augusti 01, 2010

Prajd

Redan klockan 12.00 hade vi bestämt träff med Cathrine och gänget på Akkurat på Hornsgatan. Vi åt lite lunch och väntade på att paraden skulle komma. Karin och Lennart kom också förbi för att se på tåget fast de fastnade inte på kort den här gången.

Lill-Åsa fäller alltid en tår när stolta föräldrar till homosexuella barn går förbi.

IMG_0499

Det visade sig att Lill-Åsa var blödigare än vanligt det här året för hon fällde även en tår när regnbågsfamiljerna passerade.
 IMG_0501

En massa regnbågsfamiljer var det. Känns som den delen av tåget blir längre och längre för varje år. Kul kul!
 IMG_0503

De här rumpnissarna tyckte tydligen inte om Moderaterna som gick precis framför dem i tåget. Eller också ville de bara visa stjärtarna. Här föll inga tårar, i alla fall.
 IMG_0506

Har ni sett en sån fin mage?
 IMG_0508

Babsan är ju alltid med och så även i år. Hon blev dragen av någon hunk.

IMG_0510

När de här coola tanterna gled fram bakom skylten Grey Power var det dags för fuktiga ögon igen.
 IMG_0511

Ett utav våra hemländer, Thailands bidrag.
 IMG_0513

Till och med bussarna har kärlekstema denna sommar.
 IMG_0517

Många yrkesgrupper är representerade denna dag; poliser, brandmän, läkare, sjuksköterskor, tullperson och naturligtvis även de grönklädda.
 IMG_0519

Pekka var också där!
 IMG_0523

Många av våra vänner var lite slitna denna dag efter många dagars festande och till och med ett besök på akuten. Men alla var där. Vårt gäng fyllde i stort sett hela uteplatsen på Akkurat när tåget hade passerat.

IMG_0524

Tre glada töser. Therese, Anna och Åsa.
 IMG_0526

Vi rundade av då det började kurra i magen medan alla andra skulle fortsätta kvällen och natten i prideparken vid Sjöhistoriska. De är så duktiga som kämpar på trots sömnbrist och baksmällor. Vi konstaterat återigen att vi är dåliga homosar. Men vi är ju rätt snälla ändå.

När vi kom hem käkade vi en klassisk förortsrätt från 80-talet.
Nej, inte Flygande Jakob. Men väl lövbiff, pommes och bea. Satan så gott och precis vad vi kände för.

Söndag

Vi vaknade till blå himmel och slängde på oss träningskläder och gick vår vanliga runda. Efter en snabb dusch gick vi ner till badet och la oss i gräset och lyssnade på sommarpratare.
Lill-Åsa skrattade till Johan Rabaeus.

Rabaeus

Åsa började lyssna på Pija Lindenbaum som är känd barnboksförfattare. Hennes första bok hette "Else-Marie och småpapporna". Bara av titeln förstår man ju att detta måste vara en person med mycket fantasi och berättarkonst.

9789172213029

Hem och duscha igen då det var varmt och skönt idag. En liten glass blev det också för Lill-Åsa när vi veckohandlade. Cornetto bröllopsstrut.
Betyg: skitgod men inte lika god och len vanilj som Magnum. 

Cornetto_FreestyleBrollopsstrut_big

2 kommentarer:

Anna sa...

Jag blev ju rörd till tårar bara av att se på fotona, förstå vilket bölande om jag hade varit med på plats.
Hoppas att ni hinner hit till Mardi gras går av stapeln!

Då ska Pija få förgylla min promenad idag. Jag fick se hur enkelt det är för Micke med en Iphone att ladda ner sommarpratarna häromdagen. Blev så avis. Min blackberry är ju så krånglig. Vill osså ha en Iphone nu.

Ha en riktigt fin vecka
stor puss

Marie KJ sa...

Ska försöka mig på att ladda ner de sommarpratare som hittils pratat. Jag älskar att höra allas historier, även de jag inte vet vilka det är! Trevlig helg ni verkat haft. Nu till helgen blir nog inte pridetåg men vi får försöka roa oss ändå ;o)