augusti 21, 2010

Word pooping

Ok, familjen Fantasilös bestämde sig för att sig för att köra en repris på förra fredagen, fast det var ju på Tarv. Det fick därför bli nachos. Det är ju så enkelt och gott en fredagskväll. Om ni tror att Lill-Åsa är ouppfostrad och inte ätit upp sin mat beror det på en elak munblåsa som svider som eld vid varje tugga och hon orkade inte ha ont längre. Som tur var fungerade rödvin alldeles utmärkt som desinfektionsmedel.
När Pontus lämnade bordet tog vi upp våra små darlingar och Pontus ville fånga på bild hur fåniga vi ser ut. Vi kan nog bara hålla med.

IMG_0693

Imorse ringde väckarklockan redan 07.00. Dags för engelskprov! Om vi säger så här, avsnittet som vi började med, Listening var väl inte sådär jätteroligt. Man har ju liksom bara en chans att fånga svaret på frågorna vilket kan bli väldigt stressande. Lill-Åsa fick till och med lämna några luckor. Riktigt jobbigt med tanke på att testet kostar 2 000 kronor per person. Mycket dyra luckor. Sedan var det dags för Reading vilket vi båda uppfattade som enklast. Sist ut för dagen för Writing där man skulle skriva två berättelser. Den första på minst 150 ord som skulle handla om att du hade köpt något i en sportbutik som man inte var nöjd med. Del 2 skulle vara på 250 ord och där skulle man redogöra för sin åsikt om barn och undervisning av ett andra språk i skolan. Ordbajs i 190 och Lill-Åsa var så inne i sitt ordbajsande att hon glömde en frågeställning.
Nu får vi hålla tummarna fram till i början av september när vi får hem resultatet i brevlådan. Funkar inte det här så får vi prova på ett annat språk. Vi har hört att Nigeria ska ha ett varmt och skönt klimat :)

Efter testet slängde vi oss in på McDonalds och där gick luften fullständigt ur oss. Vi är inte vana vid såna här kraftansträngningar. Vi jobbar ju bara på dagarna…

Lite shopping hann vi med också innan vi åkte hem. Åsas gamla ballerinaskor är fullständigt utnötta och behövde ett par nya. Vad tycker ni om hennes nya? :) Nä, hon tänkte om och det fick bli ett par Converse-kopior i grått. När hon skulle betala fick vi veta att man kunde få ett extra par med 50% rabatt så Lill-Åsa fick sig också ett par. Vita.

IMG_0695

Eftersom skorna var så billiga kunde Åsa unna sig det hon sneglat på under en längre tid. Hennes locktång har nämligen sett bättre dagar. Om man har hår som är som svansen på en häst behöver man lite mer rejäla doningar som går att värma upp på lite högre grader.

 GetImage.aspx

Nu sitter vi och väntar på Pontus som har spenderat hela dagen på Flygets dag på Gärdet. Han har blivit helt biten av det här med flygplan och han är riktigt duktig i ämnet.
Imorgon vill han ställa väckarklockan så att han kan vara där redan tidigt och hinna vara där hela dagen. Himla bra tycker vi då han ju behöver hitta en bra dygnsrytm inför skolan som börjar på måndag.

logofis100arliten

4 kommentarer:

Marie KJ sa...

Det viktigaste måste ju vara språket och inte en frågeställning. Jösses så spännade. Jag håller mina tummar.

Marie KJ sa...

Och ja, ni ser aptöntiga ut (grymt avis)

Anonym sa...

Haller tummar och tar att provet gick bra. Tank, det drojer inte lange tills ni ar har, skitkul. Jag vet inte hur jag har klarat mig utan min Iphone (-:
Stor kram,
Eva

anna sa...

Aj, så ont av en blåsa. Jag skulle behöva en blåsa eller två så jag inte åt hela tiden.

Skönt att ni har engelskatestet klart nu. Ni behöver inte oroa er, ni kommer ha mycket högre betyg än ni behöver för er ansökan.
Jag minns också lyssningstestet som värst.

Skoja inte om ballerinaskor, håller på att leta ihjäl mig efter röda till Tilda som hon ska ha imorgon på skolan. Suck.
Jättefina skor Åsa!

Hoppas att den första dagen gick bra i skolan Pontus!