mars 28, 2009

If you want corn, plant corn

Det började så här. Den 11 mars satt vi hemma vid köksbordet och drömde oss bort över middagsmaten. Då hände det igen. Det som hände så här års för två år sen. Som bekant är vi inga större fans av de svenska klimatet. Så här års tycker vi att det är riktigt plågsamt. Nu är våren här! Nää falskt alarm. Men nuuuu är våren här! Nope. Inte denna gång heller. Tortyr på hög nivå. Planerna började ta form när vi började äta och när vi ätit klart var allting glasklart. När vi gick och la oss var vi alldeles uppspelta över vår briljanta plan och det blev kanske lite si och så med nattsömnen. Dagen efter ringde Åsa till pappa Björn för att höra om hans åsikt om vår lite tokiga plan. Det gick bra och sen var det bara resten som återstod.

Vår galna plan är alltså att tillbringa januari-mars i Thailand med Pontus inskriven i Lilla Svenska Skolan i Koh Lanta. Vilken möjlighet för Pontus att få tillbringa dagarna i en ny miljö men ändå med svenska lärare och svenska kompisar!

Här är en bild på "aulan".

index0809

Koh Lanta är lite grann av en svensk koloni i värmen. Ett ställe vi troligen inte skulle valt att semestra på men som passar perfekt för oss nu då orten har två svenska skolor och ett vanligt ställe för folk att ta en så kallad "thaimout" på.

När kusten var klar och Pontus var inskriven i skolan var det dags att ta tag i det här med att fixa boende. I Thailand kan man ju få väldigt billigt boende men som bekant så ökar ju priset när efterfrågan är stor. I området runt skolorna är det svindyrt och priserna sjunker ju längre söderut på ön man kommer. Vi valde därför ett boende kallat Lanta Loft på Long Beach.

curveBld-interior-s_jpg-for-web-normal

Nedan ser ni en karta över Thailand med Koh Lanta inringat.
Där kommer vi att bo. I tre månder :-)

mapcountry_th

Det här är en av stränderna på Koh Lanta.
Vi känner att vi kan leva med det här nästa vinter.

lanta_beach

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt, det gör ni helt rätt i!

Anonym sa...

Thailand here I come! Hela februari. Nice.
Kram mamma

Anonym sa...

Åh, vad mysigt! Känner en tjej som har gjort precis som ni, tror hon åkte i December och kommer tillbaka till Sverige nu 30 April. Om ni behöver ha tips eller om ni har frågor, så kan ni säkert kontakta henne. Hon säger att det är absolut det bästa hon har gjort för sig själv och hennes 2 döttrar.

Kram Eva

Anonym sa...

p.s. Har varit och semestrat på Koh Lantha, kanonmysigt d.s.

Lollo sa...

UNDERBART !!!
WOW !!!
Känner fler som ni & dem mår så bra
VAD ROLIGT för ER ALLA 3 !!!

detta var en fin & god nyhet varmt lycka till !

Kramar lollo

MAJA sa...

Helt klart det bästa beslut som tagits i Sverige 2009! Lite värme, tid och gemenskap skulle alla må bra utav i det här grådaskiga vädret!
Kram från ett snötäckt Enebyberg, men där barnen fortfarande sover!

Anna sa...

HEJ!

Lite lustigt men jag hade ju väntat någon form av kris från er när ni kom hem till kylan efter Australien.
Tänkte att det var konstigt att ni inte började deppa och så var det där här ni filade på!
HÄRLIGT!!

Bilderna ser helt underbara ut, snart är ni där!!

Stor kram