november 25, 2011

Julfest?

Torsdag

På torsdagar har vi en tradition. Vi gillar traditioner. På torsdagar har vi take-away-dag. Vi Åsor äter ofta sushi på torsdagar (nästan till 100%)medan Pontus väljer en specialtillverkad macka på Subway (till 100%) .
Igår blev det dock indiskt för oss vuxna som Åsa hämtade. När Poppe hade köpt sin macka stötte han på Lill-Åsa som var på väg hem från bussen. Här är de på väg över gatan till vårt hus.

IMG_5516

Eftersom vi inte har någon bil har vi burit väldigt mycket de senaste 8 månaderna. Vi har därför denna vecka provat att beställa mat via Coles hemsida. Alla de där tunga varorna som man vill ha hem. Det bästa med det är att på Coles hemsida kan man även beställa alkohol. Alkohol väger jättemycket och är inte alls så roligt att släpa hem.
På fotot ser ni en massa vattenflaskor. Vi Åsor dricker vatten ur kranen (vi byter dock ut våra vattenflaskor med jämna mellanrum så att de känns fräscha) men Pontus har svårt att förlika sig med klorsmaken än så länge. Nu har han finvatten så att det räcker ett bra tag.

Pontus fattade tycke för julsakerna på en gång och ville montera den nya julgranen NU. Vi tänker dock vänta till på söndag på första advent. Ja Marie, vi vet att det är alldeles för tidigt att klä granen men vi bor i ett nytt land och vi tar seden dit vi kommer :)
 IMG_5518

Fredag

Åh vad vi älskar fredag!
Denna fredag började Lill-Åsa 09.30 för att hon hade bytt pass med en kollega för Bonnie behövde gå på hennes lillebrors studentmottagning. Skönt med en lugn start på dagen. Fredagen har varit regnig men mysig och Pontus har dessutom varit ledig från skolan. Det stora som cirkulerar på Lill-Åsas jobb är julfesten imorgon. Det har pratats om denna fest sedan i augusti och det verkar vara årets stora händelse för många på hennes jobb. 120 personer är inbjudna och naturligtvis kommer Lill-Åsas bästa svägerska vara där. Det som varit lite nervpirrande är att Lill-Åsa KANSKE får ta med sig sin fru på festen. Det hänger på att någon av de inbjudna avbokar, så det är det vi hoppas på nu.

Efter den traditionella nachosmiddag och bloggande ska vi nu njuta av lite slappartid.

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Skönt att slippa bära hem allt detta som syns på bilden.
Trevlig helg på er alla.

Anonym sa...

Helt rätt att ta seden dit man kommer. ALLA jag känner klär granen kring den 1a december. Vi tycker det är tokmysig tradition!

Visst är det härligt m Coles. Innan Karin o Co. kommer så dumpar vi barnen hos Pontus o hämtar upp er för en sväng till Dan Murphys och laddar upp.

Jag håller tummarna att någon avbokar.
Ser fram emot ikväll!!
Puss
Anna

Marie KJ sa...

Ljug. Alkohol väger inte mycket alls, det är vätskan den är utblandad i. Lättast är finsprit, finns oftast hos tandläkaren. Men jag tror inte man kan beställa via deras hemsida. Har kollat på folktandvården och där verkar det inte funka...

Gun sa...

Praktiskt att få hem varorna till dörren, precis som på Åsen :)
Åsa det ser ju ut som du har jacka på dig,är det svalt vid molnigt väder?
kram