mars 07, 2009

Från Montmartre till Montparnasse

Jeudi soir

Vi ger inte upp utan fortsätter vårt bloggande med vår dåliga skolfranska. Vi tackar också för alla kommenterer från er med varierande nivå på franskakunskaper. Mia, imponerande!

Igår kväll när det var dags att välja restaurang märkte vi att det finns gott om japanska sådana i vårt kvarter. Inte riktigt vad man känner för första kvällen i Paris. Vi gick runt och läste på menyer. Trèr cher! Vi minns inte att det var så dyrt förra gången vi var här, men då stod å andra sidan inte euron i 11,70. Igår hittade Lill-Åsa en halvliter öl för EUR 12. Skulle inte tro det! I affären kostar 75 cl EUR 1,80. Öl dricker vi alltså hemma i lägenheten. Igår hittade vi till slut ett mysigt ställe i kvarteret där vi bor.

IMG_4403

Servitrisen kunde inte engelska och vår franska är ju som ni förstått något begränsad. Menyn var bara på franska och dagens rätter placerades på stolen bredvid Lill-Åsa. Vi beställde efter bästa förmåga och när vi satt och smuttade på våra drinkar kom servitrisen fram och drog en lång ramsa om skinka och Åsa svarade bara Oui. Det innebar att servitrisen lite senare kom in med en förrätt med blandade skinkor. Lite oväntat men gott.

När vi ätit klart var klockan bara 20.30 och vi tyckte inte att vi kunde gå hem redan trots att vi var ganska trötta. Très fatigues. Så det fick bli en drink på en bar med Happy Hour, Heure Heureux, ett stenkast från vår lägenhet.

IMG_4406

Vendredi

I den här sängen sov vi elva underbara timmar. Onze heures magnifiques!

IMG_4409

Åsa började duka fram frukost medan Lill-Åsa gick ut till ett boulangerie och kom tillbaka med en baguette under armen.

IMG_4407

Under frukosten planerade vi att vi ville göra stan från nord till syd med hjälp av tunnelbanenätet.

Vi började vår resa på Concorde för att den låg längs en bra linje som skulle ta oss norrut till Montmartre.

IMG_4416

Här står Åsa och kollar kartan men observera gärna bioaffischen i bakgrunden. Ja visst är det Lisbeth Sallander och filmen har premiär här i maj.

IMG_4417

Här kom vi upp från underjorden.

IMG_4420

Även idag var det kallt, froid, och då var det skönt att gå in och ställa sig i baren och dricka en varm kaffe. Café chaud. Yummie yummie!

IMG_4422

I Montmartre finns massor av fina hus. Här ser ni några som fastnade på vår lins.

IMG_4430

 IMG_4426

 IMG_4429

Förra gången vi var här, för 2½ år sen trivdes vi också väldigt bra i Montmartre. Då det är ganska mycket turister här, tänk Gamla stan, skulle man ju kunna tro att det skulle vara dyrt här men det är precis tvärtom. I alla fall om man jämför med området vi bor i.

Känns inte det här äkta franskt, så säg.

IMG_4436

Vi blev lite sugna på lunch och här fanns gott om restauranger som erbjöd trerättersmenyer. Bon marché!

IMG_4437

Sacré Coeur.

IMG_4438

Lill-Åsa försöker få av sig jackan men ville egentligen behålla den på då vi var rejält genomfrusna. Maten och vinet gjorde dock att vi tinade upp så småningom. Vi åt en varsin trerätters för EUR 10 per skalle bestående av löksoppa (tyvärr var den gratinerad med getost som inte faller oss helt på läppen) pasta eller pizza och till efterrätt blev det äppelkaka.

IMG_4443

Under lunchen njöt vi av pianomusik från denna fransman. Riktigt duktig var han.

IMG_4448

Fler som tycker om Obama.

IMG_4449

Sen spenderade vi en halvtimme som vi aldrig kommer få tillbaka med att vänta på en tunnelbana som aldrig kom. Tydligen hoppar folk framför tunnelbanor även här.

Vi tänkte då om och fick byta tunnelbanelinje för att ta oss till södra Paris och Montparnasse.

Voilà!

IMG_4467

 

IMG_4471

Efter lite strosande åkte vi hem mot våra kvarter. Vi handlade lite småplock och dryck som ska bli vår middag innan vi går ut på stan igen för att kanske besöka en bar där det finns tjejer som uppskattar andra tjejer. Gay Paris!

IMG_4473

3 kommentarer:

Anonym sa...

HALLOJ!

Jag tänker inte ge mig på någon franska. Det gör ni så bra själva :-)

Lill-Åsa är så fin i håret!!

Jag tycker det måste vara lite spännande att folk inte kan engelska. Otroligt konstigt men lite roligt ändå!!

Jag älskar byggnaderna! Så långt ifrån Australien som man kan komma med färger. gillar både den röd/gula och den gula med gröna skyltarna. Jättefina verkligen!!

Jag gillade Obama infon. Undrar vad det egentligen står?

Tänk vad mycket ni hunnit och det är bara lördagmorgon hos er!! Underbart!

Här är allt bra igen. Eric slutade kvällen med över 40 grader, steg upp imorse och tog en dusch och sedan var allt som vanligt.
Vi har haft en varm underbar dag då vi fixat upp baksidan med lite högtryckstvätt och ommöblering.
Nu har vi avslutat en drink i solen och ska ge oss på lite matlagning. Life is good!!

Fortsätt och njut.
stor puss

Marie KJ sa...

Det ser så otroligt mysigt ut. Varit i Paris en enda gång, det är nog den mest romantiska staden jag sett. Däremot var ölen lika dyr då!

Har ingen choklad hemma :o(

Anonym sa...

VILKEN VACKER STAD !!!
tappat andan här, tack för allt fint ni finingar delar med er av.

Kram Lollo

Paris är verkligen så PARIS !...!