januari 07, 2008

Karin 61 - 10

Eftersom vi igår började göra små förändringar i vårt badrum, åkte vi i förmiddags iväg för att leta efter kakeldekor. Vi har ju tröttnat på vår gammelrosa bård och funderar på att byta ut den mot någon roligare färg.

Vi åkte först till Kungens kurva utan resultat så vi fortsatte vidare mot Fittja där vi hittade en färgaffär. Det slog oss att klockan var 12.30 och att det började bli mörkt. När blev det egentligen ljust?

Vi åkte sen vidare mot Coop där vi hade hört att det skulle finnas kakeldekor, men icke sa Nicke. Däremot fick vi dagens ranson av exotiska intryck. Igår vattenpipor, idag moské. Obs, ni som inte ser den, den finns bakom Volvon.

Vi hittade alltså ingen kakeldekor och nu beställer vi istället på internet.

När vi kom hem hade någon byggt en fin snögubbe utanför vår port.

Idag fyller Karin (Lill-Åsas mamma som ni ju känner vid det här laget från Naxos- och Irlandsresor) 61 år, men det vägrar vi tro på så vi drog bort 10 år.

Pontus kände sig frisk nog för att följa med för att fira henne men när vi stod i hallen och han hade ytterkläderna på sig blev han helt vit i ansiktet och satte sig ner helt kallsvettig. Vi tipsade om att han kanske hade blodsockerfall och att det nog skulle vara bra att äta en banan men den kom upp lika fort som den kom ner.

Han bestämde sig för att stanna hemma men han tyckte att vi skulle åka ändå.

Vi tog då bilen för att snabbare komma hem till honom efter att vi ätit en bit hos Karin. Eftersom det är högertrafik i Sverige körde Tok-Åsa :-)

Det var en väldigt trevlig stund hos Karin och vi blev bjudna på god mat och dryck. Lill-Åsas båda systrar Gun och Marie var där med delar av sina familjer.


Yngsta barnen Martinelle satt vid ett eget bord och åt den goda kycklingen med wasabi.

Karin fick bland annat en frottéturban av oss i present som hon provade innan vi åkte hem igen.

När vi kom hem kändes sig Pontus piggare och han hade till och med fått i sig en Gorby-pirog när vi var borta. Nu ska vi ha familjemys med lite Will & Grace.

2 kommentarer:

Eric sa...

GRATTIS KARIN OM DU LÄSER DETTA!!

Med nya rynkkrämen så kan ni väl dra av 20 år!!

Skönt att Poppe äter lite, låter inte bra att vara så svag. Börjar skolan idag måndag?
Orkar han verkligen det?
Hälsa att han ska krya på sig.
Puss o kram

Pingvinfamiljen sa...

Hej syster!
Skolan börjar imorgon tisdag och vi håller tummarna att han känner sig piggare då. Han är nog sugen på att få gå eftersom han inte träffat några kompisar på så länge.

Nu ska jag göra mig i ordning för min första dag!

Kramar