augusti 18, 2010

Australien, kyrkobröllop och Tarv del 2

Samma dag som vi åkte till Tarv valde Metro att publicera en kolumn om Australien. Vi hade missat denna men det hade inte våra grannar. När vi kom hem och skulle hämta vår hortensia som de har varit barnvakt åt, räckte Susanne över detta tidningsurklipp. Texten är så liten så här har ni länken till artikeln. Vi tycker att texten är som att vi hade skrivit den själva.

image0

Igår fick vi en väldigt söt bröllopsinbjudan. Våra goda vänner Helena och Camilla ska gifta sig i oktober. Det ser vi fram emot. Det blir vårt första gay-bröllop (förutom vårt eget) och det äger dessutom rum i en kyrka.

IMG_0691  
Nu åter till vår helg på Tarv.

Fredag

Vi vaknade upp med vetskapen att vi hade en hel dag för oss själva. Bara vi pingviner. Som lök på laxen (som Magnus skulle ha sagt) sken solen och det var helt vindstilla. Medan Pontus sussade vidare intog vi frukosten på hällarna.

IMG_0595

Utsikten därifrån är inte den sämsta. 

IMG_0596

Man blir liksom tokharmonisk.

IMG_0600

I taket på trappen på väg in till gamla stugan har en spindel, som påminner om den i Bamse, arbetat hårt med sitt spindelnät. Tjock och fet var den och det var bara de där skorna som fattades.

IMG_0602

Solen sken som sagt och det var varmt men dimman låg ändå ganska tung över viken på förmiddagen. Medan vi gick terrängbanan valde Pontus att klippa en del av gräsmattan. Vi hade kommit överens om att han skulle klippa en tredjedel som ju känns rättvist eftersom vi är tre i familjen. När vi kom hem hade han överraskat oss med att klippa hälften. Pluspoäng till Pontus.

IMG_0604

Fort hade det gått också för när vi kom hem efter en dryg timme var han redan klar och tog sig något svalkande att dricka.
 IMG_0606

Det finns vissa saker man måste göra när man är på Tarv. Att ro in i viken är en av dem.
 IMG_0611

Det glittrade på vattnet.

IMG_0612

Gulle-Tarv sett från vattnet.
 IMG_0617

Eftermiddagen avnjöts på hällarna med en god bok och slumrandes.

Vi hann även med drinken före drinken vilket blev en öl för Lill-Åsa, Fanta Exotic för Pontus och en tjejdricka för Åsa. Till det en skål med färska ostbågar.

Vi åt nachos till middag och Pontus var som vanligt DJ. Det är första gången vi sitter på Tarv och lyssnar på lite skön soulmusik. Inte helt fel. Under tiden vi åt blickade vi ut över vattnet och alla båtar som passerade och hade långa intressanta diskussioner om livet. Kul med en stor kille som bidrar med intressanta inlägg. Det är roligt att få inblick i hur man ser på livet när man är en snart 15-årig kille.

IMG_0621

Pontus fick ett par foppa-tofflor när han var i Skåne för att enkelt kunna springa mellan husen. Smart köp då det passar perfekt för allt stugspring som blir på Tarv. Lill-Åsa tjuvlånade hans 42-or några gånger.

IMG_0626

För er som inte kan släppa det här med spindeln kommer här en något suddig bild på hur det ser ut när han försöker helsvälja en mal/insekt. Svårt att se hur stor den är men kroppen var som en 50-öring.

IMG_0627

Ja, då berättar vi om lördagens äventyr imorgon.

3 kommentarer:

Hans sa...

Fina Tarvbilder! Spindeln verkar vara en korsspindel. Den är lite giftig!

Anna sa...

Tack för tipset om artikeln, jättekul att läsa!

Vilket otroligt gulligt inbjudningskort.

Ser att bådas Iphone fick följa med ut på frukosten.
Vad gulligt av Pontus. Så häftig foto på honom med dimman i bakgrunden.

Vad bra att ni håller uppe traditionerna med "drinken före drinken" trots att vi inte är där.

Det var så härligt att höra Pontus åsikter när vi pratade alla 4 i måndagsmorse, väldigt klok och vuxen!

Jag har faktiskt tänkt att köpa ett par foppa-tofflor för att ha ute i trädgården. På sommaren går vi ju alltid barfota men nu på våren är det så jobbigt då man har strumpor på sig och måste knyta på sig gympaskor.
42-or... Hur lång är han nu?

Klart att spindelstugan här spindlar men i vanliga fall brukar de ju vara rätt små eller åtminstone med små kroppar och långa ben. Hua, ser inte trevlig ut.

Ser fram emot nästa dag imorgon!

Puss

Gun sa...

Låter som ni har ett rikt djurliv även där (som i Thailand). Snällt och ädelt av er att rädda larven och igelkotten. Buddistiskt av er :D
Lika vackert som förr och från havet sett är det ju super gulligt. Förstår att ni trivs som fiskar i vattnet
Kram