augusti 21, 2010

Tjejmiddag, språktest och adjö till Tarv

Torsdag

Igår var det tjejmiddag hemma hos Karin i Stureby. Det blev Gun, Emma, Marie, vi Åsor och Karin som var den som stod för hela kalaset.

Vi glömde kameran hemma så ni får hålla tillgodo med mobilfoton.

IMG_0194

Efter en otroligt god GI-middag tog Karin fram två fotoalbum som hon hämtat hos sin mamma. Många halva människor och 70-talsfrisyrer på dessa foton. Det pratades minnen från förr och skrattades gott åt alla roliga kläder och frisyrer.

 IMG_0193

Vi hade turen att få skjuts av Marie både dit och hem. Tack, igen Marie för skjutsen och tack igen mamma/sväris för en jättetrevlig middag.

Fredag

Jaha, så var det då dags. Del 1 av vårt engelskprov inför flytten till Australien. Det är ingen billig historia så man får ju hoppas att man inte behöver göra om det. Lill-Åsa känner sig skeptisk efter dagens teman; global industrialisation, blommor och "berätta om något som du har tillverkat själv". Hon som varken vet något om industrialisering, blommor och som aldrig tillverkat något själv fick problem. Hon ordbajsade på och förhoppningsvis gick det bra. Åsa kom däremot lindrigt undan med ämnena väder och musik.
Imorgon ska vi hit till Folkuniversitet igen och då är det dags för Listening, Reading och Writing. Vi vet att Åsas pappa, hans fru Birgitta, våra grannar, och många på Facebook håller tummarna.
Det kan vi verkligen behöva.

kungsstenen03_medium

Här kommer vår sista dag på Tarv för er som har väntat på den.

Söndag, förra veckan

Vi brukar normalt ha dåligt väder sista dagen på vår resa vart vi än är i världen. Vår teori om detta är att det ska bli lättare för oss att lämna stället och åka hem utan att gråta. Denna dag vaknade vi upp till sol men det var faktiskt inte så jobbigt ändå. Vi har ju som bekant något stort på gång som tar all vår uppmärksamhet och vi tror ju faktiskt att Tarv kommer att stå kvar.

Vi började denna dag med en traditionsenlig promenad runt banan. Lingonen var röda och fina men vi såg inga hjortron i år.

IMG_0679

Terrängbanan är verkligen supermysig och vi skulle gärna ha haft den här på Hägerstensåsen. Bra motion är det också när man måste lyfta benen för stenar och rötter.
 IMG_0680

Vägen till och från banan är dock asfalt men utsikten är inte sämre för det.

IMG_0681

Det blåste ganska mycket denna sista dag på Tarv men det var lä bakom Lasses stuga. Vi åt därför korv och bröd där i solen.

IMG_0683

Vi hann även med att fylla på solbrännan, troligtvis sista gången för i år.

IMG_0685

Pontus låg och tittade på Parlamentet i Åsas iPhone och skrattade högt.
 IMG_0686

Sammanfattningsvis var det en väldigt bra minisemester och "nu-gör-vi-troligen-det-här-för-sista-gången-på-länge-helg".

Vi har hunnit umgås och haft roliga samtal under middagarna, spelat massor med spel, slappat och sovit (både dag och natt).
Tack underbara Tarv för denna gång!

1 kommentar:

anna sa...

Vad roligt att kolla i gamla fotoalbum!
Jag såg på vår inventarielista över vad som skickas hit att det ligger 17 fotoalbum i den stora lådan. Så spännande!

Jag får inte riktigt ihop det hela. Vart är bilden tagen där man ser sjön och asfalten?

Vad underbart att Tarv resan blev så lyckad!