november 05, 2011

Inoljade

Åh vilken fantastiskt underbar dag vi har haft. Vi har hunnit med skitmycket men ändå inte stressat det minsta.
Vi vaknade vid 07.30. Låg och drog oss och myste, åt frukost och sen släppte vi in ugnskillarna. Det här med ugnen har varit en följetång som ni har blivit förskonade ifrån men vår ugn exploderade som ni vet för drygt en månad sen och först idag har vi återigen en fungerande ugn.

Efter en motionsrunda i Centennial Park la vi oss för att sola på vår terrass. Solen är ju lite stark i det här landet så vi låg och solade framsidan i 15 minuter och baksidan i 15 minuter. Det räcker liksom här downunder. Det konstiga är att vi nu på kvällen sitter och är lite småröda men vi inser att det nog är från vår sväng i parken imorse. Konstigt att solen tar så mycket redan vid 10-tiden på morgonen.

Efter dusch och lite lunch gick vi mot bussen för att åka in till stan. Idag visade det sig vara hästkapplöpningar i Randwick och en hel massa uppklädda och fina människor var på väg dit. Underbar atmosfär.

IMG_5471

Vi tog istället bussen in mot stan eftersom Lill-Åsa hade siktet inställt på en munkjacka på GAP.
Vi passerade julskyltningen på David Jones. Det här är en helmysko bild. I skyltfönstret speglar sig Hermésbutiken bakom och den blå himlen. Men ni ser väl ändå de små religiösa fåren och Josef?
 IMG_5472

Lill-Åsa hittade både drömmunkisen och en topp och var väldigt nöjd med det.

Vi gick sen mot Hyde Park för att ta bussen mot Bondi Junction.
 IMG_5474

I Bondi Junction bockade vi av en del ärenden. Vi hann även med en öl på balkongen på Tea Gardens Hotel. Namnet på stället låter ju väldigt präktigt men det finns dock inte mycket té på det stället.

När vi stod och lagade middagsmaten flög herr kakadua och satte sig på lyktstolpen utanför balkongen. 

IMG_5476

Han satte sig sen och tittade på oss lite nonchalant. De är verkligen jättestora och fina. Kanske att de dock låter lite väl mycket ibland.
 IMG_5477

Vi saknar faktiskt lite möbler på vår balkong. Det kommer bli en sväng till IKEA snart och då kommer vi nog köpa ett par stolar och ett litet bord så att man kan sitta där och äta frukost och titta ner på folket som går förbi.
 IMG_5478

Medan vi var i stan och i Bondi Junction var Pontus vid Coogee Beach med några kompisar. 
Han blev sen ansvarig för grillningen av kycklingfiléerna som vi åt med Lill-Åsas fantastiska potatisklyftor som vi inte kunnat äta på över en månad.
 IMG_5479

Vi har haft ett dåligt samvete hängande över oss. Eller kanske inte bara ett, men det här tog vi tag i ikväll. Våra utemöbler var skittörstiga på olja. Först sandpapprade vi bordet och armstöden på stolarna. Sen tvättades slipdammet bort. Lite senare var det dags för själva inoljandet. Vi insåg att vi inte hade några handskar men löste detta med plastpåsar.
 IMG_5484

Då inoljandet av möblerna inte kan göras i solljus passade det bra att göra det på kvällstid. Senare i veckan ska andra lagret på.

4 kommentarer:

mammaxtre sa...

Men så bra ni har det. Vilken härlig balkong, fint hem, sol, GAP och varandra. Kan det bli mycket bättre.

Kram

Birgitta sa...

Plastpåsarna ser ut som boxningshandskar. Vad bra att er ugn är fixad.

Anna sa...

Men så lång tid det tog med ugnen. Suck. Tur att det är gjort nu iallafall.

Vilken härlig dag ni hade, kul för Pontus att träffa kompisar också!!
Ni hann verkligen mycket. Härligt. Ha en fin söndag i det härliga vädret. Puss

Riikka sa...

What a beautiful home you have!