mars 08, 2009

Jean Claude aime juste sa bière

Vendredi soir

Middagen åt vi som sagt hemma och lyssnade till bra musik på Spotify.
Lite rödvin slank också ner.

IMG_4477

Vår franska tystlåtna vän i hörnet, Jean Claude tycker dock bättre om öl. Han är väldigt blyg.

IMG_4476

Efter middagen gick vi ut på stan. Vi gick dock lite för långt i jakten efter tunnelbanestation och hamnade på Concorde. Ett upplyst Eiffeltorn blev lite plåster på såren.
 IMG_4479

Vi tog tunnelbanan till S:t Paul där det finns en gata med hela två tjejbarer. Det visade sig att vi redan varit på en utav dem.

Här gick vi in och Lill-Åsa fick nästan klaustrofobi då det var trångt med flator och hundar och ett liveband. Nästan alla satt i knäet på varandra. Som tur var var hundarna jättesöta.

IMG_4483

På andra sidan gatan låg det ställe vi faktiskt besökte 2006. Riktigt trevligt ställe där vi även fick sittplats. Tyvärr inga hundar men bra musik.

IMG_4484

Samedi

När vi steg ut på gatan imorse gled två poliser förbi.

IMG_4489

Idag kändes som en bra dag att fira vår sjätte bröllopsdag. Åsa ska på föreläsning på den riktiga dagen, den 17 mars. Vad kan passa bättre än att fira bröllopsdagen i en så romantisk stad som Paris? Dessutom låg våren i luften idag. Hela 11 grader varmt och solen tittade fram och värmde skönt emellanåt.

IMG_4497

Tornet på lite närmare håll.

IMG_4498

Ännu närmare. Vi åkte dock aldrig upp då vi båda har varit uppe och vänt när vi var i tonåren. Då betalade våra föräldrar. 1-0 till oss!

IMG_4502

Vi åkte vidare med tunnelbanan även idag. Nu från väster till öster. Vi hade bestämt oss för att äta lunch i området runt Bastille. Vi hade också bestämt oss för att ta Marilenes tips om att äta crêpes och även prova på kastanjer. Igår kryllade det av såna ställen men idag kunde vi inte hitta ett enda. Typiskt!

IMG_4513

Vi hittade ett litet hål i väggen som vi slank in på och beställde en lättare lunch och varsitt glas rött.

IMG_4526

Vi tog oss sen till varuhuset La Fayette. Kolla in taket på detta enorma varuhus!

IMG_4529

På La Fayette har de även en stor matavdelning med massor av delikatesser. Då vi såg alla godsaker bestämde vi oss för att även ikväll äta middag hemma innan vi går ut på stan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni kan också fira att för 20 år sedan tog sig Lill-Åsa sig en riktig rotblöta men fick hjälp i säng av Bengt, kommer du ihåg? Tänka sig att det är 20 år sedan idag:-)
Kram mamma

Anonym sa...

Är det 20 år sen!! Fy satan. Jag är glad att jag inte är 17 år längre!!!