga runt i buskarna och rapportera.

Erat boende ser jättefint ut. Vad roligt att ha det att se fram emot, det är ju bara 2 månader kvar. Härligt!!

Kul för Poppe att han slår sin mor i badminton.
Nej nu ska vi sätta fart här, idag ska visumlapparna få komma in i passen!! Tjoho!

Ps. Är det slanke dancien på tallriken?

Anonym sa...

Du ör en fena på att hitta fina ock prisvärda resor Åsa. Du borde starta eget, fundera på det du!
Kram mamma