november 23, 2011

Post från fosterlandet

Måndag

När Lill-Åsa var ute och gick sin traditionella lunchpromenad fick hon den här blomman i magen. Enormt stor och väldigt vacker.

photo (9)

Det blev även en powerwalk efter middagen för Lill-Åsa i måndags. Det är galet vad det finns mycket blommor i denna stad. Vädret var lite sådär men vad gör väl det. Man fryser ju inte i alla fall.

Åsa och Pontus valde att ge sig ut och springa men i en brant nerförsbacke gjorde Pontus illa hälsenan och fick powerwalka hem istället.
 photo (10)

Under tisdag och onsdag har regnet öst ner. Så pass mycket att vi faktiskt har fått en läcka i vår knarkarkvart. Det droppar från fläkten i badrummet i vårt sovrum. Till saken hör att vi har haft hantverkare som har varit här tidigare för att undersöka orsaken till två andra läckor. Tydligen är inte det här huset så tätt. Vi är bara glada att vi inte äger lägenheten och att kostnaden hamnar i någon annans plånbok. Det som dock är jobbigt är att Åsa vid det här laget har skrivit en miljon mail sen vi flyttade in kring saker som måste fixas i vår lägenhet. Hon har dessutom bidragit till att få den förra mäklaren uppsagd. Stackars lilla mannen från Sibirien. Nu driver Åsa frågan om en rejäl kompensation för sveda och värk och har dessutom tagit upp en diskussion om en permanent hyressänkning. Skam den som ger sig.
Trots allt skit kring vår lägenhet trivs vi oförskämt bra och känner att vi aldrig vill flytta härifrån.

Den här veckan har varit den stora vykortsveckan. Pingvinfamiljen fick ett jättegulligt vykort från Uffe-Puffe i Ängelholm. Han tackade för det vykort vi skickat till honom för ett tag sen. Han var en av dem som vi skickade vykort till för ett tag sen om ni kommer ihåg. Han har ju ingen dator och kan inte följa oss i cyberrymden.
Pontus har sen fått, inte ett, men två vykort från sin farmor och farfar. Mycket gulligt. Tänk att det är så roligt att få post.

IMG_5514

Åsa är så tacksam för sitt nya jobb. Hon trivs så bra med både arbetsuppgifterna och kompisarna att hon nästan måste nypa sig.
Lill-Åsa å andra sidan kör nedräkning. 25 arbetsdagar kvar…
Pontus har det rätt lugnt i skolan nu och de stora proven är avklarade. Nu är det bara tre veckor kvar till sommarlovet.

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Jag tror att den första blomman är en passionsblomma, finns som krukväxt här hemma men är svåra att få att blomma om.
Vad härligt att känna att man trivs med både jobb och boende! LillÅsa och jag får nöja oss ned hälften ;)

Mamma/sväris sa...

Ja, det är en passionsblomma. Jag har haft en som till och med bar frukt.
Tänk så konstigt det låter med sommarlov vid den här tiden på året. Och när här ni jullov då?
Det är så roligt att höra att ni trivs så bra. Lite dubbelbottnat är det, eftersom risken finns att ni blir kvar för tid och evighet. Och det vill jag inte tänka på. Jag förstår att Åsa räknar dagarna. Det är så himla jobbigt att vantrivas med sitt jobb.Men det finns en fördel, det är skönt att gå därifrån när man slutar. Det är värre att sluta när man älskar sina arbetskamrater, eller hur. Det finns ju som bekant två sidor av samma mynt
Kramar

Gun sa...

Passionsblomman är ju så vacker, tänk vad naturen kan få till det. Helt utan dataprogram å allt ;)
Tjiho för sommarlov
kram

anna sa...

Helt rätt Marie. Det är en blomma från en passion fruit tree. Ni kom väl ihåg att jag hade sådana fina blommor på baksidan på Spring st. Jag tror det är de finaste blommor som finns.

Vi har också nedräkning till sommarlovet. 3.5 vecka kvar. Det märks på barnen, så fruktansvärt trötta och omotiverade på kvällarna.

Så glad att det blev fullträff nu för dig på jobbet Åsa! Härligt.

Husen här är ju verkligen inte av samma byggstandard. Skönt att man slipper oroa sig för pengar när saker går sönder men nog så jobbigt ändå att behöva maila och fixa för att få det gjort.
Vi har kompisar som har ca 15 hinkar ute varje gång det regnar. De äger dock huset...

Hoppas att Pontus är bättre i hälsenan.

Ha en fin dag. Imorgon är det FREDAG!
Puss