januari 01, 2008

En sista blygsam pubrunda och resan hem

Eftersom det var vårt andra besök till Cork hade vi inga problem att hitta. Lill-Åsa körde som vanligt som en gudinna på vänster sida.
Vi kollade in mellandagsrean och Karin hittade en del bra fynd.

Det blev indiskt till lunch med ett klassiskt klingande restaurangnamn. Karin och Lill-Åsas mat var den godaste kyckling korma ever.

Mätta i magen delade vi upp oss. Karin shoppade vidare medan vi två (som ju har ett visst ansvar för bloggen) gick till ett internetcafé för att uppdatera ikapp.

Vi åkte sen hem för att inte sova middag eftersom vi inte hade tid att sova bort vår sista dag.
Vi tände istället en brasa och sjönk ner med en varsin Guinness.

Varma efter brasan gick vi ut i regnet för en middag på stan. Det blev asiatiskt även till middag och stället denna gång hette China Moon.
Vi hade bestämt oss för en sista pubrunda. Det blev en liten blygsam variant med endast två pubar men vi kände oss belåtna och mogna att säga hejdå till Lismores mysiga publiv.
Jaha så var det hemresedags redan. För alla er som undrar vilken väg man ska välja till Lismore rekommenderar vi N9 istället N8. Resan gick smidigt och vi tog en sväng förbi Kilkenny där vi åt en varsin ceasarsallad.

Vill ni höra något konstigt? Vi har under hela veckan undrat varför i h-vete de inte säljer ölen Kilkenny på Irland. Inte ens i Kilkenny. Men nu har det visat sig att Lill-Åsa har druckit Kilkenny hela veckan utan att veta om det. På Irland heter nämligen ölen Smithwick's men när ölen går på export heter den Kilkenny för att vi icke-irländare inte kan uttala originalnamnet. Speciellt svårt är det efter att man har druckit tre Smithwicks. Bryggeriet ligger idag inte ens i Kilkenny utan utanför Dublin.

Efter att ha dumpat bilen på hyrbilsparkeringen checkade vi in och gick och satte oss för att en bit mat. Det blev pizza som blev vår sista måltid på Irland.

Planet lyfte i i tid och resan hem gick väldigt smidigt. Vi landade hemma i sängen vid midnatt. Det är skönt att sova i sin egen säng.

2 kommentarer:

Anonym sa...

God fortsättning och tack igen för en jättetrevlig vecka. Tänk att du blev lurad på en Kilkenny Åsa!
Kram mamma

Anonym sa...

Gott nytt år på er!
Så fina bilder från Irland, vi vill också dit... Vi kom i säng vid halv 3. Före Åsa!!!!