mars 05, 2009

Merde, vi förgött la petite Gunilla

Mitt i natten ringde klockan, eller närmare bestämt 03.20. Men vad gör det när man ska flyga till Paris? Medan Pontus sussade sött beställde vi en taxi och i 140 knyck med en extremt dålig chaufför åkte vi mot Arlanda. Då tar det inte mer än 25 minuter att komma till terminal 5.

I gaten passade vi på att prova på vårt mobila bredband och läsa lite bloggar. Det funkade bra. Inte för att vi kommer att behöva det på den här resan då det finns gratis trådlöst bredband i lägenheten.

IMG_4342

Flygresan gick bra men vi blev en halvtimme försenade. Vi tog en flygbuss som gick till Opéra som inte låg långt ifrån vår lägenhet.

Här ser ni ingången till vår lägenhet där vi stod och väntade på Alexandre som visade sig sitta inne i lägenheten och vänta på oss.

IMG_4353

Fem minuter senare var vi på väg ut på stan på jakt efter lite lunch.

IMG_4364

Inne på Lady Sandwich åt vi varsin grillad kycklingbaguette som var trä bjän!

IMG_4367

Vi kom inte direkt till någon vårvärme men solen sken och värmde faktiskt någorlunda även om det bara var nollgradigt i luften när vi landade. Här sitter Lill-Åsa i Jardin des Tuileries och drar troligtvis på sig en urinvägsinfektion men vad gör man inte för bloggen?

IMG_4372

Vi gick längs Seine och konstaterade att i och med att flyget gick så tidigt så fick vi verkligen en extra dag i Paris.

IMG_4382

På foten till en staty hittade Lill-Åsa den här petit du art :-)

IMG_4383

När vi efter en stund insåg att vi var trötta i fötterna tyckte vi att det var en bra anledning för oss att slinka in på en bar och ta ett glas rött.

IMG_4387

Vi fick ett fönsterbord. Det var här som en kvinna med en Gunilla-look-alike hängande i sin väska, ställde sig en baren. Då slog det oss! Vi har ju åkt till Paris utan Gunilla. Igen! Lill-Åsa fick till och med en tår i ögat. Efter många och långa diskussioner kom vi fram till att Gunilla kanske inte vill se Paris för att Pontus inte heller har sett Paris. Hoppas att hon har det bra i soffan med de andra.
Lill-Åsa som bara läst franska i skolan i tre år och bara kan ca fem meningar envisas med att prata franska. Konstant. Hon tar bara de få ord hon kan och slänger om de huller om buller. Om man bara sen har rätt inlevelse i uttalet låter det tokfranskt. Schö vådrä ön pötitt baguette, sill vå plä. Ja, använd er fantasi.

IMG_4390

Nöjda över att bara behövt betala EUR 6,40 för två glas rödvin gick vi vidare.

IMG_4393

Idag hade vi inga vårkänningar men tydligen är den på väg.

IMG_4395

Vi slank in på en mataffär och köpte lite vin, snacks och frukost till imorgon. Sen kryssade vi med kartan i högsta hugg hem till vår gata.

IMG_4366

Home sweet home! Eller som man säger på franska doux maison (snälla ni som försöker lära er franska, lyssna inte på oss)

IMG_4401

7 kommentarer:

Marie KJ sa...

Å, gud vad jag blir avundsjuk! Underbart, ser det ut och underbarare låter det!

Marie som ingen franska kan mer än jö täm

Anonym sa...

jö täm kan man komma långt med. Men visst ser det härligt ut. Låt bli att knuffa gamla tanter in i väggen bara och säg inte artigt som sist "mersi madam" Det var inge bra:-)
Ha det gott från mig oxå.
Kram mamma och sväris

Anonym sa...

HEJ!!
Vad roligt, redan. Trodde jag skulle behöva vänta tills imorgon att läsa.

Ingången ser jättefin ut till lägenheten, tokgillar den gröna färgen på affären bredvid.

Min franska är värdelös trots 6 års pluggande. Pinsamt.

Vad mycket ni hann med på er första dag, otroligt bra med så tidigt flyg!!

Jag tror inte Gunilla skulle velat följa med om det inte är varmare än 0 gradigt. Hon drömmer fortfarande om Australien tror jag.

Här är det fortfarande sjukstuga. Eric ligger runt 39-40 grader och är inte kaxig. Själv är jag inte heller pigg, mår verkligen skit men kan inte tävla med Erics höga feber.

Fortsätt och njut så väntar vi ivrigt på flera rapporter.

Stor kram

Anonym sa...

Åh PARIS !!!!!
har jag aldrig haft någon längtan till ...
Förren nu :D vad fint det ser ut.
skall bli kul att följa vad som händer för äventyr här med er.

Kram kram Lollo
Revoir ! (eller nått liknande)

Anonym sa...

Fint av Gunilla att gömma sig så hon fick stanna hemma med Poppe! Ser så härligt ut att vara i en vacker stan och vara avkopplad. Mys på
kram kram

Mrs Aspen sa...

Bonjour tous les deux! J'espère que vous aurez un joli week-end dans la plus belle capitale de l'Europe. A bientôt! // Mia

Anonym sa...

Äta gelé me treche ( Äta gele med trädsked). Äsch blev inget bra. Ha det så mysigt och njuuuut av Paris och förhoppnings lite vårvärme.
Stor kram
Eva