november 28, 2011

En danshelg

Lördag

När vi vaknade på lördagsmorgonen stod regnet som spön i backen. Då passade ju en sväng till IKEA alldeles utmärkt. När vi kom ut från IKEA några timmar senare och ett antal tusenlappar fattigare, sken solen från en klarblå himmel.

Vid 16.30 gjorde vi sällskap in till stan. Pontus stannade hemma och hängde med sin kompis Aaron och kollade på Hangover 2.
Åsa tog en drink med lillasyster fortfarande ovetande om hon kunde gå på julfesten med frun eller inte. Lill-Åsa träffade upp sina arbetskollegor på en uteservering inte långt ifrån själva feststället. Här är Karen och Donna sugandes på både drinkar och cigaretter.

IMG_5522

Carolyn på väg nerför trappen och Shanie också med en drink i hampan.
 IMG_5523

Vid strax efter 18.00 gick Anna till julfesten medan Åsa satt kvar och beställde in ett glas vin till. Väntades… Det här ju ingenting som Åsa är så bra på. Att vänta alltså. Dricka vin är hon bra på.

Lill-Åsas chef hade sagt att det säkert är någon av de 120 inbjudna som inte dyker upp men oj vad det är tråkigt att vänta.

Åsa gick därför till själva festloken för att ta en drink i baren på nedervåningen medan själva festen pågick högst upp. Där träffade hon på självaste VDn, Evelyn som stod med en lista och bockade av gästerna. Åsa presenterade sig och blev självklart genast varmt välkommen att gå uppför trapporna. Yay!

Vi svenskor satte oss på rad men var mest sociala med ryska maffian mittemot oss och sällskapen till höger och vänster.
 IMG_5528

Vi tre och Jock njöt av en trerätters som var jättegod. 
 IMG_5529

Här håller chefen tal till folket på sin underbara skotska accent.
 IMG_5532

Sen blev det raj raj. DJn och dansen drog igång.
 IMG_5537

Lill-Åsa myser mellan Kashif och cafeteria-Lisa.
 IMG_5540

Här är det faktiskt mest Michael som myser. Han ville bli vårt husdjur. Vi var dock inte så intresserade. Vi gillar ju katter.
 IMG_5542

Första och sista fotot på Lill-Åsa och hennes chef.
 
IMG_5547

Donna, Bonnie, Lill-Åsa och Carolyn.
 IMG_5548

Vid midnatt tog vi en bulle hem. Inte helt nyktra…

Söndag

Medan vi väntade på leveransen från IKEA bytte vi klädsel på vår soffa i vardagsrummet. Brun färg i grov struktur var inte så bra. Allt syns på den. Grå hårstrån, chips och brödsmulor. Hopplöst.

Leveransen kom vid 13.00 och sen monterades det bäddsoffa. Det var väldigt varmt och svetten lackade. Åsa var dessutom tvungen att lämna Lill-Åsa med soffan eftersom hon behövde göra sig ordning för ett kväll med Tilda.

Så här fin var Tilda i sin nya klänning. Tilda är jätteduktig på balett och tränar många gånger i veckan. Åsa hade därför köpt biljetter till Operahuset för att gå och titta på en föreställning som hette "An evening of classic ballet".
 IMG_5549

Alla som uppträdde var barn och ungdomar från en dansskola så de som framträdde på scenen var mellan 5-17 år.

 IMG_5552

Salongen var fullsatt och föreställningen var väldigt underhållande med otroligt vackra kläder och rolig rekvisita. Åsa trodde aldrig t ex att hon skulle få se dammvippor och skurborstar på scenen i Operahuset.
 IMG_5554

Efter en mysig kväll med Tilda mötte vi upp familjen Holmström i Circular Quay och de åkte mot Bondi Junction och Åsa mot Randwick.

Hemma hann vi med lite familjemys med adventsljus och dekoration av granen medan vi lyssnade på julmusik. Vi lyckades faktiskt ganska bra med att få julstämning trots värmen utanför och faktumet att vi hade ACn på. På kvällstid går det riktigt bra när det är mörkt ute men när vi kom hem från jobbet idag och solen gassar på granen känns det lite overkligt.
 IMG_5555

Så här ser nu vår soffa ut med den nya klädseln. Vi är väl inte helt säkra på att den här färgen är mer praktisk men men.

IMG_5560

Nu är det advent hos pingvinfamiljen. I alla fall på kvällstid.
 IMG_5561

4 kommentarer:

Mamma/sväris sa...

Vilken fest! Det var roligt att få en bild av lill-Åsas arbetskamrater. Man har ju hört namnen några gånger. Och roligt var det också som det ser ut. Jag förstår att det känns konstigt med jul i värmen. I väsby kom första snön igår kväll. Men det är ännu så varmt i marken så det fanns inga spår av den idag.

Eva Sandahl sa...

Vad synd att jag inte jobbade nar ni var pa IKEA, men hoppas ni fick bra service anda (-:
Vad fin hon var Tildagumman. Hoppas hon kommer ha en konsert som man kan fa och titta pa nar hon ar med och dansar.
Kul med julfest, vi skall ha varan den 11 December i Darling harbour.

Anonym sa...

Vad fint ni pyntat! Vad det nu är som står bredvid granen så är den väldigt fin! Jag tycker kanske inte att pyntet ser malplacerat i solsken men det händer ju inte så mycket när man tänder upp allt. Igår kväll drog jag för alla gardinerna och då lyste det så vackert och stämningsfullt;-)

Ja, vilken helg. Full rulle varje minut känner jag. Julfesten var klart roligare än jag trodde, bytte nummer med min nya vän och hon verkar tro att vi ska ut och campa ihop...

Ska bli kul att se alla möbler sen på julafton! Hoppas hoppas att vi får tokfint väder så vi kan sitta ute på er terass och grilla.

Puss
anna

anna sa...

Jo, glömde ju att säga att det var kul att se hur det såg ut inne i Opera huset. Vad stort det var, ser väldigt vackert ut. Helt klart en sak som man vill göra.
Tilda älskade verkligen sin helkväll med moster.
Puss